آفتابنیوز : دکتر سلحشور با اعلام این خبر افزود: تا پایان شهریور امسال، 26 پرونده در مورد کمیسیونهای مدعی قصور کادر درمان بررسی شده که در 50 درصد موارد با نطر کارشناسان منجر به تایید قصور و مابقی پرونده ها در خصوص قصورتبرئه شدند. البته لازم به ذکر است که در صورت اعتراض طرفین پرونده به نظریه کمیسیون در صورت صلاحدید قاضی پرونده به کمیسیون بالاتر ارجاع خواهد شد.
وی اظهار داشت: بر اساس این گزارش و مطابق با میزان شکایات واصله در خصوص کمیسیونهای قصور پزشکی، در نیمه نخست امسال رشته تخصصی جراحی عمومی با تعداد چهار نفر و رشته زنان و زایمان با تعداد سه نفر محکوم، در صدر محکومین کمیسیونهای تشکیل شده در پزشکی قانونی استان قرار داشت.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی افزود: دیگر پروندههای ارجاعی از سوی مراجع قضایی به پزشکی قانونی استان شامل 25 موردکمیسیونهای روانپزشکی قانونی، هشت مورد مسئولیت کیفری، تعیین وضعیت روحی روانی زوجین پنج نفر و بررسی توانایی اداره امور مالی نیز 5 نفر میباشد. همچنین یک مورد ، تحمل کیفر ، و یک مورد بررسی اختلالات هویت جنسی، نیز دراین بخش انجام شد.
تشریح فرآیند کمیسیون در پزشکی قانونی
فرآیند کمیسیون در پزشکی قانونی، معمولاً با ارجاع نامه از سوی مراجع قضایی ذیصلاح آغاز میشود که در آن، بسته به موضوع پرونده، قاضی سئوال و یا ابهامی را برای پزشکی قانونی مطرح میکند.
سپس، اعضای حاضر درکمیسیون، ضمن بررسی کارشناسانی پرونده، پاسخ آن را ارائه میدهد. موضوعات ارجاعی در یکی از حوزههای روانپزشکی، تعیین علت فوت، معاینات بالینی مصدومان و مراجعان و نیز پرونده های شکایت از قصور پزشکی و کادر درمانی مورد بررسی قرار میگیرد.
ممکن است، در مواردی نیز ارجاعات کمیسیون درون سازمانی باشند؛ به این معنا که واحدهای معاینات یا تشریح ، پروندهای را بنا به اهمیت موضوع آن برای بررسی بیشتر و دقیقتر به کمیسیون ارجاع میدهند تا با حضور کارشناسان بیشتر، اظهارنظر جامعتری صورت پذیرد.
البته به هر حال، صدور رأی برعهده قاضی است و بالطبع اگر اعتراض و یا ابهامی وجود داشته باشد قاضی درخواست کمیسیون مجدد میدهد.
بنابراین، انجام کمیسیون مجدد تنها به خواست قاضی پرونده انجام میشود نه خواسته اشخاص، بنابراین اگر کسی اعتراضی به نظر موجود در پرونده داشته باشد باید آن را به قاضی ارائه دهد و قاضی در صورت لزوم کارشناسی مجدد بخواهد.
در فرایند رسیدگی به پروندههای کمیسیون کوتاهی صاحبان پرونده در ارائه و تکمیل مدارک و مستندات خواسته شده گاه به طولانی شدن این فرایند میانجامد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی خراسان شمالی،کمبود نیروی انسانی متخصص نیز از دیگر عوامل موثر است، چراکه در حال حاضر پزشک مسئول کمیسیون های پزشکی قانونی، همزمان با انجام معاینات روزانه می بایست فرآیند کمیسیون های تشکیل شده را پیگیری نماید.