آفتابنیوز : طبق گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا، در حالی که روغن سویا اصلاح شده به لحاظ ژنتیکی (GM) در مقایسه با روغن سویا عادی، کمتر موجب چاقی و ایجاد مقاومت انسولین می شود، اما تاثیرات آن بر دیابت و کبد چرب مشابه با روغن سویا معمولی است.
تیم تحقیق روغن سویا مهندسی شده را که حاوی میزان پایین اسید لینولئیک است را بررسی کردند؛ چنین روغنی از لحاظ ترکیب مشابه روغن زیتون است.
محققان تاثیرات متابولیکی بلندمدت روغن سویا را با روغن سویا GM مقایسه کردند.
پژوهشگران همچنین هردو نوع روغن سویا را با روغن نارگیل، که سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده است مقایسه کردند؛ وجود اسیدهای چرب اشباع شده موجب حداقل میزان اضافه وزن می شود.
فرانسیس اسلادک، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «هر سه نوع روغن موجب افزایش میزان کلسترول در کبد و خون شدند و این باور را که روغن سویا موجب کاهش میزان کلسترول می شود را از بین بردند.»
سپس محققان روغن سویا GM را با روغن زیتون مقایسه کردند. هر دو روغن دارای میزان بالای اسید لولئیک هستند، اسید چربی که موجب کاهش فشارخون شده و به کاهش وزن کمک می کند.
پونامجوت دئول، محقق دیگر این تحقیق، در این باره می گوید: «در آزمایش بر روی موش ها مشاهده کردیم تاثیرات روغن زیتون مشابه با روغن سویا GM بود و منجر به چاقی بیشتری در مقایسه با روغن نارگیل شد، اگرچه در مقایسه با روغن سویا عادی کمتر بود.»
وی در ادامه افزود: «روغن سویا GM که دارای ترکیب اسیدچرب مشابه با روغن زیتون است، موجب بزرگ شدن کبد و بدکاری کبد شد.»
به گزارش مهر، اسلادک اذعان می کند: «یافته های ما الزاما به سایر محصولات سویا نظیر سویا سس یا شیر سویا مرتبط نمی شود.»