آفتابنیوز : دکتر جمشيد پژويان استاد دانشگاه علامه طباطبايي مي گويد: يکي از اقدامات اوليه هر نامزد رياست جمهوري در نهمين دوره اين است که کانديداها برنامه و شعارهاي اقتصادي خود را شفاف و مشخص اعلام نمايند. در واقع ارايه مانيفست اقتصادي اين امکان را براي کارشناسان اقتصادي و آحاد مردم فراهم مي کند که مطابقت يا عدم مطابقت آن را با واقعيت هاي اقتصادي و اجتماعي روز جامعه تشخيص دهند. از سوي ديگر انتخاب کابينه و تيم اقتصادي و ترکيب آن مي تواند اهداف و عملکرد دولت آينده را ترسيم نمايد.
اين استاد اقتصاد در پاسخ به اين پرسش که مردم چه تضميني براي اجرايي شدن شعارهاي نامزدهاي انتخاباتي بايد داشته باشند
مي افزايد: تجربه نشان داده است هرچه کانديداها شفاف تر وارد ميدان شوند در اداره امور موفق تر خواهند بود. به عنوان مثال آقاي خاتمي در دوره پيشين انتخابات رياست جمهوري يکسري شعارها و وعده هايي را بيان کردندکه چه به دلايل منطقي و چه غير منطقي نتوانست جامعه عمل بپوشاند در واقع عمل نکردن به وعده ها مهمترين نقطه ضعف دولت خاتمي بود.
دکتر پژويان در ادامه در خصوص اينکه آقاي خاتمي متعلق به دولت اصلاحات بود، اما مجلس هفتم با وجودي که متعلق به آبادگران است، نتوانست در تحقق به شعارهايي چون عدالت اجتماعي، عدالت اقتصادي و سرانجام تثبيت قيمت ها موفق باشد اظهار مي دارد: آقاي خاتمي به گواه تحليل گران سياسي قاطعيت نداشت اما نمايندگان پارلمان هفتم در طرح تثبيت قيمت ها نشان دادند که سياستهايشان بر پايه منطق علمي استوار نبوده است به ويژه در طرح تثبيت قيمت ها که مهمترين عامل شکست اين طرح بود (همانطور که دربيانيه 15 تن از اقتصاد دانان پيش بيني شده بود)
استاد دانشگاه علامه طباطبايي در خاتمه خاطر نشان ساخت: با توجه به شرايط فعلي اقتصاد کشور و وجود تورم دو رقمي و کسري بودجه سنگين مهمترين گزينه انتخابي رئيس جمهور ارايه مانيفست اقتصادي و معرفي تيم اقتصادي دولت آينده است.