آفتابنیوز : 
در همین راستا فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان برای پایان بخشیدن به مشکلاتی نظیر آنچه در مورد ایران بوجود آمده، پیشنهاد داده است مراکز غنیسازی اورانیوم تحت نظارت و کنترل سازمان ملل ایجاد شود. پیش از این روسیه و آمریکا از آمادگی خود برای تامین مواد هستهای بانک سوخت خبر داده بودند. محمد البرادعی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز گفته بود: میخواهم مطمئن باشم هر کشوری که با حسن نیت از انرژی هستهای استفاده میکند و به تعهدات عدم تکثیر پایبند است بتواند به سوخت هستهای دسترسی داشته باشد.
بنا به این گزارش، ساموئل بودام وزیر انرژی آمریکا، سام نوم، سناتور پیشین آمریکایی و سرگئی کرینکوف، رئیس آژانس اتمی روسیه در کنفرانس آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سمینار سوخت هستهای شرکت خواهند کرد. پیتر ریکوود، سخنگوی آژانس اعلام کرد از ایران نیز غلامرضا آقازاده معاون رئیس جمهور از شرکت کنندگان خواهد بود.
در خصوص تلاش اعراب برای به تصویب رساندن قطعنامه در مورد تهدید هستهای اسرائیل در منطقه خاورمیانه یک دیپلمات غربی گفت: به نظر میرسد این مساله امسال به اوج خود برسد. در سالهای گذشته کشورهای عرب با انتقاد از تهدید هستهای اسرائیل سعی کردند قطعنامهای که از رژیم صهیونیستی میخواست به معاهده منع گسترش هستهای بپیوندد را به تصویب برسانند.
به نظر میرسد کنفرانس آژانس بینالمللی انرژی اتمی فرصتی را برای کشورهای خاورمیانه فراهم کرده تا با انتقاد از عملکرد دوگانه آژانس در قبال ایران و اسرائیل به اهداف مورد نظر خود در مورد برنامه هستهای اسرائیل دست یابند. در قطعنامه سال گذشته آژانس در مورد برنامه هستهای ایران تنها به بیان عاریسازی منطقه خاورمیانه از سلاح هستهای اکتفا شد. اما یک دیپلمات خاورمیانهای معتقد است امسال شرایط متفاوت است و بسیاری از کشورها در مورد استانداردهای دو گانه بویژه در خصوص ایران و ارجاع آن به شورای امنیت اعتراض دارند. مخصوصاً آن که شرایط منطقهای و جنگ اسرائیل با لبنان نیز بیش از پیش خشم اعراب نسبت به اسرائیل را برانگیخته است.