کد خبر: ۵۱۲۷۷
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۸۵ - ۱۹:۴۲
موسوی لاری خبر داد:

شورای مشورتی اصلاح طلبان برای شوراها

آفتاب‌‌نیوز : وزیر سابق کشور در مورد ارتباط این شورا با «سید محمد خاتمی» رییس جمهوری پیشین گفت: در یك سال اخیر بسیاری از تشكل‌ها و احزاب اصلاح‌طلب و نخبگان و فعالان سیاسی، فرهنگی و اجرایی در ملاقات‌هایی كه با آقای خاتمی داشتند، نگرانی‌های خود در خصوص مسائل جاری كشور را مطرح می‌كردند. در این ملاقات‌ها، تاكید آقای خاتمی بر ضرورت حضور در صحنه و فعال بودن تاكید كرده و از همه گروه‌ها و فعالان و نخبگان درخواست می‌كردند كه باید اختلاف‌ها را كنار گذاشته و با ایجاد هماهنگی و وحدت در بین خود، یك حركت منسجم و هماهنگ را با پرهیز از افراط و تفریط و حول محور آموزه‌های اصلاحی منبعث از راه و اندیشه‌های حضرت امام (ره) به ویژه در انتخابات‌های پیش‌رو دنبال نمایند. 

وی ادامه داد: به دنبال این ملاقات‌ها و رایزنی‌ها، در اوایل خرداد ماه امسال حدود 40 نفر از فعالان و نخبگان اصلاح‌طلب، از گروه‌ها و جریان‌های مختلف گردهم آمده و پس از بررسی و رایزنی به این جمع‌بندی رسیده‌اند كه چند نفر از بین خود انتخاب نمایند تا در راستای اهداف مذكور تلاش نمایند. این جمع به عنوان یك شورای مشورتی انتخاب شد و به طور مشخص و وظیفه تلاش برای ایجاد انسجام و وحدت رویه در بین گروه‌ها و جریان‌های اصلاح‌طلب را برعهده گرفت و اعضای حاضر در نشست نیز همگی متعهد به پشتیبانی از تلاش‌ها و اقدام‌های این گروه مشورتی و همكاری با آنان شدند. 

وی گفت: شورای مشورتی در اولین ملاقات خود با آقای خاتمی، گزارش اقدام‌های ایجاد شده را به ایشان منعكس نمود و ایشان نیز ضمن ابراز خرسندی از اقدام فعالان و نخبگان و تشكیل این شورا، نقطه‌نظرات خود را بیان داشته و آمادگی خود را برای هر گونه كمك و پشتیبانی از این شورا در راستای تحقق اهداف مذكور اعلام نمودند. 

وی درباره مبنای انتخاب این افراد و این‌كه آیا به دلیل جایگاه حقوق آن‌ها و وابستگی‌های حزبی‌شان بوده یا به دلیل شخصیت حقیقی آنان نیز اظهار داشت:«شخصیت حقیقی آنان، بدون وابستگی‌های حزبی ملاك بوده است. در عین حال اگر بعضی از این افراد منتخب عضو تشكل هم بوده‌اند به دلیل انتقال مسائل به حزب متبوع برای زمینه‌سازی و فعال‌سازی آن اقدام كرده‌اند».
 
این عضو شورای مركزی مجمع روحانیون مبارز، هم‌چنین درباره كار ویژه شورای مشورتی توضیح داد: اصلاح‌طلبان در دوره اصلاحات و به طور مشخص در انتخابات ریاست جمهوری 84 با یك مشكل عمده مواجه بوده‌اند و آن عدم انسجام و هماهنگی بوده است. از آن‌جا كه احزاب اصلاح‌طلب یك جبهه را تشكیل می‌دهند، طبیعی است كه كار ویژه این گروه مشورتی باید با طراحی ساز و كاری، شرایطی را فراهم كرد كه منجر به ایجاد وحدت و انسجام بین گروه‌ها و جریان‌های مختلف شود تلاش برای جلوگیری از اختلافات احتمالی و ایجاد انسجام و هماهنگی این جریان فكری است كه می‌توانیم تحت عنوان داور یا شورای داوری آن را تعریف و تبیین نماییم. ما در طول این مدت یك نشست دیگر هم با جمع 40 نفره‌ای كه اشاره كردم داشتیم و اقداماتی را كه انجام داده‌ایم به آنان گزارش دادیم و آنان نیز نقطه‌نظرات خود را برای بهبود و تقویت اقدام‌ها و تلاش‌ها ارایه دادند و ماهانه به آنان جلسه داشته باشیم. 

موسوی‌لاری با اشاره به علت جمع‌بندی و نتیجه‌ای كه برخی از گروه‌ها در این زمینه به آن‌ رسیده‌اند، گفت: در آسیب‌شناسی جبهه اصلاحات همگی به این نتیجه رسیده‌اند كه عدم موفقیت جبهه اصلاحات در انتخابات گذشته ناشی از تعدد كاندیداها و عدم ائتلاف ایشان بود. این موضوعی روشن است، كما این‌كه جمع آراء اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری در مقابل اصولگرایان این مساله را روشن كرده است كه عدم انسجام و هماهنگی منجر به این وضعیت شد و طبیعی است كه باید از آن درس گرفت و اشتباهات گذشته را تكرار نكرد. 

وی گروه‌هایی كه تاكنون به طور مشخص با آن‌ها رایزنی كرده‌اند را اینگونه برشمرد: مجمع روحانیون مبارز، مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، كارگزاران، مشاركت، سازمان مجاهدین، حزب اسلامی كار، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها، انجمن اسلامی معلمان، مجمع نمایندگان ادوار و برخی گروه‌های دیگر و هم‌چنین نخبگان و افراد ذی‌نفوذ برخی از استان‌های كشور داشته‌ایم كه استقبال بسیار خوب بوده است، بقیه احزاب و نخبگان نیز در دستور كار داریم. ما هم‌چنین تلاش كردیم تا نظرات برخی شخصیت‌های انقلاب را نیز اخذ كرده و مورد توجه قرار دهیم و كمك و پشتیبانی آنان را هم جلب كردیم.

رایزنی با کروبی
وی درباره حزب اعتماد ملی و شخص«مهدی كروبی» دبیرکل این حزب نیز اظهار داشت: حزب اعتماد ملی حزب نوپاست و بنا دارد كه برای خود شیوه مستقلی را اتخاذ كند، ضمن این‌كه این حزب نیز به جبهه اصلاحات تعلق دارد، به ویژه كه در راس آن شخصیت ارزشمندی مثل آقای كروبی است. البته فكر می‌كنم اگر هم این حزب به شیوه متفاوت در انتخابات عمل كند، عملا در فهرست نامزدها تا حدود زیادی وجه اشتراك خواهیم داشت. 

در جلسه اصلاح طلبان با کروبی چه گذشت؟ (کلیک کنید)

این عضو شورای مركزی مجمع روحانیون مبارز درباره احتمال رایزنی با جریانات دیگری غیر از گروه‌ها و احزاب اصلاح‌طلب، گفت: جریان اصلاح‌طلبی جریان فراگیرتر از احزاب و گروه‌های موجود است. بسیاری از شخصیت‌های علمی، دانشگاهی و حوزوی، بدون وابستگی حزبی دارای تفكر اصلاح‌طلبی هستند. مطبوعات و رسانه‌ها، شبكه گسترده رسانه مجازی و كاركنان آنها، NGOها، صنوف مختلف، دانشجویان، فرهنگیان، زنان، كارگران، جوانان، شبكه مدیران دولت اصلاحات، این‌ها همه مخاطب ما هستند. 

وضعیت ستاد انتخاباتی اصلاح طلبان
وی درباره ستاد انتخاباتی در انتخابات پیش‌رو، از سوی شورای مشورتی اظهار داشت: تشكیل ستاد امور اجرایی مربوط به انتخابات از وظایف گروه مشورتی ما نیست. این احزاب و تشكل‌های سیاسی و جریان‌های فعال در انتخابات می‌باشند كه باید ستاد تشكیل دهند. البته بنده اطلاع دارم كه مقدمات كار هم فراهم شده است و به زودی ظرف یكی – دو روز آینده ستاد انتخاباتی با شعار مشخص شروع به كار خواهد كرد. 

موسوی لاری در بیان استراتژی‌ها و راهبردهای‌شان در رابطه با انتخابات اظهار داشت: راهبرد ما حداكثر‌سازی وفاق، ایجاد وحدت رویه و هم‌افزایی در فعالیت‌های انتخاباتی كمك به سامان دادن به سازمان رای مناسب، تلاش برای مشاركت بیشتر مردم در انتخابات و همانگونه كه اشاره شد تلاش برای رفع اختلافات احتمالی است. 

ردصلاحیت ها و شرایط حداقلی
وزیر سابق كشور درباره این كه«آیا بدون هیچ پیش‌شرطی در انتخابات شركت خواهند كرد و در صورت ردصلاحیت كاندیداها چه واكنشی نشان خواهند داد؟»، گفت: ما در خصوص برگزاری انتخابات به شیوه فعلی معترض هستیم. اولا در قانون اساسی اصطلاح خبرگان به صورت عام آمده و تعریف مضیق از آن و محدود كردن آن به روحانیون مورد قبول ما نیست.

