کد خبر: ۵۰۰۳۶۶
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۱

اعتراض کارگردان پیشکسوت به جشنواره فجر: احترام ریش سفید من را نگه نداشتید

بهروز غریب‌پور در نشست فیلم سینمایی «اردک لی» به شرایط جشنواره فیلم فجر و نوع نگاهی که در سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد، انتقاد کرد.
آفتاب‌‌نیوز : نشست فیلم سینمایی «اردک لی»، امروز ۱۶ دی ماه با حضور بهروز غریب‌پور،  کارگردان این اثر و علی حضرتی، تهیه کننده برگزار شد.

در ابتدای این نشست بهروز غریب‌پور عنوان کرد: «ما این فیلم را به موقع آماده و به دبیرخانه سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر ارایه کردیم اما در این نشست نمی‌خواهیم درباره قبول نشدن این فیلم در این جشنواره صحبت کنیم بلکه این امر به ما فرصتی داد که درباره فیلم سینمایی «اردک لی» به بحث بپردازیم.»

او افزود: «۲۵ سال پیش هنگامی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مدیر مرکز تئاتر عروسکی بودم، ملاقاتی با شخصی داشتم که فامیلی او اردک لی بود که این فامیلی برای من جالب بود، بنابراین از او درباره این موضوع سوال کردم. همین امر باعث شد تا فیلمنامه‌ای با همین عنوان بنویسم اما شرایط ساخت آن پیش نیامد تا اینکه با علی حضرتی آشنا شدم.»

غریب‌پور عنوان کرد: «دوری من از سینما ۱۶ سال طول کشید. همین امر سبب شد تا عده‌ای فکر کنند تا علاقه‌ای به ساخت فیلم ندارم در حالی که این‌طور نبود. در چنین شرایطی علی حضرتی شرایط ساخت این فیلم را محقق کرد تا آرزوی من برآورده شود.»

پس از صحبت‌های بهروز غریب پور، علی حضرتی عنوان کرد: «برخی راجع به سابقه کار من اطلاعات چندانی ندارند و به همین دلیل می‌گویند که من به یک باره تهیه کننده شدم اما این طور نیست. من چند سال سابقه مدیر صحنه و دستیار کارگردان بودن در حوزه تئاتر را دارم و چند فیلم سینمایی هم تهیه کردم.»

حضرتی با اشاره به این‌که این فیلم به سی و ششمین جشنواره ملی فجر راه پیدا نکرده است، بیان کرد: «اتفاقاتی که در چند روز اخیر افتاده باعث شده است که من با یک معادله چند وجهی مواجه شوم. سوال من این است که چه اتفاقی در بنیادهای سینمایی ما رخ می‌دهد که برخی یادشان می‌رود باید از محتوای آثار حمایت کنند. به هر حال بخش خصوصی هم به حداقل حمایت‎‌ها نیاز دارد اما گویا موضوعاتی مانند عشق، مهربانی و ... مورد توجه قرار نمی‌گیرند و تنها موضوعاتی مانند اعتیاد، اسیدپاشی و ... در خروجی جشنواره فیلم فجر دیده می‌شوند.»

این تهیه‌کننده عنوان کرد: «اسامی فیلم‌هایی که با بودجه‌های ارگانی در این دوره از جشنواره ساخته شده‌اند قابل توجه بود اما باید بگویم اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره ملی فیلم فجر همان کسانی هستند که بودجه می‌دهند تا دیگران فیلم بسازند و آن‌ها در جشنواره بپذیرند.»

سپس غریب‌پور اظهار کرد: «من به دولت روحانی به شدت انتقاد دارم. این دولت عملا یک سازمان سینمایی دارد که نظارتی بر آن ندارد و نمی‌داند که این سازمان سینمایی چه جهت‌گیری‌ای دارد حتی شعارهای آقای روحانی با عمل او تطابق ندارد.»

او با اشاره به برچیده شدن مراسم فرش قرمز از جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: «در دوران وزارت علی جنتی و سیدرضا صالحی امیری دیدم که فرش قرمز بسیار مورد پذیرش افراد بود به‌طوری که قرار بود فرش قرمزی منقش به سیمرغ در سال آینده زیر پای هنرمندان پهن شود اما امسال این فرش برچیده شد و دلایل آن مشخص نیست در حالی که این مراسم چیزی جز شکوه، جلال و احترام نداشت. از همین موضوع می‌شود وضعیت جشنواره امسال را دید.»

این کارگردان تصریح کرد: «امسال آقایان گفتند که باید تنوع آثار داشته باشیم اما امسال می‌بینیم تنها برخی فیلم‌ها با موضوعاتی خاص در جشنواره حضور دارند. برای مثال «اردک لی» می‌توانست این تنوع را ایجاد کند زیرا درباره اقوام و فرهنگ ایرانی بود. جا دارد که بگویم من به دنبال جایزه نیستیم و نبوده‌ام اما امروز می‌بینیم که حضور نداشتن در جشنواره فیلم فجر جزو ارزش‌ها محسوب می‌شود.»

غریب‌پور با تاکید بر اینکه امسال تعداد آثار دفاع مقدسی در جشنواره فیلم فجر زیاد است، توضیح داد: «با توجه به اینکه ارگان‌ها به سی و ششمین جشنواره فیلم فجر آمده‌اند، برخی در پی این هستند که بخش خصوصی را نابود کنند. جالب است که بگویم ما جشنواره فیلم «مقاومت» داریم و فیلم‌هایی که درباره دفاع مقدس هستند می‌توانند در آنجا حضور داشته باشند اما اگر مساله، دفاع است باید بگویم که «اردک لی» دفاع از ناموس ملی است اما جشنواره، کوتاه نظرانی دارد که فکر می‌کنند اگر مین و خمپاره در یک فیلم وجود داشته باشد، آن فیلم یک اثر دفاع مقدسی است.»

او ادامه داد: «من می‌دانم که «اردک لی» راه خود را باز می‌کند چون من دغدغه فرهنگی داشتم و به رفتار مدرسان ایراد عمیق دارم. «اردک لی» در پی بیان همین مساله است اما در اینجا روی سخن من با آقای روحانی است که در شعار و عمل متفاوت عمل می‌کند. چطور شد در دوره جنتی و صالحی امیری جشنواره ضد ارزش بود اما حالا یک موضوع ارزشی است. من حاضرم درباره این موضوع با دوستان مناظره کنم.»

غریب‌پور با بیان اینکه برخی از فیلم‌ها هنوز آماده نشده‌اند، اظهار کرد: «من می‌دانم که برخی از فیلم‌ها هنوز به طور کامل آماده نشده‌اند حتی برخی از فیلمسازان تنها چند سکانس از اثر خود را به هیات انتخاب ارایه داده‌اند و همان فیلم‌ها در جشنواره پذیرفته شدند. در چنین شرایطی مسئولان، آیین نامه جشنواره را کجا قایم کردند؟»

او تصریح کرد: «من ۲ سال مدیر کاخ جشنواره بودم و می‌دانم که بسیاری از فیلم‌ها در نیم ساعت مانده به نمایش صداگذاری ناقصی داشتند. آیا نباید این مسایل حل شود؟ پس فیلم ما که به طور کامل به هیات انتخاب ارایه شده بود، چرا حذف شد.»

غریب‌پور ادامه داد: «دوستان حتی دلایل رد شدن این فیلم را به ما نگفتند اما من توقع داشتم برای مثال پوران درخشنده به من زنگ می‌زد و می‌گفت که فیلم شما به این دلایل رد شده است. حداقل به احترام ریش سفید من به من می‌ گفتند که فیلمت خوب نیست.»

این کارگردان با اشاره به اینکه در زمان ساخت هم از این فیلم حمایت نشد، اظهار کرد: «علیرضا تابش و علیرضا رضا داد در حالی که به من قول حمایت داده بودند اما ریالی به این فیلم کمک نکردند و این موضوع باعث تعجب من شد.»

منبع: مهر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین