کد خبر: ۹۹۹۶۶۶
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۴
در دیدار با وزیر خارجه عربستان

لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد امیدوار است آتش بس بین ایران و رژیم صهیونیستی پایدار باشد.
لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد
آفتاب‌‌نیوز :

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت: ما و عربستان از آتش بس بین ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که آتش بس پایدار بماند و دائمی باشد. امیدواریم آتش بس بین اسرائیل و ایران راهی را برای مذاکرات باز کند.

لاوروف گفت: ما امیدواریم ایران و کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس عقل و حکمت کافی را برای ممانعت از تشدید تنش در منطقه نشان دهند.

لاوروف تاکید کرد: امیدواریم جنگ بین ایران و اسرائیل تمام شده باشد و امیدواریم کشور‌های اروپایی به مسئولیت‌های خود درباره رابطه بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عمل کنند. ما هر اقدام ضروری را برای از سرگیری مذاکرات با ایران و بازگشت به دیپلماسی باید انجام دهیم. ما با ایران و واشنگتن برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای ارتباط برقرار می‌کنیم.

طبق گزارش الجزیره، لاوروف گفت: ما با عربستان آمادگی مشترکی برای همکاری در زمینه نفت در چارچوب اوپک پلاس داریم.

لاوروف بر لزوم کاهش تشدید تنش و ارائه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تاکید کرد و گفت: ما به برگزاری مذاکرات بین اسرائیل و فلسطینی‌ها برای پیشرفت به سمت تشکیل کشور فلسطین ترغیب می‌کنیم. ما خواهان آتش بس در نوار غزه هستیم. ما مواضع نزدیکی با عربستان درباره وضعیت غزه و لزوم پایان جنگ و رساندن کمک‌های بشردوستانه داریم.

وی گفت: ما از پایان نزاع در سوریه با حفظ تمامیت ارضی آن حمایت می‌کنیم.

لاوروف همچنین از تلاش‌های عربستان برای تضمین ثبات وضعیت در یمن قدردانی کرد.

وی گفت: بدون از بین بردن دلایل ریشه‌ای نزاع در اوکراین هیچگونه راه حل سیاسی وجود ندارد.

وزیر خارجه عربستان نیز گفت: تحولات صریحی که رخ می‌دهد ایجاب می‌کند همکاری و مذاکرات سازنده را تقویت کنیم. باید از مذاکرات و دیپلماسی در خاورمیانه و دیگر مناطق استفاده کرد.

وی گفت: ما از تشکیل کشور فلسطین در مرز‌های ژوئن ۱۹۶۷ حمایت می‌کنیم و تاکید داریم که صلح راه حل است.

وی گفت: ما بر لزوم در پیش گرفتن روش دیپلماسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تاکید داریم.

وزیر خارجه عربستان گفت: حل و فصل اختلافات از طریق راهکار‌های مسالمت آمیز اهمیت دارد. همچنین ما بر اهمیت همکاری بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید داریم.

وی گفت: ما از موضع روسیه درباره مسئله فلسطین استقبال می‌کنیم. نقش روسیه در پرونده‌های حساس منطقه مهم است. امیدواریم نقش روسیه در پرونده مسئله فلسطین و برنامه هسته‌ای ایران ادامه یابد.

وزیر خارجه عربستان گفت: ما با راه حل‌های نظامی درباره برنامه هسته‌ای ایران مخالف هستیم و به مذاکره تشویق می‌کنیم. استفاده از زور برای حل اختلافات سیاسی مردود است.

وی گفت: اولویت باید اکنون آتش بس در نوار غزه و پایان رنج و مشکلات مردم این منطقه باشد. ما خواهان توقف فوری و دائمی جنگ در نوار غزه به عنوان مقدمه‌ای برای تشکیل کشور فلسطین هستیم.

بن فرحان گفت: نباید مذاکرات به تاخیر بیفتد و حل مشکلات را به زمانی موکول کرد که ممکن است دشوارتر از امروز باشد. ما به رئیس جمهور آمریکا برای رسیدن به راه حل نهایی درگیری فلسطین و اسرائیل امیدوار هستیم. ما با فرانسه برای مشخص کردن موعد مناسبی برای برگزاری کنفرانس درباره تشکیل کشور فلسطین در تماس هستیم. ما چگونگی انتقال از آتش بس در نوار غزه به یک راه حل پایدار را بررسی می‌کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین