کد خبر: ۵۰۸۹۲
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۸۵ - ۱۳:۵۵
احمدی نژاد پیشنهاد کرد:

«حق وتو» برای غیر متعهدها

آفتاب‌‌نیوز :

رییس جمهوری در بخشی از سخنانش با اشاره به اینکه با توجه به تحولات گذشته و جاری در جهان، نه تنها فلسفه وجودی جنبش غیرمتعهدها كم‌رنگ و یا تضعیف نشده است، بلكه روز به روز پررنگ‌تر و قوی‌تر نیز می‌شود.، افزود: امروز در عراق چه می‌گذرد؟ عراق در اشغال نیروهای آمریكایی و انگلیسی است. روزانه دهها و بلكه صدها نفر كشته و زخمی می‌شوند، آیا جامعه جهانی قادر است به دولت و ملت عراق جهت برون‌رفت از وضع موجود كمكی كند؟ با كدام سازوكار چنین امری ممكن است؟ آیا با شورای امنیت؟ با مجمع عمومی؟ با دادگاه لاهه؟ آیا با حضور آمریكا در شورای امنیت هیچ امیدی در اتخاذ تصمیم برای برون‌رفت عراق از وضعیت موجود وجود دارد؟ ببینید در فلسطین چه می‌گذرد. ملتی در سرزمین خود روزانه مورد حمله هواپیماها، تانك‌ها و موشك‌ها قرار می‌گیرد، ‌بچه‌ها در خیابان‌ها كشته می‌شوند؛ خانه‌ها بر سر خانواده‌ها ویران می‌شود،‌ مقامات دولت و مجلس منتخب مردم ربوده می‌شوند، سرزمین غزه محاصره می‌شود، هیچ‌كس امنیت ندارد. واقعا چاره این تراژدی انسانی چیست؟ آیا راه‌حل‌های تكراری ‌٦٠ سال گذشته و سازوكارهای موجود، این ملت مظلوم را نجات خواهد داد؟ آیا هیچ‌یك از اركان سازمان ملل، مجمع عمومی و شورای امنیت می‌توانند این ملت را نجات دهند و دست اشغالگران و متجاوزان را كوتاه نمایند؟ این تراژدی تا كی ادامه خواهد یافت؟ تاكنون هر تصمیمی كه علیه متجاوزان صهیونیست اتخاذشده، توسط آمریكا لغو گردیده است.

رییس جمهوری سپس به فجایع لبنان پرداخته و گفت: ملاحظه كنید در لبنان چه گذشته است. ‌٣٣ روز باران بمب بر سر ملت بی‌دفاع همراه با آوارگی حدود ‌٥/١ میلیون نفر و تخریب دهها هزار واحد مسكونی، زیربناها، پل‌ها، راهها، نیروگاهها، بندرها و غیره. در این ماجرا شورای امنیت حدود ‌٣٠ روز فقط تماشا می‌كند و تحت فشار آمریكا از وقوع آتش‌بس جلوگیری می‌كند، خواهش می‌كنم به این جمله توجه فرمایید (برخی از اعضای دائم شورای امنیت از وقوع آتش بس جلوگیری می‌كنند) این چه معنایی دارد؟

احمدی نژاد در مورد تسلیحات هسته‌ای و برنامه های کشورهای غربی گفت: لطفا به برنامه‌های متنوع توسعه تسلیحاتی در زمینه‌های مختلف اتمی، شیمیایی و میكروبی نگاه كنید. برخی از اعضای ثابت و دائمی شورای امنیت با جسارت كامل اعلام می‌كنند كه مشغول تولید بمب‌های اتمی نسل سوم هستند، بمب‌های نوترونی و بمب‌های هدفمند هوشمند اتمی كه گستره تخریب آن همه‌جانبه و وسیع‌تر از نسل‌های قبلی است، آنان هر روز چتر تهدید اتمی را توسعه می‌دهند. مردم دنیا چه گناهی كرده‌اند كه باید تحت تهدید چتر اتمی آمریكا زندگی كنند؟ و از این تهدید باید به كجا شكایت كنند؟ به شورای امنیت؟ به گوشه و كنار دنیا و هرجا نگاه كنیم، حجم وسیعی از نابسمانی‌ها و گرفتاری‌ها را می‌بینیم كه به نحوی به قدرتهای بزرگ مثل آمریكا برمی‌گردد؛ به قدرتهایی كه شورای امنیت را پایگاه اعمال قدرت و تهدید خود قرار داده‌اند و آن را از اجرای عدالت و صلح پایدار و وظایف اصلی خود كه حفظ و گسترش صلح است خارج كرده‌اند، در حالی كه اساس آرامش و صلح پایدار، عدالت است.

لزوم ایفای نقشی جدی از سوی غیرمتعهدها فرازی دیگر از سخنان رییس جمهوری ایران بود. احمدی نژاد گفت:هركدام از وقایع و رویدادهای فوق كه فقط نمونه‌هایی از نابسمانی‌ها و حق‌كشی‌های جهان امروز به حساب می‌آید خود دلیلی بر لزوم تداوم و تقویت جنبش غیرمتعهدهاست. این جنبش باید نقش واقعی خود را بیش از پیش بازیابد. جنبش غیرمتعهدها می‌تواند با برخوردای از اكثریت اعضای جامعه جهانی نسبت به تصحیح روندهای یكجانبه‌گرایانه و تبعیض‌آلود موجود، نقش اساسی ایفا نماید. جنبش غیرمتعهدها می‌تواند خواستار تصحیح تركیب شورای امنیت به عنوان اصلی‌ترین چالش صلح و امنیت در جهان باشد؛ اگر این شورا اصلاح شود امید آن است كه با اعمال عدالت، آرامش و صلح جهانی پایدار شود.

برنامه‌های هسته ای ایران نیز بخشی مهم از سخنرانی وی را به خود اختصاص داده بود. رییس جمهوری ایران با انتقاد شدید از رویکرد غرب در برابر برنامه های هسته ای صلح آمیز تهران گفت: آنها مدعی اجماع جهانی علیه فعالیتهای هسته‌ای ایران هستند؛ در حالی كه مواضع جنبش عدم تعهد در این زمینه، غیرواقعی بودن این ادعای آنان را به خوبی نشان داد، آنها ایران را متهم به بی‌اعتمادی می‌كنند؛ در حالی كه به تصدیق آژانس بین‌المللی اتمی، ایران بیشترین همكاری، شفافیت و اعتمادسازی را داشته است و مدیركل آژانس نیز بارها در گزارش خود اعلام داشته كه هیچ‌گونه انحرافی در برنامه‌های هسته‌ای ایران مشاهده نشده است. در اینجا لازم می‌دانم تشكر صمیمانه دولت و ملتم را از حمایت جنبش عدم تعهد از حقوق مسلم و قانونی ملت ایران در موضوع هسته‌ای اعلام دارم.

وی در نهایت یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن این جنبش به اهداف والای خود و تحقق توانایی‌های بالقوه آن، پیشنهادات زیر را ارائه می‌نماید:

‌١- تقویت جنبش غیرمتعهدها از طریق تعامل گسترده‌تر و ارتقاء و تعمیق بیشتر روابط اعضاء با یكدیگر، با شناسایی ظرفیتهای فراوان اقتصادی، فرهنگی، سیاسی اعضاء جنبش
‌٢- فعال‌تر نمودن اركان جنبش
‌٣- توجه به ظرفیت‌های بالای سیاسی جنبش به عنوان نماینده اكثریت جامعه جهانی و استفاده از این ظرفیت جهت حل مناقشات بین‌المللی و توسعه صلح و آرامش
‌٤- قدم بعدی جنبش با كمك سایر اعضای سازمان ملل بازنگری كلی در اهداف و ساختار شورای امنیت سازمان ملل و تعیین ضوابطی است كه بر اساس آن اعضاء شورای امنیت برای مدت معینی انتخاب شده و به انجام وظیفه صلح‌بانی و گسترش آرامش و امنیت و احقاق حقوق كشورهای عضو بپردازند.
‌٥ - كمك به تصحیح روندهای موجود تأمین صلح و امنیت در جهان، به ویژه اصلاح ساختار شورای امنیت با تأكید بر ظرفیت بالای سیاسی جنبش به عنوان اكثریت جامعه جهانی یكی از این راههاست و جنبش می‌تواند در اولین قدم به طور قاطع و قوی پیگیری نماید تا نماینده خود را كه نماینده اكثریت جامعه جهانی است به عنوان عضو دائم دارای امتیاز وتو در شورای امنیت وارد كند، این یك درخواست عادلانه است، آیا عادلانه است كه آمریكا با خصلت جنگ‌طلبی و زورگویی با انگلیس با همین خصلت عضو دائم باشد. اما اكثریت جامعه جهانی حتی یك نماینده نداشته باشند؟ این غیرقابل قبول است. پیشنهاد می‌شود موضوع در گروه هماهنگی، در سطح وزیران مطرح و نحوه پیگیری آن معین گردد.

رییس جمهوری در پایان از میزبانی رائول كاسترو و دولت و ملت كوبا تشكر و قدردانی کرده و افزود: توفیقات برای برادر بسیار عزیزم جناب آقای فیدل كاسترو رهبر فهیم، انقلابی و شجاع كوبا سلامتی و موفقیت آرزو می‌كنم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین