آفتابنیوز : به گزارش
بلومبرگ این اقدام در حالی صورت گرفته که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران و هوجین تائو، رئیس جمهور چین قرار است پنج شنبه 25 خرداد در شانگهای با یکدیگر دیدار کرده و در خصوص مشوق های ارائه شده به ایران که به منظور ترغیب این کشور برای تعلیق فعالیت های هسته ای ارائه شده بحث و گفت و گو کنند.
در حالی که ایران بارها اعلام کرده که فعالیت های هسته ای این کشور کاملا صلح آمیز بوده و حتی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی تا کنون هیچ مدرکی دال بر نظامی بودن فعالیت های هسته ای ایران پیدا نکرده اند دولت آمریکا از سایر کشورهای جهان درخواست کرده تا با کنترل فعالیت های شرکت های که در زمینه های صنعتی و نظامی فعالیت می کنند اقدامات مناسبی را به منظور اطمینان از عدم انتقال قطعات حساس و تکنولوژیهایی که کاربردی دوگانه دارند را انجام دهند. سفارت چین در آمریکا هیچ واکنشی به این اقدام خزانه داری آمریکا نشان نداده است.
این اقدام خزانه داری آمریکا در حالی صورت گرفته که اردیبهشت ماه گذشته، رئیس اطلاعات نیروهای دفاعی اسرائیل مدعی شده بود ایران موشکهای زمین به زمینی را از کره شمالی خریداری کرده است که بردی برابر با دو هزار و 500 کیلومتر دارد.
رئیس اطلاعاتی نیروهای دفاعی اسرائیل در اظهارات خود با اشاره به اینکه این موشک در زمان شوروی سابق استفاده می شده و قابلیت حمل کلاهک هسته ای دارند مدعی شده بود که برخی از این موشکها در حال حاضر وارد ایران شدهاند. این موشکها در غرب با عنوان BM25 شناخته میشود. با اين حال مقامات اسراييلي معتقدند هنگامی که روسها دیگر از این موشکها که به SSN6 معروف بود، استفاده نکردند آن را به کره شمالی ها فروختند و کرهایها آن را برای حمل مواد منفجره سنگینتر ارتقا دادند.
به نظر می رسد اقدام اخیر دولت آمریکا برای توقیف دارایی های شرکت های چینی به علت عدم حمایت چین از مواضع خصمانه آمریکا علیه فعالیت های هسته ای ایران بوده است. این اقدام در حالی صورت گرفته که آمریکا بارها از روسیه نیز درخواست کرده که به قراردادهای تسلیحاتی خود با ایران عمل نکنند. این در حالی است که پافشاری روسیه برای عمل به تعهدات خود در آستانه اجلاس ماه ژوئن هشت کشور صنعتی جهان در سنت پترزبورگ سبب شده که روابط سیاسی روسیه و ایالات متحده رو به تیرگی بگراید.
چندی پیش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان آمریکا سایر کشورها را برای تحریم تسلیحاتی ایران تحت فشار قرار می دهد نوشته بود: ایالات متحده از روسیه و اروپا درخواست کرده که در صورت ناتوانی در ایجاد اجماع بین المللی برای تحریم اقتصادی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایران را تحریم تسلیحاتی کنند.
نیویورک تایمز به نقل از نیکلاس برنز معاون وزیر امور خارجه آمریکا آورده بود، به منظور پیدا کردن راهی برای تحت فشار قرار دادن ایران در زمانی که عملکرد قاطع شورای امنیت مشکوک به نظر می رسد کشورها باید با همدیگر همکاری کنند. نیویورک تایمز در گزارش خود به این موضوع اشاره کرده بود که بسیاری از کارشناسان در خصوص اینکه آیا چنین اقدامی تأثیر چندانی بر ایران داشته باشد اظهار تردید کرده اند.
روس ها علاوه بر مخالفت با قطع صادرات سلاح به ایران با درخواست آمریکا برای قطع همکاری برای ساخت نیروگاه بوشهر نیز مخالفت کرده اند. موضوع افزایش تنش های سیاسی واشنگتن و مسکو از آنجایی حائز اهمیت است که این احتمال وجود دارد که واشنگتن به علت مخالفت مسکو با فروش سلاح به ایران این موضوع را بهانه کرده و روسیه را به علت کیفیت دموکراسی و سیاست خارجی این کشور مورد انتقاد قرار دهد و روابط دو کشور بیش از پیشین تیره گردد.
کارشناسان روسی علت شدت گرفتن انتقادات آمریکا از روسیه را مخالفت این کشور با تحریم اقتصادی و نظامی ایران دانسته اند و نسبت به تأثیر این اختلافات در آستانه اجلاس ماه ژوئن هفت کشور صنعتی جهان در سن پترزبورگ هشدار داده اند. ژنرال یوری بالویفسکی، رئیس ستاد فرماندهی نیروهای نظامی روسیه با درخواست تحریم تسلیحاتی ایران مخالفت کرده و گفته بود روسیه به تعهدات نظامی خود عمل خواهد کرد و موشک های «تور ام یک» که نسل جدیدی از سیستم پدافند هوایی است را در فاصله سال های 2006 الی 2008 به ایران تحویل می دهد.
آمریکا و اسرائیل به این قرارداد یک میلیارد و چهارصد میلیون دلاری اعتراض کرده اند ولی روسیه اعلام کرده است که موشک های مذکور کاملا دفاعی هستند و طبق رعایت قوانین بین المللی به ایران فروخته شده اند. موشک های «تور ام یک» می توانند 48 هدف را در ارتفاع شش هزار متری ردیابی کنند و دو هدف را در آن واحد مورد حمله قرار دهند.