کد خبر: ۴۹۸۹۸۳
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۳

روابط آمریکا و روسیه در ۲۰۱۸ درباره مسئله سوریه چگونه خواهد بود؟

این سایت در ادامه می‌نویسد به نظر می‌رسد که به احتمال زیاد این وضعیت به همکاری همه جانبه میان امریکا و روسیه نمی‌انجامد چرا که اکنون نیز روس‌ها از حضور نظامی ارتش امریکا در سوریه انتقاد می‌کنند و امریکایی‌ها را به آموزش دادن به تروریست‌ها متهم کرده‌
آفتاب‌‌نیوز :
سروی بین‌الملل- آیا روابط امریکا و روسیه در سال جاری شامل همکاری است یا مقابله و یا تلاش برای ایجاد توازن قوا؟ این‌ها پرسش‌های مهمی هستند که درباره نوع رویکرد دو کشور در قبال تحولات سوریه در سال ۲۰۱۸ میلادی مطرح می شوند. 

به گزارش آفتاب‌نیوز، سایت تحلیلی «المانیتور» با انتشار گزارشی درباره رویکرد آمریکا و روسیه در قبال مسئله سوریه در سال پیش‌روی میلادی می‌نویسد: «در سال ۲۰۱۷ رکس تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا در تاریخ ۲۶ دسامبر به گفت‌و گو با سرگئی لاوروف همتای روس خود درباره آینده پرداخت. دو طرف درباره لزوم آغاز گفت‌و‌گوهای ملی در سوریه با یکدیگر به بحث و تبادل نظر پرداختند. پیش از این، چهل گروه اپوزیسیون اعلام کردند که از مشارکت در کنگره خودداری خواهند کرد و مسکو را به شکست در متقاعد کردن اسد متهم کردند. در عین حال مسکو در حال رایزنی با گروه‌های اپوزیسیون به طور جداگانه بوده است و به طور محتاطانه تلاش می‌کند تا دمشق را به رعایت موازین بشردوستانه تشویق کند.

آخرین اقدام کمک‌رسانی پزشکی در غوطه بود که نشانه‌هایی از پیشرفت اندک در حل و فصل اوضاع در آن منطقه بود. با این حال، مسکو علیرغم فشار سیاسی بر سوریه همچنان به پشتیبانی هوایی در حملات ارتش سوریه برای در اختیارگیری کنترل مناطق تحت نفوذ مخالفان سوری ادامه می‌دهد. 

تضمین موفقیت راه حل سیاسی سوریه و روند انتقال قدرت اولویت اصلی دیپلماتیک برای روسیه در سال ۲۰۱۸ میلادی است. این ماموریت مهم سوریه را در مرکز سیاست خارجی مسکو در خاورمیانه قرار داده است. دومین اولویت روسیه در مورد سوریه در سال ۲۰۱۸ میلادی مبارزه با گروه‌های تروریست باقی‌مانده در سوریه است. 

مقام‌های نظامی روس گفته‌اند که در سال ۲۰۱۸ میلادی هدف اصلی از بین بردن جبهه النصره است. مقام‌های نظامی روسیه می‌گویند علیرغم کاهش نیرو از داخل سوریه همچنان حضور دریایی در آبهای مدیترانه دارند. همچنین اخیرا اعلام شد که اجاره پایگاه دریایی طرطوس توسط روسیه در سوریه مدت زمانی ۴۹ ساله دارد و روس‌ها درصدد تمدید آن هستند تا به حضور نظامی خود در سوریه ادامه دهند. 

المانیتور در ادامه می‌نویسد برای روسیه سال ۲۰۱۷ بازار سیاسی پررونقی در خاورمیانه بود. آن کشور نفوذ سیاسی خود را گسترش داد و خود را برای سرمایه‌گذاری بلند‌مدت در منطقه آماده کرده است. برای امریکا اما خاورمیانه با آشفتگی‌های مداوم همراه بود. ترامپ پس از اوباما درصدد است تا از دامنه مسئولیت‌های امریکا در منطقه بکاهد و در نتیجه کاخ سفید فکر می‌کند که سرمایه‌گذاری کوتاه مدت بیشتر در راستای منافع واشنگتن خواهد بود. همه طرفین در خاورمیانه می‌خواهند مسکو نقش‌آفرین برای حل و فصل منازعات منطقه‌ای باشد. مسکو می‌تواند به خود ببالد که با سه کار این اقدام را انجام می‌دهد: مشاوره، شنیدن و ترساندن. از نظر عملیاتی، کارزار سوریه فضایی برای آزمایش ارتش روسیه بود. مقام‌های ارشد روسیه شاهد تقاضای بیشتر در منطقه برای تسلیحات روسی هستند. امریکا نیز مایل به فروش بیشتر تسلیحات است. با این حال، تعهد روسیه در مورد سوریه مسئولیت جدی و دراز‌مدتی است. مسکو مشکلات خود را در قبال سوریه دارد؛ از سرنوشت اسد تا کمک‌های بشردوستانه برای بازسازی سوریه. برای مقابله با این چالش‌ها در سال ۲۰۱۸ میلادی روسیه ممکن است نیازمند همکاری‌های منطقه‌ای بیشتر باشد. در این زمینه نحوه برخورد روسیه با امریکا در سطوح مختلف برای روابط دوجانبه و تامین امنیت منطقه‌ای بسیار اهمیت دارد. در طول سال گذشته مسکو و واشنگتن سه نوع تعامل را تجربه کرده‌اند: مقابله، همکاری و هماهنگی. در سال ۲۰۱۸ رابطه میان دو قدرت احتمالا در این چارچوب سه گانه تداوم خواهد یافت: روسیه به دنبال همکاری بیشتر تلاش در راستای توازن در مواجهه و رویارویی و بیشترین میزان هماهنگی خواهد بود». 

این سایت در ادامه می‌نویسد به نظر می‌رسد که به احتمال زیاد این وضعیت به همکاری همه جانبه میان امریکا و روسیه نمی‌انجامد چرا که اکنون نیز روس‌ها از حضور نظامی ارتش امریکا در سوریه انتقاد می‌کنند و امریکایی‌ها را به آموزش دادن به تروریست‌ها متهم کرده‌اند. 

«المانیتور» می‌نویسد‌: «نکته مهم آن است که در داخل روسیه و امریکا سال ۲۰۱۸ انتخابات برگزار می‌شود که می‌تواند بر مسیر سیاسی در حوزه سیاست خارجی در سال‌های آینده تاثیرگذار باشد: انتخابات ریاست جمهوری روسیه در بهار و انتخابات کنگره امریکا در پاییز نیز بر تصمیمات تاثیرگذار خواهند بود». 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین