کد خبر: ۵۰۶۶۳
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۸۵ - ۱۴:۲۸
رویترز ابعادی از مذاکرات محرمانه را فاش کرد

مصالحه‌ آبرومندانه اروپا و ایران

آفتاب‌‌نیوز :  رویترز تاکید کرده است، متحدین اروپایی واشنگتن اگر چه در مورد برنامه‌ هسته‌ای ایران دچار تردید هستند اما ترس از نتایج منزوی کردن چهارمین عرضه کننده نفت دنیا، باعث شده تا بسیاری از آنها دست ‌یابی به مصالحه‌ای آبرومندانه با ایران را به راه‌حل‌های دیگر ترجیح دهند. 

این در حالی است که وزارت خارجه ایران امروز بار دیگر پذیرش هرگونه پیش‌شرط برای شروع مذاکرات را رد کرده است. حمیدرضا آصفی، سخنگوی وزارت خارجه در کنفرانس هفتگی خود گفت: «تعلیق، مسأله‌ای مربوط به گذشته است. ما نمی‌توانیم به گذشته باز گردیم». 

در همین رابطه یک دیپلمات اروپایی که نام او فاش نشده، در گفتگو با خبرگزاری رویترز تاکید کرده است: لاریجانی و سولانا ممکن است روز یکشنبه به توافقاتی برسند که ارزش ادامه دادن را داشته باشد و این نتیجه‌ای خوب و قانع کننده خواهد بود. هرچند از نظر این دیپلمات گمنام، احتمال رسیدن به این مرحله درگفت‌وگوهای روز یکشنبه کم است. 

کورسوی امید توافق ایران و اروپا [کلیک کنید]

رویترز در ادامه گزارش خود نوشته است: در نتیجه «مصالحه آبرومندانه‌ای» که اروپا در تلاش برای دستیابی به آن است، به تهران اجازه داده خواهد شد که فعالیت‌های غنی‌سازی خود را پس از شروع اجرای بسته تشویقی و آغاز مذاکرات جامع میان ایران و اروپا تعلیق کند. 

در حالی که هیچ علامتی مبنی بر موافقت آمریکا با نرمش اتحادیه اروپایی در مقابل ایران و مذاکره با تهران پیش از تعلیق غنی‌سازی وجود ندارد؛ چندین دیپلمات اروپایی در گفت‌وگو با رویترز گفته‌اند که ممکن است فرانسه و آلمان بخواهند چنین معامله‌ای را با ایران انجام دهند. 

در همین رابطه خبرگزاری مهر که از ارتباط بسیار نزدیکی با مسئولین فعلی پرونده هسته‌ای ایران برخوردار است در خبری به نقل از یک منبع آگاه و نزدیک به هیات مذاکره کننده آورد: «دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با اختیارات کافی در مذاکره حساس وین حضور یافته است اما این فرصت برای سولانا فراهم است تا پس از هر مرحله ضمن تماس با سایر اعضای موثر اتحادیه اروپایی و یا نمایندگان کشورهای 1+5 و یا حتی بر حسب ضرورت مدیر کل آژانس موضع خود را هماهنگ سازد». 

این خبرگزاری در خبر خود تصریح کرد: «اراده ایران این است که حداکثر انعطاف لازم برای حل مسئله در کانال مذاکره و تفاهم را در عین برخورداری ایران از حقوق مسلم خود به عنوان فرصتی فرا روی گروه 1+5 و در معرض قضاوت جامعه جهانی قرار دهد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین