آفتابنیوز : به گزارش خبرنگار پارلماني آفتاب، اكبر اعلمي در تذكر آئين نامهاي خود در جلسه علنی امروز مجلس با استناد به مواد 182، 192، 193 و 110 و اصل 188 قانون اساسي گفت: براساس ماده 110 آئين نامه و با توجه به مسائل پيش آمده در ابتداي جلسه (با اشاره قطع نطق پيرموذن توسط نمايندگان) قطع كلام ناطق و هرگونه تهمت و ... ممنوع است.
وي افزود: مواد 182، 192، 193 ناظر بر تذكر و سؤال نمايندگان است و اصل 188 قانون اساسي به صراحت در ارتباط با سؤال نمايندگان اظهار نظر كرده است و نمايندگان ميتوانند تذكر مكتوب دهند و شما قرائت كنيد و اگر ايرادي هم به عملكرد وزير مسئول داده ميشود، بايد قرائت شود، اما اينطور نباشد كه با خلاصه شدن سؤال ماهيت یا اصل تذكر تغيير كند؛ البته سؤال هم زماني كه اعلام وصول ميشود به همين صورت است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه گلایه من این است که با وجود تراكم سؤالات در حین نوبت رسيدگي مشكل مواجه شده است خاطر نشان کرد؛ در كميسيونها هم همين مشكل را داریم و نزديك به 70 روز است كه 10-12 سؤال من در كميسيون مطرح نشده است و حتي برخي سؤالات با مميزي مواجه شده است.
وی تصریح کرد: سؤال من اين است كه چه كسي اين حق را به هيات رئيسه و رئيس كميسيون داده است كه با استفاده از مميزي سؤال را از گردونه خارج كند.
اعلمي خطاب به حداد عادل با بیان اینکه شما قصد رعايت آئين نامه را داريد گفت: بنابراین صراحتاً اعلام كنيد كه اين تذكر وارد است.
حداد عادل در پاسخ به اعلمي گفت: مميزي در مجلس در كار نيست؛ بلكه بررسی می شود از حيث انطباق با آئين نامه بررسي ميشود.
وی افزود: شما سوالی کردید که از يك سازمان كه چند وزير عضو آن سازمان بودند این بحث در اداره قوانین مطرح شد که وقتي چند وزير مسئوليت مشترك دارند، چه شيوهاي بايد در پيش گرفت كه بنده سؤال را مربوط به وزيري دانستم كه مسئوليت بيشتري داشت.
رئیس مجلس تصریح کرد: همانطور که خودتان گفتید سؤالات متراکم است و همه نمايندگان يك اندازه حق دارند و اگر هر نمايندهاي به اندازه شما سؤال داده باشد، ببينيد چه اتفاقي خواهد افتاد.
حداد عادل افزود: كميسونها در نظر داشته باشند حق نمايندگان طبق نوبت رعايت شود. ما هم پس از ساماندهي تذاكرات شفاهي به سراغ تذكرات كتبي ميرويم تا حداكثر استفاده از زمان مجلس شود.