آفتابنیوز : بهنام گشتی زاده در گفت و گو با ایسنا در خصوص اثرات آنتی بیوتیک بر سلامتی، اظهار کرد: آنتی بیوتیک برای افزایش طول عمر و رشد سریعتر حیوان به او داده میشود و اگر رشد یک مرغ چهار یا پنج ماه طول بکشد با آنتی بیوتیک رشد آن را تسریع میبخشند. در روشهای جدید برای پرورش مرغها به آنها آنتی بیوتیک داده نمیشود و این روشها بسیار بهتر از روشهای قبلی است اما ممکن است زمان رشد مرغ طولانیتر و قیمت آن نیز افزایش مییابد زیرا تولید گوشت کمتر اما سالمتر است.
وی افزود: ممکن است بدن انسان به مصرف گوشت حیوانی که آنتی بیوتیک مصرف کرده است مقاومت نشان دهد و عوارض آن بر بدن انسان تاثیر داشته باشد.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: دادن نانهای خشکی که از سطح شهر جمع میکنند به دامداریها نیز مجاز نیست زیرا نانها را در مکانی نگهداری میکنند و آنها بر روی هم جمع میشود و حجم زیاد نان بر روی هم کپک می زند و این کپک سمی به نام آفلاتوکسین را تولید میکند.
گشتی زاده تصریح کرد: سم آفلاتوکسین، سمی بسیار قویای است که بر روی کبد اثر میگذارد و مصرف آن در دراز مدت باعث سرطان کبد میشود به همین دلیل گفته شده است که مواد غذایی کپک زده هرگز مصرف نشود.
وی افزود: اگر دام از نان کپک زده تغذیه کند ممکن است این سم وارد شیر حیوان شود و شیر این حیوان آلوده است و مصرف آن در دراز مدت میتواند بر بدن انسان تاثیر بگذارد البته میزان تاثیر آن نیازمند تحقیقات است.