کد خبر: ۵۰۶۹۵۴
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۴

داروی بی‌حسی گیاهان را به "خواب" فرو می‌برد!

دانشمندان در یک تحقیق جدید دریافتند که اعمال داروهای بی‌حسی روی گیاهان منجر به عدم هوشیاری آن‌ها می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
به نقل از دیلی‌میل، دانشمندان با آزمایش داروهای بی‌حسی روی گیاهان مختلف دریافتند که ویژگی‌های گیاهان، تفاوت عمده‌ای با انسان‌ها و حیوانات ندارد.

یک تیم تحقیقاتی متشکل از محققان دانشگاه "فلورانس" و دانشگاه "بن" آلمان، دریافتند که عکس العمل "گیاهان" در برابر داروی بیهوشی، با عکس العمل "انسان" و "حیوان" یکسان است.

در این پژوهش، محققان ریشه چند گیاه مختلف را به "لیدوکائین"( lidocaine)که یک داروی بی حس کننده موضعی است، آغشته کردند. هدف از این کار این بود که نشان داده شود، عکس العمل گیاهان در برابر اعمال روش‌های مختلف بی‌حسی موضعی حتی با وجود عدم شباهت ساختاری آن‌ها با هم، اتفاقی نبوده است.

دانشمندان برای اثبات یافته‌های خود، از یک دوربین "رفلکس تک لنز" استفاده کردند تا حرکات گیاهان هنگامی که در معرض این داروها قرار می گیرند را دنبال کنند. پیگیری این حرکات در 3 مرحله صورت پذیرفت. قبل، بعد و درحین بهبودی حاصل از قرار گرفتن در معرض بی حسی‌های مختلف.

دانشمندان فعالیت‌های الکتریکی سلول‌های گیاهی گوشتخوار موسوم به "ونوس مگس خوار" را اندازه گیری کرده و دریافتند، این گیاه پس از قرار گرفتن در معرض داروی بی‌حسی "پتانسیل عملکرد" خود را از دست داده است.

 براساس این مطالعه، "پتانسیل عملکرد" برای بسته شدن گیاه و آغاز حرکات گوارشی الزامی است.

پس از اینکه اثر دارو به تدریج از بین رفت، تقریبا 900 ثانیه طول کشید تا گیاه "ونوس مگس خوار" به وضعیت طبیعی خود بازگردد.



این گروه از دانشمندان اذعان کردند: "بیوالکتریسیتی"(علم استفاده از اصول الکتریکی ، مغناطیسی و الکترومغناطیسی در حوزه پزشکی) و"پتانسیل عملکرد" همانطور که انسان‌ها و حیوانات را تحت تاثیر قرار می دهد، گیاهان را نیز تحریک می‌کند.

اثری مشابه، راجع به گیاهی به نام "گل قهر و آشتی" یا " گیاه خجالت" هنگام قرار گرفتن در معرض اتِر اتفاق افتاد.

در مورد این گیاه نیز، تقریبا یک ساعت پس از قرا گرفتن در معرض داروی بی‌حسی، گیاه به طور کامل از توانایی پاسخ به "محرک‌های لمسی" بازماند.

 ولی بر خلاف "ونوس گوشتخوار" تقریبا 7 ساعت طول کشید تا " گل قهر و آشتی" بتواند هوشیاری خود را بازیابد.

البته دانشمندان قادر نبوده‌اند توضیح دهند که داروهای بی‌حسی چطور باعث عدم هوشیاری انسان‌ها، حیوانات و گیاهان می‌شوند.

بالوسکا، یکی از محققان این پروژه گفت: گیاهان نیز مشکلات مربوط به خود را دارند. ممکن است مانند انسان‌ها احساس "درد" یا " شادی" نیز داشته باشند.

این مطالعه نشان می‌دهد که گیاهان روزی می‌توانند جایگزین "حیوانات" برای انجام آزمایش‌های مختلف شوند.

ایسنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین