آفتابنیوز : بر پایه آمار بانک جهانی که بر مبنای اطلاعات از بیش از ۱۴۰ کشور بوده است، در فاصله سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴، حدود ۷۰۰ میلیون بزرگسال صاحب حساب بانکی شدند و جمعیت افرادی که حساب بانکی ندارند از ۲.۵ میلیارد نفر، به میزان ۲۰ درصد کاهش یافت.
طبق آمار بانک جهانی، بیش از ۲۰ درصد بزرگسالانی که حساب بانکی ندارند، دستمزد یا حقوق دولتی را به صورت نقدی دریافت میکنند و بسیاری از افراد در کشورهای در حال توسعه صورتحسابها و هزینه مدرسه را به صورت نقدی پرداخت میکنند.
تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵ انجام گرفت حاکی از این بود که دولتها و شرکتهای خصوصی نقش حیاتی در کاهش شمار افراد بدون حساب بانکی، ایفا میکنند. پرداختهای دیجیتالی به قدرتمندسازی زنان کمک کرده و آنها را به مشارکت اقتصادی تشویق میکند.
مشارکت مالی در کاهش فقر با اهمیت شمرده میشود. حسابهای بانکهای نقش مهمی در تشکیل و گسترش کسب و کارها داشته و معاملات را مطمئن، کارآمد و شفاف میکنند. با این همه پساندازها و حسابها لزوما نابرابری در یک کشور را کاهش نمیدهد و برخی از ثروتمندترین کشورهای جهان بزرگترین شکاف را میان دارا و فقیر دارند.
آمار بانک جهانی نشان میدهد عدم داشتن حساب بانکی لزوما مانع استقراض نمیشود و چنین افرادی به شکل غیررسمی از خانواده، دوستان و یا از فروشگاهها به صورت نسیهای استقراض میکنند.
کشوری مانند هند که ۲۱ درصد جمعیتش حساب بانکی ندارند و همین طور چین که حدود ۱۲ درصد جمعیتش بدون حساب بانکی هستند، از مناطقی هستند که پتانسیل رشد بالایی دارند.
زنان تنها بیش از نیمی (۵۵ درصد) از افراد بدون حساب بانکی در جهان را تشکیل میدهند.
به گزارش ایسنا، میزان جمعیت افراد بدون حساب بانکی در سراسر جهان در فاصله سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ از ۵۱ درصد به ۶۲ درصد رشد کرد.
بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر، اکثر بزرگسالان (۹۴ درصد) در کشورهای پردرآمد عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، در سال ۲۰۱۴ یک حساب بانکی داشتند در حالی که ۵۴ درصد در کشورهای در حال توسعه حساب بانکی داشتند. خاورمیانه با متوسط ۱۴ درصد، پایینترین میزان دارندگان حساب بانکی را داشت.