کد خبر: ۴۷۶۶۹۲
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۱
روحانی در دیدار نخست وزیر ژاپن:

حمایت قاطع ژاپن از برجام در تحکیم صلح و ثبات منطقه مؤثر است/ خواهان صلح و ثبات در شبه جزیره کره هستیم

رئیس جمهور، برجام را یک توافق مهم بین‌المللی دانست و تاکید کرد که امروز و پس از تلاش‌های زیاد هفت کشور برای به نتیجه رسیدن مذاکرات و عملیاتی شدن برجام، نباید اجازه دهیم که یک کشور به صورت خودسرانه‌ای توافق را خدشه‌دار کند.
آفتاب‌‌نیوز : رئیس جمهور، برجام را یک توافق مهم بین‌المللی دانست و تاکید کرد که امروز و پس از تلاش‌های زیاد هفت کشور برای به نتیجه رسیدن مذاکرات و عملیاتی شدن برجام، نباید اجازه دهیم که یک کشور به صورت خودسرانه‌ای توافق را خدشه‌دار کند.

به گزارش آفتاب نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، «حسن روحانی» روز سه‌شنبه در دیدار نخست وزیر ژاپن در نیویورک تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران براساس هشت گزارش‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره بر تعهدات خود در چارچوب برجام ، پایبند بوده و به آنها عمل کرده است.

روحانی با بیان اینکه حمایت قاطع ژاپن از برجام در تحکیم صلح و ثبات منطقه موثر است، گفت: ما آغازگر نقض برجام نخواهیم بود و امیدواریم بقیه کشورها هم پایبند به تعهدات قانونی، حقوقی و اخلاقی خودشان باشند.

رئیس جمهور در ادامه زمینه‌های سرمایه‌گذاری و توسعه همکاری‌های مشترک  ژاپن با ایران را فراوان برشمرد و گفت: از توسعه روابط و همکاری‌های همه جانبه تهران و توکیو استقبال می کنیم و ژاپن می‌تواند در بخش‌های گوناگون از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و توسعه بنادر در ایران حضور یافته و فعالیت کنند.

روحانی گفت: توسعه بنادر جنوبی از جمله چابهار نقش مهم و مؤثری در گسترش روابط ایران و ژاپن و کل منطقه خواهد داشت و سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ژاپن نیز می‌توانند در توسعه بنادر و شبکه ریلی، سرمایه‌گذاری کنند.

رئیس جمهور همچنین به ضرورت تقویت همکاریهای دو کشور در بخش محیط زیست و مبارزه با آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: موضوع مبارزه با آلودگی هوا برای ما مهم است و از همکاری خوب ایران و ژاپن در بحث محیط زیست حمایت می کنیم. ژاپن برای بهینه کردن مصرف انرژی تجربه زیادی دارد و می تواند اجرای طرح های مهمی را در این عرصه در ایران برعهده بگیرد.

روحانی افزود: در زمینه علمی و فناوری، های تک و پارکهای علم و فناوری و دانشگاه‌ها نیز آمادگی و زمینه زیادی برای همکاری وجود دارد.

رئیس جمهوری به موضوع اهمیت گردشگری اشاره کرد و گفت: گردشگری و ارتباط دو ملت مساله بسیار مهمی است و ما علاقه‌مند به توسعه تسهیلات لازم برای رفت و آمد ملت‌ها هستیم.

روحانی نهایی شدن اعتبارات بانکی برای توسعه طرحهای مشترک دو کشور را موثر برشمرد و گفت: در حوزه ارتباطات بانکی قدمهایی برداشته ایم اما نیازمند روابط نزدیکتر و گسترده‌تر بانکها هستیم و امیدوارم در مجموع با این اقداماتی که انجام گرفته، روابط دو کشور در همه زمینه های اقتصادی، علمی و فناوری گسترش یابد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود،  ثبات و امنیت در منطقه شرق آسیا را بسیار حائز اهمیت دانست و با بیان اینکه ایران روابط خوبی با ژاپن، کره جنوبی و چین دارد، گفت: ما با آغاز هرگونه مسابقه تسلیحاتی از جمله در شرق آسیا مخالفیم و خواهان ثبات و صلح در شبه جزیره کره هستیم.

روحانی با اشاره به ضرورت تلاش برای برقراری آرامش در منطقه شرق آسیا، گفت: سلاح کشتار جمعی برای همه جهان خطرناک است و ما مخالف سلاح‌های هسته‌ای و تهدید توسط آن هستیم و این نظر خود را نیز صراحتا اعلام کرده ایم.

دکتر روحانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی در راستای توسعه ثبات و امنیت در منطقه دریغ نخواهد کرد.

رییس جمهور همچنین آواره شدن بیش از 400 هزار نفر مسلمان میانماری را بسیار موجب نگرانی برشمرد و گفت: فشار کشورها از جمله ژاپن  به دولت میانمار و کمک به مردم و آوارگان ،می تواند در کاهش درد و رنج مسلمانان میانماری موثر باشد.

نخست وزیر ژاپن نیز در این دیدار تاکید کرد که دولت ژاپن خواستار توسعه روابط خود با ایران در همه زمینه های مورد علاقه است و ما از فعالیت شرکت‌های ژاپنی در ایران حمایت می‌کنیم.

شینزو آبه با اشاره به خط اعتباری ژاپن به ایران، گفت: امیدوارم به زودی این مذاکرات به نتیجه برسد و اجرای پروژه های مرتبط با انرژی را شتاب بخشد.

وی همچنین با بیان اینکه همکاری ژاپن و ایران در پزشکی و محیط زیست از جمله احیای دریاچه ارومیه و آب و هوا پیشرفت داشته است، اظهارداشت: آماده ایم در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و گردشگری روابط را هر چه بیشتر توسعه دهیم.

نخست وزیر ژاپن همچنین با حمایت مجدد از توافق برجام تصریح کرد: ایران محور خاورمیانه است و ما خواستار پایبندی همه طرف ها به برجام هستیم.

شینزو آبه همچنین با نکوهش پرتاب موشک دوربرد کره شمالی و عبور آن از فراز کشورش گفت:

شورای امنیت و جامعه جهانی باید یکپارچه این اقدام پیونگ یانگ را محکوم و این کشور را برای تغییر روش، تحت فشار قرار دهد.

نخست وزیر ژاپن اظهار امیدواری کرد که در آینده و فرصت مناسب به ایران سفر کند.




بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین