آفتابنیوز : 
در عین حال، خبرگزاری فرانسه به نقل از یک دیپلمات ایرانی اعلام کرد؛ خاویرسولانا و علی لاریجانی به احتمال بسیار زیاد، فردا چهارشنبه در وین با یکدیگر مذاکره خواهند کرد و این دو ممکن است با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیزدیدار کنند. این دیپلمات دلیل انتخاب شهر وین برای دیدار سولانا و لاریجانی را مساعد بودن شرایط جوی و همچنین وجود مقرآژانس بین المللی انرژی اتمی در وین خواند. خبرگزاری فرانسه تاکید کرده است که مقامات آژانس هنوز برگزاری این نشست را تایید نکردند.
«آپا» خبرگزاري اتريش هم روز سهشنبه اعلام كرد كه ديدار سولانا و علي لاريجاني مسوول مذاكره- كننده مسائل اتمي ايران احتمالا در وين برگزار خواهد شد. اين خبرگزاري به نقل از «منابع آگاه» خبرداد: در اين ديدار درباره جزييات مربوط به پاسخ ايران به بسته پيشنهادي اروپا در زمينه برنامه هستهاي ايران گفتگو خواهد شد. بر اساس اين گزارش، درباره مكان و زمان اين ديدار از سوي دو طرف مذاكره توافق شده است اما احتمال تغيير آن وجود دارد.
در همين حال «كريستينا گالاچ» سخنگوي سولانا به آپا گفته است كه اين حدسها شايعهاي بيش نيست. وي همچنين گفته است كه تا كنون درباره مكان و زمان اين ديدار توافقي حاصل نشده است.
خبرگزاری مهر نیز که از ارتباط نزدیکی با تصمیمگیران کنونی پرونده هستهای برخوردار است، بروکسل مقر اتحادیه اروپایی را محل احتمالی دیدار سولانا و لاریجانی اعلام کرد.
در حالی که اهداف و برنامه اتحادیه اروپا برای اختصاص دادن زمان بیشتری برای مذاکره با تهران پس از پایان مهلت شورای امنیت سازمان ملل، هنوز در ابهام به سر میبرد، خبرگزاری آسوشیتدپرس در تحلیلی دیگر این اقدام اتحادیه اروپا را در راستای تلاشهای قبلی اروپا و آمریکا برای کسب حمایت چین و روسیه عنوان کرد.
در حالی که فشارهای آمریکا و متحدان اروپاییاش برای اعمال اقدامات تنبیهی علیه ایران درحال افزایش است، اما آنها هفته گذشته در یک تصمیم جمعی موافقت کردند فرصت بیشتری را به مذاکرات لاریجانی و سولانا اختصاص دهند. این اقدام آنها تلاشی است در راستای آرام کردن مواضع چین و روسیه که پیش از این همواره با اقدامات تنبیهی علیه ایران مخالفت کردهاند.
اظهارات برخی مقامات اروپایی نیز گویای این امر است. "فرانک اشتاین مایر" وزیر خارجه آلمان دیروز با ابراز تردید در مورد نتایج مثبت مذاکرات خاویر سولانا با علی لاریجانی گفت: اگر این مذاکرات موفقیت آمیز نباشد بازگشت به مسیر شورای امنیت اجتناب ناپذیر است.
از این رو میتوان تعللهای پی در پی و تناقضهای موجود میان تهدیدات زبانی و رفتار سیاسی مقامات اروپایی را نشانه تعلل آنها در ادامه مسیر دیپلماتیک در حل مساله هستهای ایران دانست.
در عین حال تاثیر فشارهای آمریکا بر اتحادیه اروپا و تلاش دولت جرج بوش برای منزوی کردن ایران بر تعلل اروپاییها غیر قابل انکار است. در چنین شرایطی استفاده از فرصت ایجاد شده برای ادامه مذاکرات نیاز به سیاستی هوشیارانه و واقعگرایانه از سوی ایران دارد.