آفتابنیوز : محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در آخرین نشست خبری خود بر حمایت دولت از صنعت پتروشیمی تاکید کرد و گفت باوجود اینکه بسیاری از بخشهای صنعت پتروشیمی به بخش خصوصی واگذار شده است، اما دولت از راههای مختلف از این صنعت حمایت میکند.
در عین حال آمار حاکی از تولید ۵۷ مجتمع پتروشیمی کشور از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه، در مجموع بیش از ۴۹ میلیون تن است. عملکرد تولید ۲۱ مجتمع پتروشیمی مستقر در منطقه ماهشهر از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه ۱۷ میلیون و ۹۵۶ هزار تن بوده است؛ ظرفیت اسمی سالانه مجتمعهای پتروشیمی در این منطقه ۲۵,۶ میلیون تن و برنامه تولید سال آنها ۲۱ میلیون تن است.
عملکرد تولید ۱۶ مجتمع پتروشیمی مستقر در منطقه عسلویه نشان میدهد تولید واقعی این منطقه در ۱۱ ماهه امسال حدود ۲۰ میلیون و ۸۸۶ هزار تن بوده است؛ ظرفیت اسمی سالانه مجتمعهای پتروشیمی در این منطقه ۳۲,۷ میلیون تن و برنامه تولید سال آنها نیز حدود ۲۶.۵ میلیون تن پیشبینی شده است.
۲۱ مجتمع پتروشیمی مستقر در مناطق داخلی کشور در مدت زمان یاد شده حدود ۱۰ میلیون و ۲۰۷ هزار تن تولید واقعی داشتهاند؛ ظرفیت اسمی سالانه مجتمعهای پتروشیمی سایر مناطق کشور ۱۳,۷ میلیون تن و برنامه تولید سال آنها نیز ۱۱.۴ میلیون تن برآورد شده است. مجموع کل تولید صنعت پتروشیمی در بهمن ماه امسال حدود ۴,۸۵ میلیون تن و عملکرد تولید ۱۱ ماهه این صنعت حدود ۴۹.۰۵ میلیون تن بوده است.
از سوی دیگر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با شرکت ایرلیکوئید فرانسه برای ایجاد لیسانس مشترک فرآیند تولید پروپیلن از متانول قرارداد همکاری امضا کردند. با امضای این قرارداد میان شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت ایرلیکوئید فرانسه، نخستین لیسانس واحد صنعتی فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن تحت برند PARS MTP قابل ارائه به مشتری میشود.
براساس این قرارداد لیسانس مشترک تبدیل متانول به پروپیلن از سوی ایرلیکوئید و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تحت یک برند جدید ارائه میشود. طرفین قرارداد آخرین دستاوردهای پژوهشی و فنی خود را در زمینه فرآیند تولید پروپیلن از متانول در آخرین نسخه دانش فنی به صورت مشترک اعمال میکنند.
آغاز فاز دوم ۴ قرارداد صنعت پتروشیمی با دانشگاهها در سال ۹۷ آخرین خبر مهم این صنعت در ماه اخیر محسوب میشود. تا کنون حدود ۳۶۰ میلیون تومان به دانشگاهها در ازای نقشه راه پروژه های مشترک با صنعت پتروشیمی، پرداخت شده است. از میان چهار انستیتو و دانشگاه تاکنون سه گروه این فاز را تکمیل کردهاند و یکی دیگر از دانشگاهها نیز تا پایان سال این فاز را به پایان میرساند و فاز دوم در سال جدید آغاز میشود.
بر اساس این گزارش، به منظور توسعه و دستیابی به دانش فنی در حوزههای بالادستی و پاییندستی صنعت نفت، سال ۹۵ چهار قرارداد بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با دانشگاههای شیراز، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران امضا شد که به مرحله اجرایی رسید.