آفتابنیوز : برنامه «سینما دو» با اجرا و سردبیری حامد عنقا شب گذشته، پنجشنبه 19 بهمن میزبان محمدحسین مهدویان، کارگردان و ابراهیم امینی، نویسنده فیلم «لاتاری» شد.
در بخشی از برنامه عنقا با اشاره به نقل قولی از مهدویان گفت: «جایی اشاره کرده بودید فیلم خودش باید پیش برود و حاشیههای فیلم نباید باعث دیده شدن آن شوند اما به نظر میرسد فیلمهای خودتان از این قاعده پیروی نمیکنند. توقع داشتید بعد از نخستین اکران فیلم «لاتاری» این همه حرف و حدیث درباره آن به وجود بیاید؟»
مهدویان پاسخ داد: «قبل از ساخت نیز فکر میکردیم «لاتاری» فیلم پرحاشیهای شود و مجموعهای نظرات ضد و نقیض را ایجاد کند اما واقعا این مقدار نظر و حاشیه را خودم هم پیشبینی نمیکردم. هنگامی که وارد زمین بازی میشویم تازه ابعاد واقعی حاشیهها را میتوانیم ببینیم که البته امیدوارم این حاشیهها به روند عرضه درست فیلم آسیب نزند.»
مجری برنامه «سینما دو»، همچنان به حواشی فیلم «لاتاری» پرداخت و در همین راستا گفت: «جمال شورجه در آن زمان مصاحبهای کرد و ساخت این فیلم را به مصلحت شما ندانست.»
مهدویان در پاسخ، ضمن تاکید بر این که شورجه انسان صادق و رو راستی است، گفت: «حرفهایی را که در خلوت به ما زده میشد اما علنی نمیشد شورجه به ما زد و این که یک حرفی شفاف زده میشود، خیلی خوب است. در آن زمان نظر بعضیها در وزارت ارشاد و شورای صدور پروانه این بود که خیلی صلاح نیست این فیلم را بسازیم.»
عنقا به مهدویان خاطرنشان کرد: «البته در آن زمان در شبکههای اجتماعی واکنش مهربانانهای را که حالا نشان دادی ابراز نکردی!»
کارگردان فیلمهای «ماجرای نیمروز» و «ایستاده در غبار» گفت: «در آن زمان حدود دو ماه برای ساخت فیلمی اجتماعی بحث و برنامهریزی کرده بودیم و وقتی که میگویند ساخت این فیلم به صلاحت نیست، خیلی ناراحتکننده است.»
او ادامه داد: «حقیقت این است که بخش زیادی از انرژی فیلمساز قبل از فیلمسازی از بین میرود. در مورد فیلم «لاتاری» حدود هشت ماه وقت، صرف گرفتن پروانه ساخت شد اما فیلم در دو ماه ساخته شد. به نظرم این فرآیند تقسیم زمانی غیرمنصفانهای است.»
عنقا در ادامه با اشاره به نقد مسعود دهنمکی درباره فیلم «لاتاری» گفت: «دهنمکی گفته است چرا در «لاتاری» فقط درباره معلولها صحبت میکنید اما درباره علتها چیزی نمیگویید؟ من هم فکر میکنم این نقد شاید تا اندازهای وارد باشد.»
مهدویان ضمن پذیرش این نقد گفت: «سالها پیش ساخت کلیپی برای یک ترانه از طرف یک خواننده خیلی معروف به من پیشنهاد شد. ترانه را گوش دادم و روی من خیلی تاثیر گذاشت و به نظرم آمد چرا یک فیلم سینمایی با این موضوع کار نمیکنیم. این ترانه یک جرقه زد، اما این جرقه درباره فقر و بیعدالتی که باعث رفتن دختران ایرانی به کشورهای عرب میشود نبود؛ محرک و جرقه اولیه یک تم ملی داشت و حرف این بود که بر فرض مشکلاتی داریم، اما قرار نیست همسایه دیوار به دیوار ما از آن سوءاستفاده کند.»
او ادامه داد: «قطعا مشکلات اجتماعی داریم و همین امسال نیز در این باره فیلمهای زیادی ساخته شده است اما نباید نتیجه این مشکلات باعث اهانت به شرافت ما شود. البته در «لاتاری» نیز سعی کردیم، زمینههایی که این موضوع اتفاق میافتد مانند فقر و شرایط بد اقتصادی، بحرانهای خانوادگی و بیعدالتی را نیز بیاوریم.»
مهدویان درباره موضع گیریاش درمورد فردوسی در برنامه «هفت» هم گفت: «باید اعتراف کنم حرفی را که میخواستم بزنم به شکل درستی نگفتم و از کلمات استفاده درستی استفاده نکردم. اگر این اشتباه را نمیکردم، حتما این تلقی نیز به وجود نمیآمد. اما مسئله اینجا است که وقتی مجری برنامه به من گفت فیلم ترویج خشونت کرده است و فاشیستی است، پاسخ دادم با این معنا که شما درباره فیلم من حرف میزنید، پس میتوان «شاهنامه» را هم چنین اثری تعبیر کرد وگرنه من کسی نیستم که بخواهم درباره فردوسی و «شاهنامه» حرف بزنم.»
منبع: خبرآنلاین
عرض خود مى برى و زحمت ما مى دارى "
2=از قدیم گفتن از کوزه همان تراود که در اوست این گفته ها بیانگر خباثت ودشمنی پنهان این فرد نسبت به فردوسی بزرگ است