وی افزود: مجلس خبرگان دارای اهمیت است و انتخاب رهبری نظام و نظارت بر اعمال او و نهادهایی كه مستقیما زیر نظر رهبری اداره می‌شوند به عهده این مجلس است و با این تعریف می‌توان گفت مجلس خبرگان به دلیل جایگاه ویژه خود، منشا مشروعیت نظام سیاسی است و باید همه جانبه باشد و نه در اختیار گروه و طبقه و یا افراد خاصی، مضافا این‌كه رهبری بر اساس قانون اساسی اوصاف و شرایطی دارد كه یكی از آن‌ها فقیه بودن است و دارای شئون مختلفی است. مسائل نظامی، امنیتی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی كه در حیطه اختیارات رهبری است ایجاب می‌كند كه خبرگان این حوزه‌های مختلف بتوانند در انتخابات نامزد شوند و به عضویت خبرگان رهبری انتخاب گردند. زنان نیز اگرچه به لحاظ قانونی منعی ندارند، اما تاكنون به شیوه‌های مختلف از این انتخابات محروم شده‌اند. 

موسوی لاری ادامه داد: در ثانی وظیفه تشخیص صلاحیت علمی نامزدها و تعیین مدارج و مدارك علمی آنان منطقا با مركزی است كه در آن تحصیل كرده‌اند و نه با شورای نگهبان و این حوزه‌های علمیه هستند كه مانند دانشگاه‌ها می‌توانند گواهی صلاحیت علمی صادر كنند. ثالثا فقهای شورای نگهبان از طرفی منصوب رهبرند و از طرف دیگر وظیفه تعیین صلاحیت علمی و سیاسی نامزدها، آن هم با آن نگاه مضیق برعهده دارند، مضافا این كه آن ها خود نامزد انتخابات نیز می‌باشند. این‌ها ایرادات عمومی ما به نحوه انتخابات خبرگان است. 

وی در مورد نحوه برخورد شورای نگهبان و برگزاری انتخابات سالم و این‌كه اقدام‌شان اگر بر فرض با پذیرش همین وضعیت و قانون فعلی سلیقه‌ای با انتخابات برخورد و نامزدهای اصلاح‌طلبان در انتخابات خبرگان ردصلاحیت شدف تاكید كرد: ما خواهان انتخابات آزاد، رقابتی و عادلانه هستیم كه همه گرایش‌ها و سلایق بتوانند در آن حضور یابند؛ اما چنان‌چه فضا به گونه‌ای پیش برود كه امكان رقابت از ما گرفته شود، طبیعی است كه مشاركت نخواهیم كرد. 

موسوی لاری تایید صلاحیت‌های نامزدهای‌شان را شرط حداقلی و به اعتباری كف خواسته‌های‌شان عنوان كرد. 

نگرانی خاتمی از محدود شدن انتخابات شوراها
این عضو گروه مشورتی اصلاح‌طلبان هم‌چنین درباره انتخابات شوراها در این زمینه اظهار داشت: انتخابات شوراها، اصولا ماهیتی اجتماعی دارد. در شهر و روستاها مسائل اجتماعی جایگاه رفیع‌تری دارد تا مسائل سیاسی. اما در شهرهای بزرگ و مراكز استان‌ها انتخابات تا حدودی از حوزه اجتماعی به سمت حوزه سیاسی سوق پیدا می‌كند، در این حوزه‌ها احزاب و تشكل‌ها می‌توانند نقش‌آفرینی بیشتری داشته باشند. ما فكر می‌كنیم با توجه به تنوع و گستردگی حوزه‌ها در انتخابات شوراها، ایجاد شرایط انقباضی و محدودسازی رقابت كار سخت‌تری است و بعید است كه به شرایطی برسیم كه امكان رقابت حداقلی فراهم نشود. اما در هر حال خط قرمز ما برای شركت در انتخابات امكان رقابت است. زیرا در غیر این صورت انتخابات برای ما فاقد معنی می‌شود و شركت در آن منتفی می‌گردد. 

موسوی لاری خاطرنشان كرد: ما در ملاقات‌هایی هم كه با آقای خاتمی داشته‌ایم ایشان از تكرار شرایط نامطلوب و انقباضی گذشته در انتخابات اظهار نگرانی كرده و بر ضرورت وجود فضای سالم، آزاد و رقابتی در انتخابات كه همه گروه‌ها و فعالان بتوانند در آن شركت و رقابت كنند تاكید داشتند و ایجاد چنین فضایی را توسط مسولان اجرایی و نظارتی انتخابات، شرایط لازم برای حضور در انتخابات و نشاط انتخاباتی و مشاركت گسترده مردم می‌دانستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۸۶/۱۱/۰۷
0
0
با سلام و تشكر فراوان از شما.
ناشناس
|
-
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۸۶/۱۱/۰۹
0
0
میخاستم برای رفتن به پای صندوق رای گیری خبرگان کمک بگیرم لطفآطریقه ی اقدام برای این امر را به ایمیل من ارسال کنید متشکرم
ناشناس
|
-
|
۲۱:۲۰ - ۱۳۸۷/۰۱/۲۱
0
0
زنده باد خاتمي!

چرا بايد به سال 57 برگرديم در حالي كه هشت سال فرهنگي بوديم؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین