آفتابنیوز : پارکینسون یک بیماری خاموش است و تا مشاهده اولین علایم که شامل ارتعاش دست و سایر اعضای بدن میشود، هیچ علامت اولیهای ندارد. متاسفانه ارتعاش بدن از زمانی شروع میشود که حدود یک دهه قبل بخش هایی از مغز تخریب شدهاند.
مطالعات اخیر محققان دانشگاه لوکزامبورگ نشان میدهد جمعیت باکتری های روده در افراد مبتلا به پارکینسون در مقایسه با افراد سالم کاملا متفاوت است و میتوان از این موضوع به عنوان شاخصی برای تشخیص زودهنگام پارکینسون استفاده کرد.
سالهااست محققان با این باور که بیماری پارکینسون در ناحیهای خارج از مغز آغاز میشود، گمان دارند که پاتوژن ها از طریق بینی یا دستگاه گوارش وارد بدن می شوند و به محض ورود آنان، فرآیندهای آسیبشناختی در بدن آغاز میشود که یکی از آنان اختلال در عملکرد پروتئینی به نام آلفا سینوکلین است.
آنها احتمال میدهند این پروتئین در دفع انتقالدهندههایی از جمله دوپامین نقش دارد و میتواند با گذشت زمان و از طریق گسترش توسط مسیرهای عصبی، علایم پارکینسون را بروز دهد.
محققان برای بررسی موضوع، نمونه های بینی و روده 76 بیمار مبتلا به پارکینسون و 78 فرد سالم را بررسی کردند و دریافتند تفاوت های چشمگیری در جمعیت باکتریوم این افراد وجود دارد. این مطالعه همچنین نشان میدهد باکتریوم مبتلایان به بیماری های عصبی دیگر از جمله افسردگی نیز با افراد سالم متفاوت است.
محققان امیدوارند با استفاده از این مطالعه بتوانند راهکارهای تشخیص و درمان موثرتری بیابند.
پارکینسون پس از آلزایمر شایع ترین بیماری سیستم اعصاب است که بر اثر کاهش دوپامین و اختلال جسم سیاه مغز ایجاد می شود. جسم سیاه پیام های عصبی را از طریق نخاع به عضلات مختلف ارسال می کند و این فرآیند از طریق ماده شیمیایی دوپامین صورت می گیرد و باعث اختلال در تعادل و کنترل عضلات می شود.
روش های رایج کنترل این بیماری، داروهایی هستند که با تحریک مغز، به ترشح دوپامین کمک می کنند. این روش ها بیماری را درمان نمی کنند، بلکه علایم را کاهش می دهد و پاسخ آن روی افراد مختلف، متفاوت است.
بیماری پارکینسون معمولا با لرزش یک دست آغاز می شود و به تدریج اکثر اندام را درگیر می کند. حدود 10 میلیون نفر در سراسر جهان به این اختلال مبتلا هستند.
احتمال ابتلا به پارکینسون در مردان 1.5 برابر زنان است.
منبع: ایرنا