کد خبر: ۴۹۶۰۶۲
تعداد نظرات: ۱۹ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۵
خطر «پوپولیسم» و «رادیکالسم» بیخ گوش منتقدان حامی دولت روحانی

خطای «عبور از خاتمی» را تکرار نکنیم/ ۴ دلیل که «روحانی» بهترین انتخاب بود

رویکرد این حامیان خاتمی نه تنها به روی کارآمدن یک دولت چپ‌گرا منجر نشد بلکه راست‌گرایان از این فرصت تشتت و افتراق استفاده کرده و زمینه دولتی را به وجود آوردند که در منتهی الیه راست قرار داشت و برای هشت سال پروژه اصلاح‌طلبی را مسکوت گذاشت. به همین دلیل نیز کسانی که امروز موضوع «عبور از روحانی» را کلید زده‌اند باید به این نکته توجه کنند که خطر پوپولیسم و رادیکالیسم بیخ گوش آنها است و ممکن است چهار سال بعد به جای اینکه از یک دولت میانه‌رو و معتدل انتقاد کنند، مجبور باشند پیامدهای اقدامات یک دولت راست‌گرای افراطی را تحمل کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سیاسی- در حالی که تنها چند ماه از آغاز دولت دوازدهم سپری شده است مخالفت‌ها با دولت حسن روحانی وارد فاز جدید و البته معنا‌داری شده است. 

به گزارش آفتاب‌نیوز، اگر در چهار سال گذشته تندروهای اصولگرا تلاش می‌کردند به شکل‌های مختلف قطار حرکت دولت را متوقف کنند، امروز وضعیت شکل دیگری به خود گرفته و برخی حامیان روحانی در نقد دولت پیش‌قدم شده‌اند. اقدام‌ برخی هنرمندان و ورزشکاران‌ حامی انتخاباتی روحانی در انتقاد از رویکرد گرانی‌ نیز مزید برعلت شده تا موجی از مخالفت‌ها و ناامیدی‌ها نسبت به دولت  در فضای رسانه‌ای کشور آغاز شود.

خطای «عبور از خاتمی» را تکرار نکنیم/ ۴ دلیل که «روحانی» بهترین انتخاب بود

از سوی دیگر برخی از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب نیز بخاطر تغییرات در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۷، انتقادات خود را نسبت به روحانی در مقایسه با گذشته افزایش داده‌اند. انتقاد از دولت حق شهروندان و همانطور که دولت و شخص رئیس‌جمهور نیز بارها بر آن تاکید کرده‌اند، دولت پذیرای انتقادها و سخنان منتقدان هست و خواهد بود.‌ چه‌آنکه اگر انتقاد و نقد مستمر نباشد، ممکن است مسئولان برخلاف خواست مردم حرکت کنند و وقتی کسی هم نباشد که خطاهای آن‌ها را گوشزد کند، بر اشتباهات خود اصرار و کشور را دچار بحران و خسارت‌های جبران‌ناپذیری کنند.

با این وجود به نظر می‌رسد منتقدان حامی دولت روحانی چند نکته مهم را فراموش کرده‌اند و بیشتر با نگاهی احساسی و هیجانی به رویکرد دولت نگاه می‌کنند. این در حالی است که در یک نگاه منطقی و دور‌اندیشانه حسن روحانی به چهار دلیل بهترین رییس‌جمهور مستقر است. نخست اینکه حسن روحانی «خیر الموجودین» جریان تحول‌خواه و اعتدال‌گرای کشور است و علاوه براینکه مورد اعتماد اغلب گروه‌های سیاسی قرار دارد، دستگاه حاکمیتی نیز نظر مساعدی نسبت به وی دارد. در نتیجه اگر کسی قصد داشته باشد تغییرات مهمی در رویکرد توسعه جامعه داشته باشد باید دارای چنین ویژگی‌هایی باشد. جامعه ایران پس از پشت سر گذاشتن دوره‌هایی تندروی به این نتیجه رسیده که اگر قرار است تحولی در کشور رخ بدهد بدون شک این تغیرات از طریق میانه‌روی و اعتدال شکل خواهد گرفت. در نتیجه نمی‌توان آزموده را دوباره آزمود و به جریان‌هایی اعتماد کرد که در ظاهر یک گام به جلو برمی‌دارند و در باطن دو گام به عقب. دوم اینکه باید از تاریخ عبرت گرفت. اتفاقی که امروز درباره دولت روحانی رخ داده در دولت دوم سید محمد خاتمی نیز رخ داد و برخی از حامیان خاتمی که از دستاوردهای سیاسی دولت اصلاحات سرخوش شده بودند با تئوری «عبور از خاتمی» به دنبال یک دولت رادیکال چپ‌گرا بودند که روی مواضع اصلاح‌طلبی پافشاری بیشتری کند.

این در حالی است که رویکرد این حامیان خاتمی نه تنها به روی کارآمدن یک دولت چپ‌گرا منجر نشد بلکه راست‌گرایان از این فرصت تشتت و افتراق استفاده کرده و زمینه دولتی را به وجود آوردند که در منتهی الیه راست قرار داشت و برای هشت سال پروژه اصلاح‌طلبی را مسکوت گذاشت. به همین دلیل نیز کسانی که امروز موضوع «عبور از روحانی» را کلید زده‌اند باید به این نکته توجه کنند که خطر پوپولیسم و رادیکالیسم بیخ گوش آنها است و ممکن است چهار سال بعد به جای اینکه از یک دولت میانه‌رو و معتدل انتقاد کنند، مجبور باشند پیامدهای اقدامات یک دولت راست‌گرای افراطی را تحمل کنند.

نکته سوم اینکه حسن روحانی از کابینه خود از بهترین و کارآمدترین نیروهای چپ و راست استفاده کرده و به‌جای انتخاب مدیران سیاسی تلاش کرده از مدیرانی در دولت خود استفاده کند که بهترین کارآیی و عملکرد را از خود نشان بدهند. در نتیجه نمی‌توان یک دولت نسبتأ کارآمد را به دلیل انتخاب مدیرانی که مورد دلخواه برخی اصلانح‌طلبان و اصولگرایا نیست را مورد انتقاد و تخطئه قرار داد. 

روحانی که با فشارهای زیادی در دولت نخست خود مواجه بود امروز به این نتیجه رسیده که برای زمینه‌سازی جهت تحولات مهم جامعه باید به برخی از نهادهای سنتی قدرت نزدیک شود تا در یک حالت متوازن و بالانس قدرت اهداف خود را اجرایی کنند. به همین دلیل نیز نباید با احساسات و هیجانات آب به آسیاب رقیب ریخت و از کاه، کوه ساخت و زمینه روی کار آمدن تندروها را فراهم کرد. و نکته چهارم اینکه جریان اصلاحات به عنوان مهمترین جریان سیاسی حامی روحانی با چالش جدی تغییر نسل و رویکرد مواجه شده است. در نتیجه نباید چالش‌های درونی جریان اصلاحات را به دولت روحانی سرایت داد و از روحانی انتظار داشت که تماما در راستای گفتمان اصلاح‌طلبی حرکت کند. این در حالی است که روحانی در دولت دوم خود با چالش‌های بسیار بزرگ و جدی در زمینه‌های بین‌المللی، اقتصادی و سیاسی مواجه خواهد بود. نخبگان جریان اصلاحات باید با تجدیدنظر در ساختار تصمیم‌گیری این جریان راه‌حل جدیدی را برای تقویت رویکرد اصلاح‌طلبانه به معنای واقعی در نسل جدید پیدا کنند و امیدوار باشند با عملکرد موفق دولت روحانی بتوانند در سال ۱۴۰۰ با یک دولت اصلاح‌طلب به صورت رسمی به قدرت بازگردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
2
6
به جای گران کردن بنزین حداقل بیاید کارت هوشمند سوخت را اجرایی کنید و بیش از سهمیه اختصاصی را گرانتر بفروشید این چه عدالتی است که همین الان کسی که بیشتر مصرف میکند به قول شما یارانه بیشتری را میبرد . این افزایش بنزین تورم افسار گسیخته ای ایجاد میکند و صدمات ان از کسری بودجه الان دولت بیشتر است اگر فکر میکنید با گران کردن از سفرها کم میشود سخت در اشتباهید . چون زنجیر وار همه در مسیر گرانی قرار میگیرند و هیچ تولید کننده ای ثابت نمی ماند و اجناسش را گران میکند آن ماشینی که در حمل نقل مواد تولید کننده را با کرایه گرانتر جابجا میکند تاثیر روی قیمت تولید کننده خواهد گذاشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
3
4
نگران نباشید اون موج را کسانی راه انداخته اند که یا اصلا رای ندادند و یا به رقیب رای داده بودند چون کسانی که به روحانی رای داده بودند با منطق انتخاب کردند. برای ما انتخاب بهتری وجود نداشت. در نتیجه خیال هم نداریم از رای دادن، شرکت در انتخابات، حمایت از دولتی که انتخاب کرده ایم و ... پشیمان بشویم. انشاالله در انتخابات بعدی همه در کنار هم باز هم بهترین گزینه را انتخاب می کنیم. من یک زن هستم و به دلیل این که انتظارهای من در مورد جایگاه بانوان برآورده نشد به راهی که مخالفین می خواهند یعنی خانه نشینی و رای ندادن نمی روم
حسین
|
Australia
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
6
انتخاب کردیم چون چاره ای نداشتیم ...
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
1
5
حرف ...نزنین بابا بنزین ۱۵۰۰ گرانی ارز بدبختی مردم کدومش منطقیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
4
4
یقین بدانید همه آنهایی که به آقای دکتر روحانی رای داده اند، به امید خداوند متعال تا آخر مثل کوه پشت ایشان ایستاده اند.
دعا میکنیم که ان شاءالله چتر حمایت الله همیشه و در همه حال بالای سر ایشان گسترده باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
1
4
منتهي عليه نيست منتهي اليه درسته. اخه تو که فارسی یاد نگرفتی چطور صاحب نظر شدی؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
3
3
من به آقای روحانی رای دادم برای بهتر شدن وضعیت زندگیم نه اینکه با این بودجه ای که آماده کردن وضعیت زندگیم رو بدتر کنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
قرار نیست وضع زندگی شما بدتر بشه اون هایی که با بالا پایین کردن ارز وضع زندگیشون خوب شده بود قراره وضعشون بد بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
4
گذر از روحانی هیچگاه مطرح نبوده مادام که روحانی بتواند مردم خود را نسبت به رویکردش توجیه کند اما روحانی اگر آن نباشد که تبلیغ کرد یقینا گذر از او اتفاق افتاده چون مردم به دنبال یک روزنه امید هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
2
6
با یک تحلیل مسخره و چند تا نظر که این نوشته رو تایید کردن نمیتونین حس بی اعتمادی مردم رو ترمیم کنین
سیف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
6
دولتی که برای اطلاع رسانی، تبلیغات، بیان دستاوردها حتی در موضوع مهمی مثل برجام عاجز است و برای توجیه مردم و گروه های مرجع از جمله روحانیون و مراجع هیچ تدبیر مناسبی نیندیشیده و حتی از راه اندازی یک شبکه خصوصی یا تلویزیون اینترنتی یا حتی کانالهایی در فضای مجازی غافل هست نتیجه اش همین است که هر روز یک موج بر علیه او راه می افتد و دولت هم منفعلانه تماشاگر است و باید کلی دست و پا بزند تا شاید بتواند آن را جمع کند تا موج بعدی.حتی از مصاحبه های مطبوعاتی و گفتگوی رودرروی رئیس جمهوربا رسانه ها و مردم هم بهره قابل توجهی کسب نمی کند.
محتشم
|
United Arab Emirates
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
2
2
شما تحلیل غیر واقعی ارائه می کنید.مردم و اصلاح طلبان هیچگاه از خاتمی عبور نکردند
بلکه امکان عبور از روحانی به دلیل عدم تحقق شعارهای سیاسی و اقتصادی او به صورت جدی در میان لایحه های مختلف اصلاح طلبان وجود دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
1
1
حامیان خاتمی نه تنها به روی کارآمدن یک دولت چپ‌گرا منتهی نشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
1
روحانی بهتر است مدیر برنامه و بودجه را تغیر دهد که آخر اورا بد بخت می کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
2
هموطنان ارجمند باید نگران آینده بود از گذشته فقط میتوان پند گرفت کشور گرفتار انسداد است هیچ کاری به پیش نمیرود عده ای بهانه اعتبار و بی پولی دولت را میاورند و عده ای
هم نبود جسارت در مدیران را بهر تر تیب ادامه وضع موجود کشور را با بحران های جدی اقتصادی و اجتماعی روبرو خواهد کرد . مخالفان نظام روی انزوای بین المللی ایران حساب باز کرده اند در داخل هم عده ای نا آگاهانه با سخنان تنش زا آب به آسیاب مخالفان میریزند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
0
مدیری موفق است که شجاع باشد ...
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
2
به خاطر یه شعار پوچ توخالی مردم رو بدبخت کردین و دولت وارداتچی رو سرکار آوردین
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۲:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
0
حالا اما عبور نکردن از آقای روحانی نوید دولت راستگرای افراطی را بعد از ایشان می دهد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
0
1
من بازم به صلاح طلبها رأى ميدم چون أصول گراها كاملاً خودشونو نشون دادن والبته ميون بد وبدتر عاقلانه تَرين كار انتخاب بد است
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین