کد خبر: ۴۷۴۱۶۴
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۳
انتقاد جامعه بین‌الملل از ادامه خشونت‌های دولت میانمار علیه مسلمانان

روایتی از یک کُشتار؛ مسلمانان روهینگیای میانمار کیستند؟+تصاویر

مردم روهینگیا در استان راخین میانمار، مسلمانان سنی مذهب هستند که شمارشان در میانمار ۴۸.۷ میلیون نفری و با اکثریت بوداییان به ۱.۱ میلیون نفر می رسد.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین‌الملل- تقریبا تمام مردم روهینگیا در استان راخین واقع در ساحل غربی میانمار ساکنند. استان راخین یکی از محروم‌ترین استان‌های میانمار است و اغلب مسلمانان روهینگیا در اردوگاه‌ها زندگی می کنند و بدون اجازه دولت مرکزی اجازه خروج از استان راخین و سفر را ندارند.

به گزارش آفتاب‌نیوز، به باور تاریخ دانان و گروه های فعال روهینگیا، آنان از قرن ۱۲ میلادی در مناطق فعلی اشان در میانمار ساکن شده‌اند.

از میانمار رانده از بنگلادش مانده؛ مسلمانان روهینگیای میانمار کیستند؟+تصاویر

اغلب مسلمانان روهینگیا اما حدود یکصد سال پیش بین سالهای ۱۸۲۴ تا ۱۹۴۸ در زمان حاکمیت بریتانیا بر منطقه از هند و بنگلادش به کشوری که اکنون میانمار شناخته می‌شود برای کار مهاجرت کردند. در آن زمان میانمار استانی از هندوستانی محسوب می شد که تحت سیطرۀ بریتانیا بود و مهاجرت روهینگیا هم مهاجرتی داخی محسوب می شد.

نگاه دولت و اکثریت بوداییان میانمار به مسلمانان روهینگیا

بوداییان میانمار از همان ابتداء مهاجرت کارگران مسلمان به کشورشان با دیدی منفی نگریستند، رویکردی که دولت میانمار پس از کسب استقلال از بریتانیا در سال ۱۹۴۸ میلادی آن را حفظ کرد.

مسلمانان روهینگیا جزو ۱۳۵ اقلیت میانمار محسوب نمی‌شوند. پس از استقلال نیز اکثریت آنان از کسب شهروندی میانمار باز ماندند و دولت مهاجرت آنان از هند و بنگلادش را در زمان سلطه بریتانیا عملی «غیرقانونی» می شناسد. اغلب بوداییان نیز واژه روهینگیا را واژه‌ای ساختگی می خوانند که بدلایل سیاسی ابداع شده است.

از میانمار رانده از بنگلادش مانده؛ مسلمانان روهینگیای میانمار کیستند؟+تصاویر

هرچند به مسلمانان روهینگیا در ابتدا کارت شناسایی و حتی شهروندی داده شد و برخی نیز به پارلمان راه یافتند اما کودتای ارتش در سال ۱۹۶۲ همه چیز را تغییر داد. در آن زمان همه شهروندان ملزم بودند تا کارت شناسایی ملی داشته باشند. در میان به مردم روهینگیا فقط کارت‌هایی داده شد که آنها را خارجی معرفی می کرد.

در سال ۱۹۸۲ قانون جدید شهروندی در میانمار به تصویب رسید و با این قانون شرایط بر مردم روهینگیا بدتر از پیش شد و آنان عملا مردمانی بی‌کشور و بدون خاک شدند و بعنوان یکی از ۱۳۵ اقلیت این کشور شناخته نشدند.

براساس قانون جدید از جمله شروط برای کسب شهروندی، تسلط به یکی از زبان‌های ملی و ساکن بودن خانواده فرد در میانمار پیش از سال ۱۹۴۸ میلادی بود. بسیاری از مردم روهینگیا یا این شروط را نداشتند یا اگر هم داشتند به رسمیت شناخته نشد.

با تصویب قانون جدید مسلمانان روهینگیا بیشتر از پیش از حق تحصیل، کار، سفر، ازدواج، به جای آوردن فرایض دینی، دسترسی به خدمات بهداشتی و نیز وارد شدن به حرفه‌هایی مثل پزشکی یا وکالت و یا ریاست ادارات محروم یا با محدودیت مواجه شدند.

تازه‌ترین دور درگیری‌ها و خشونت‌ها

موج تازه خشونت‌ها علیه روهینگیا از ۲۵ اوت و بدبنال حمله شبه نظامیان به پاسگاه های پلیس و نظامیان میانماری آغاز شد. دولت میانمار می‌گوید عاملان حمله گروه موسوم به «ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا» (Arakan Rohingya Salvation Army) هستند.

از میانمار رانده از بنگلادش مانده؛ مسلمانان روهینگیای میانمار کیستند؟+تصاویر

این گروه که مسئولیت حمله به پاسگاه‌های پلیس و پایگاه‌های نظامیان در استان راخین را بر عهده گرفته است می‌گوید که «تحت قوانین بین الملل دفاع از خود را حق مشروع خود می‌دانند.»

گروه موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا که دولت میانمار آن را گروهی تروریستی می‌شناسد، متهم است که علاوه بر نظامیان، غیرنظامیان را نیز هدف گرفته است.

از میانمار رانده از بنگلادش مانده

هرچند آمار منتشر شده مربوط به آوارگان مسلمان روهینگیا متفاوت است اما اکثر آمار و گزارش‌های منتشر شده شمار آنان را ده‌ها هزار نفر برآورد می‌کند. بر اساس همین گزارش‌ها هزاران نفر در استان راخین یا در مرز میانمار و بنگلادش گرسنه و گرفتارند و از نیازهای اولیه همچون دارو و آب آشامیدنی محرومند.

ویویان تن، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در منطقه، شمار افرادی را که از آخرین موج خشونت‌ گریخته و وارد بنگلادش شده‌اند ۷۳ هزار نفر ذکر اما خبرگزاری رویترز شمار آوارگان را ۹۰ هزار نفر گزارش می کند.

از میانمار رانده از بنگلادش مانده؛ مسلمانان روهینگیای میانمار کیستند؟+تصاویر

از دهه ۷۰ میلادی صدها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به بنگلادش، مالزی، تایلند و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا گریخته‌اند. گزارش‌ها حاکی است که مهاجران روهینگیا از آن زمان تاکنون توسط نیروهای امنیتی میانمار یا مورد آزار و اذیت قرار گرفته یا کشته شده‌اند.

از دهه ۷۰ میلادی تاکنون بیش از یک میلیون مسلمان روهینگیا مجبور به ترک میانمار شده‌اند.

موضع دولت میانمار و سازمان ملل متحد چست؟ 

دولت میانمار در برابر ادعای روستاییان مسلمان که گریخته‌اند و می‌گویند نظامیان و سربازان ارتش خانه‌های آنان را به آتش می‌کشند و ابایی از کشتن آنان ندارند، شبه نظامیان فعال در استان راخین را متهم می‌کند.

دولت میانمار شبه‌نظامیان شورشی را مسبب ناآرامی‌ها معرفی و آنان را به آتش زدن عمدی خانه‌ها و کشتن بوداییان و هندوها متهم می‌کند.

سازمان ملل متحد در فوریه سال جاری میلادی اعلام کرد که «بسیار محتمل» است که نظامیان دولتی مرتکب جنایت علیه بشریت شده‌اند، اتهام و موضعی که دولت میانمار آن را رد می‌کند.

از میانمار رانده از بنگلادش مانده؛ مسلمانان روهینگیای میانمار کیستند؟+تصاویر

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با ابراز نگرانی از خشونت‌های جاری میانمار، ضمن انتقاد از عملکرد نیروهای امنیتی این کشور خواستار حفظ آرامش و جلوگیری از شکل گیری «فاجعه انسانی» شد.

همزمان، انتقادها از آنگ سانگ سوچی، برندۀ میانماری جایزه نوبل صلح در بی اعتنایی وی نسبت به کشتار مسلمانان روهینگیا بالا گرفته است.

ملاله یوسف زی، جوانترین برنده جایزه نوبل صلح یکی از منتقدان آنگ سانگ سوچی است که می‌گوید وی نباید ساکت بنشیند و باید برخورد «شرم‌آور» با مسلمانان روهینگیا را محکوم کند.

به نوشته یورونیوز، از سوی دیگر برخورد خشن نیروهای دولتی که مسلمانان روهینگیا می‌گویند در حق آنان روا داشته می‌شود می‌تواند به بستری برای افراط گرایی در استان راخین منجر شود و مورد بهره‌برداری گروه‌های افراطی، نظیر طالبان قرار گیرد.

از میانمار رانده از بنگلادش مانده؛ مسلمانان روهینگیای میانمار کیستند؟+تصاویر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۸
عباس
|
-
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
3
17
اخه این چه جور دنیایی که این همه اختلاف بین انسانها وجود داره . این چه جوری وحشی گریه. چرا مدعیان حقوق بشری صدایشان در نمی آید. پس امریکا با داعیه حقوق بشری جه غلطی می کنه. اروپا که خود را مهد تمدن می دانه کجاست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
3
11
خدا لعنت کند و نیامرزد آنهایی که در هر کجای دنیا به مسلمانان جفا می کنند، و البته نیامرزد و نبخشد همانهایی که از جفاکاران نامسلمان حمایت می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
5
8
اینم مثال نقضی برای اونهایی که میگفتن اداره دنیا اگه بدست زنان بیفته جنگ و خونریزی پایان خواهد یافت.کشوری که یک زن مدیریتش رو بعهده داره و از قضا جایزه صلح نوبل هم گرفته اینچنین بیرحمانه دست به قتل عام زده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
4
10
زنا از همه بدترن
fana
|
-
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
1
7
ادمها همه بد....
.....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
7
6
از جمعه ای بترس که روز سواره هاست
پشت سر امام زمان ذوالفقارهاست
از جمعه ای بترس که دنیا به کام ماست
فرخنده روز ظفر پر انتقام ماست
ازجمعه ای بترس که فولادمیشویم
ازهرم عشق ابوذر و مقداد میشویم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
متاسفانه اون جمعه موعود دیگه داره بیش از حد ظرفیت جهان هستی اطاله پیدا میکنه و من میترسم تا اون روز اصلا اثری از جهان هستی باقی نمانده باشه!
disgruntled
|
-
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
3
5
مقصد بعدی پس از سوریه ؟؟
ناشناس
|
-
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
6
9
اردوغان خانمش رو فرستاده برا سرکشی این مسلمانان مظلوم، اون وقت وزیرخارجه ما توییت زده و بعدشم رفته کنسرت...
یه موقع برداشت بد نداشته باشیدها ایشون فشار جیمیلی و ایمیلی آورده چون خیلی زحمت داره واسه خستگی رفه کنسرت ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
2
8
گناه مسلمانان مظلوم میانمتر این است که بور و چشم آبی نیستند
...........
به ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
1
7
اردغان زنش و بفرسته کشور همسایه اش سوریه که ۶ سال برای جنگ با دولت مرکزیش نیرو و تروریست فرستاد و یه دفعه تغییر موضع داد و دوست دولت سوریه شد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
0
7
آقای اسد زنش را بفرسته شاید درست شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
0
10
وای خدایا گریه این زن در تصویر آخر چقدر دردناکه و حکایت از یک غم و ناامیدی بزرگ داره. خدا لعنت کنه هر کسی که به هر نحو در این فجایع تقصیر داره. توی اروپا و آمریکا اگر یک نهنگ به گل بشینه صدای داد و فغان اونها گوش فلک را کر میکنه ولی حالا چند ده هزار زن و بچه را به گل نشوندند ولی صدای کسی در نماید. رفتار این مدعیان دروغین همش نمایش و بازیه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
3
3
ناشناس 14:50 برایتان متاسفم.........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
3
3
ناشناس 14:50 یا فرمایش نکن یا سوادتو بالا ببر منتظر موعود بودن به معنی دست روی دست گذاشتن نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
0
1
سازمان ملل که فقط بیانیه میده
مسلمانان هم که همه ساکت هستند
سالهاست که داره به مسلمانان میانمار (برمه) ظلم میشه من مدتهاست که خبرهاش را دنبال می کنم
فقط از دولت و حکومت خودمان متعجبم که چرا مذاکره نمی کنه چرا فشار سیاسی نمی یاره
مسلمون ها فقط تو فلسطین و سوریه و یمن نیستند
ای کاش یه فراخوان می دادمی رفتیم دم سفارت یه روز تحصن می کردیم
البته نه حمله فقط تحصن و شعار های حقوق بشری
جایزه های این خانم رو هم باید ازش بگیرن جایزه های صلح ، ساخاروف و اولاف پالمه
reza
|
Germany
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
0
3
ر هر جای دنیا اگر میبینی جنگ نژادی یا ملیتی صورت میگیره رد پای استسمار پیر کفتار انگلیس رو میبینی، آخه میانمار چه زمانی که هند مستعمره هند بود چه جزابیت کاری رو داشته که مسلمانی رو که همیشه بازیچه و وسیله انگلیس بودند تا به اهدافش برسه رو آنجا مستقر کنه ،واقعیت اینه که در آن زمان انگلیس همان برنامه ای رو که برای پاکستان و بنگلادش برای هندوستان پیاده کرد می خواست در کنار چین پیاده کنه و به عبارتی پایگاه فشاری در آن منطقه برای اهداف دراز مدت خودش بسازه،درست مثل کاری رو که با فلسطین در منطقه آسیای میانه کردند، در هر صورت جنگ و خون ریزی و آشوب در هر کشوری فقط در جهت منافع دول استسمار گر ولا غیر ......
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
0
0
یکی از فجایع سنگین در این کشور رخ داده که در عرض 3 روز قریب به 3000 هزار نفر انسان بی دفاع رو کشتند .خدا به دادشون برسه انشا اله .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین