بهشتی: موزه هنرهای معاصر باید تحت مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد | به حراجها ورود نمیکنیم
آفتابنیوز : سید محمد بهشتی درباره شایعاتی مبنی بر واگذاری موزه هنرهای معاصر تهران به سازمان میراث فرهنگی گفت: چنین بحثی از اساس موضوعیت ندارد. از برنامه چهارم توسعه همه دستگاه های اجرایی مکلف شدند موزه های مرتبط با موضوع فعالیت خود را برپا کنند مثلا موزه های آب مرتبط با وزارت نیرو، موزه علم و فن آوری مرتبط با وزارت علوم و فن آوری، موزه تاریخ پزشکی مرتبط با وزارت بهداشت و درمان و ... و از آنجا که اصولا مدیریت و مسئولیت هنرهای تجسمی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است موزه هنرهای معاصر هم باید تحت مدیریت این وزارتخانه باشد.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و عضو شورای عالی میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در سال ۸۲ آیین نامه اموال تاریخی فرهنگی و هنری در اختیار دستگاه های اجرایی در هیات دولت تصویب شد و از این تاریخ همه دستگاه های اجرایی مکلف شدند در نگهداری و مدیریت اموال تاریخی فرهنگی و هنری در اختر خود مطابق مفاد این آیین نامه اقدام کنند. دستگاه ناظر بر اجرای این آیین نامه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. موزه هنرهای معاصر نسبت به رعایت مقررات منعکس در این آیین نامه تکلیف قانونی دارد و ناظر بر حسن اجرای این آیین نامه سازمان میراث است و این به معنی دخالت یا خلع ید از وزارت ارشاد نیست همچنانکه نظارت بر انتشار کتاب و نشریات به عهده وزارت ارشاد است و این به معنی دخالت در مدیریت دستگاه های اجرایی که کتاب یا نشریه ای منتشر می کنند، نیست.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: مدت ها پیش بعضی هنرمندان درباره نحوه نگهداری آثار موجود در موزه هنرهای معاصر ابراز نگرانی کرده بودند و به دنبال آن کارشناسان میراث از موزه و نحوه نگهداری آثار بازدید کرده اند و تا آنجا که می دانم اشکالی در نحوه نگهداری ندیده اند.
بهشتی درباره صحبت های یکی از مدیران میراث فرهنگی مبنی بر ورود میراث فرهنگی به مقوله حراجی ها گفت: ورود میراث فرهنگی به حراجی های مربوط به آثار مدرن و معاصر صحت ندارد و این موضوع به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مربوط می شود. شاید موضوع به صورت سلیس بیان نشده است چون اخیرا حراجی ای برگزار شده است که در آن آثار فرهنگی و هنری ای عرضه شده که در شمار آثار مدرن و معاصر قرار نداشته و مثلا نسخه خطی ای از قرن سوم هجری در میان آثار عرضه شده بوده است. البته مطابق قانون به جز آثاری که حاصل حفاری است در مورد بقیه آثار تاریخی - فرهنگی، مالکیت و نقل و انتقال و خرید و فروش منع قانونی ندارد و فقط خروج از کشور اینگونه آثار ممنوع است. از قرار این حراجی اعلام کرده بود در صورت خرید در این حراجی اثر خریداری شده را در هر نقطه در جهان تحویل می دهد یعنی وعده خلاف قانون، برای همین برگزاری حراجی اینگونه آثار ضروریست با نظارت سازمان باشد تا موازین قانونی رعایت شود.
او در مورد تلاش برخی افراد برای تنش آفرینی در جامعه هنری گفت: البته دستگاه هایی که مسئول هستند باید در جهت رفع سوءتفاهم جامعه خصوصا جامعه هنری با توضیحات روشن و سلیس زمینه شیوع شایعه را از بین ببرند اما این یکسوی ماجرا است، طرف دیگر هم عده ای هستند که از گل آلود کردن فضا سود می برند و از نگرانی جامعه هنری سوءاستفاده می کنند.
بهشتی در پایان تاکید کرد: در مواجهه با شایعات نگران کننده عکس العمل تک تک هنرمندان اگر از روی احساسات باشد می توان پذیرفت اما نهادهای عمومی هنری مثل انجمن های هنری و تشکل های صنفی - هنری باید واکنششان خیلی پخته تر و سنجیده تر باشد مثلا در این مورد پیش آمده صحیح تر و سنجیده تر این بود که نمایندگان این انجمن ها و تشکل های صنفی به مسئولیت مربوط مراجعه می کردند یا از آنها برای توضیح موضوع به انجمن یا تشکل مربوطه دعوت می کردند و به این ترتیب به اطلاعات صحیح و موثق دست پیدا می کردند و این اطلاعات را به اعضای خود ارایه می دادند.
خبرآنلاین