کد خبر: ۴۹۰۵۹۶
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۳:۴۶

خون بندناف نوزادتان را دور نریزید

خون بند ناف که به عنوان خون جفتی شناخته شده، خونی است که در جنین در حال تکوین در بدن مادر جریان دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
  پس از تولد نوزاد، خون باقیمانده در بند ناف و جفت که غنی از سلول‌های بنیادی است متاسفانه به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود.

سلول‌های بنیادی که از بند ناف گرفته می‌شوند بسیار پرتوان و نامیرا هستند و همچنین در اثر تکثیرهای پی در پی دچار پیری نمی‌شوند؛ به طوری که با ترزیق و یا جایگزینی آن‌ها در مناطقی که به صورت جدی آسیب دیده اند، می‌توانیم به بهبودی آن‌ها کمک کنیم.

همه والدینی که در آستانه تولد فرزند هستند، باید نسبت به ذخیره سازی خون بند ناف اطلاعات لازم را کسب کنند تا در صورت تمایل از این فرصت که تنها در زمان زایمان در اختیار خانواده است، استفاده کنند.

از سال ۸۸ بانک خون بند ناف رویان در استان کردستان نیز فعالیت خود را آغاز کرده و توانست بیش ۸۰۰ نمونه خون بند ناف را در این استان ذخیره سازی کند.

از این سلول‌ها نه‌تنها فرد صاحب بند ناف که مادر، خواهر و دیگر خویشاوندان درجه یک قدرت استفاده از دریافت پیوند این سلول‌های بنیادی را دارند تا از طریق آن بتوانند بیماری‌هایی همچون سرطان خون و تالاسمی را درمان کنند.

عضویت در بانک خون خصوصی دارای هزینه بوده که در ابتدا هزینه عقد قرارداد و همچنین در ادامه هزینه شارژ سالانه جهت نگهداری نمونه خون بندناف پرداخت می‌شود و هزینه عقد قرارداد حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

با ذخیره سازی این خون می توان بیماری‌هایی همچون کم خونی آپلاستیک، کم خونی فانکونی، هموگلوبینوری حمله‌ای شبانه، لوسمی حاد و مزمن، بیماری‌های نقص در تولید لنفوسیت‌ها، انواع لنفوم، تالاسمی ماژور، کم خونی سلول داسی شکل، اختلالات سیستم ایمنی مادرزادی، نقص ارثی پلاکتی، بیماری‌های ارثی، آلزایمر، دیابت، پارکینسون، بیماری MS، صدمات نخاعی، سکته‌های قلبی و مغزی، بیماری‌های کبدی و دیستروفی عضلانی را درمان کرد.

بندناف واسطه جنین و مادر برای رساندن اکسیژن و مواد غذایی در طول بارداری است و طول طبیعی بندناف بین ۴۰ تا ۷۰ سانتی‌متر بوده و دارای دو شریان و یک ورید است.

با خون بند ناف می‌توان بیش از ۶۰ نوع بیماری را درمان کرد، اما در حال حاضر در کشورمان فقط بیماری‌هایی که منشاء خونی دارند از جمله تالاسمی، سرطان خون و کم خونی‌ها با استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف قابل درمان هستند.

به گزارش ایسنا، با توزیع بروشور در مطب‌های متخصصین زنان و زایمان و نصب بنر اطلاع رسانی در مراکز سونوگرافی می‌توان سطح آگاهی خانواده‌ها و جامعه را در این خصوص بالا برد.

ذخیره سازی خون بند ناف یک فرصت طلایی برای پدر و مادر هاست تا با ذخیره‌سازی این خون زندگی خود و فرزندشان را در آینده فراهم کنند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین