آفتابنیوز : رفسنجانی رییس جمهور احتمالی در ایران محسوب می شود. از ماهها پیش بحث بر سر این بود که آیا وی خود را نامزد خواهد کرد یا نه. رفسنجانی که از سال 1989 تا 1997 دو دوره ریاست جمهوری اسلامی را بر عهده داشت به عنوان یک محافظه کار عملگرا ارزیابی می شود. اینک پس از دو دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی که طی آن نتوانست در برابر نهادهای محافظه کار اقدامی کند، اصلاح طلبان به شدت تضعیف شده و هیچ نامزد سزاوار توجهی در آستین ندارند. با این همه بسیاری از ایرانیان خواهان یک رییس جمهور محافظه کار افراطی که از سال 2004 مجلس را نیز در دست دارند، نیستند. از همین رو تحلیلگران بر این عقیده اند که رفسنجانی می تواند آرای طرفداران اصلاحات را نیز مانند آرای طرفداران محافظه کاران جلب کند.
رفسنجانی هفتاد ساله در بیانیه سه صفحه ای خود که طی آن نامزدی خود را اعلام نمود، گفته که می خواهد رژیم و شهروندان را از «گرایش های افراطی» حفظ کند. منظور از این گرایش ها همانا قوانین مذهبی سختي است که توانسته جای پای خود را هم چنان در نهادهایی چون شورای نگهبان و یا قوه قضاییه حتي در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی مستحکم نگه دارد. رفسنجانی در این بیانیه از «حقوق و آزادی های بنیادین» نیز که نبود آنها سبب ایجاد «بحران اعتماد در نزد جوانان» شده است سخن رانده است.
پس از یک نبرد طولانی بین محافظه کاران افراطی و اصلاح طلبان که خواهان اصلاحات سیاسی و اجتماعی بودند، بسیاری از ایرانیان امیدوارند که رفسنجانی به مثابه یک تاجر موفق بتواند وضعیت اقتصادی را بهبود بخشد. رفسنجانی که یکی از مردان با نفوذ در عرصه قدرت ایران است، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را نیز برعهده دارد. این مجمع خودش یکی از مراجع بررسی نامزدها برای انتخابات و نیز تطبیق قوانین با مبانی شرع است که وظیفه تنظیم روابط بین مجلس و شورای نگهبان را نیز بر عهده دارد.
این روحانی فهمیده که گاهی قدرت اقتصادی مهم تر از مقام سیاسی است.
رفسنجانی یکی از طرفداران اقتصاد لیبرال به شمار می رود که با توافق سید علی خامنه ای، رهبر مذهبی، در پشت گفتگوهای مربوط به انرژی اتمی با اروپا قرار دارد و این اطمینان به او داده شده است که می تواند حتي بر خلاف میل محافظه کاران افراطی معاملات خود را در این زمینه پیش ببرد.
پس از رفسنجانی محمد باقر قالیباف رییس سابق نیروهای انتظامی قرار دارد که به عوام گرایی شهرت داشته و در نظرسنجی ها مقام دوم را پس از رفسنجانی اشغال می کند. جبهه اصلاحات اما هنوز نتوانسته بر سر یک کاندیدا به توافق برسد.