آفتابنیوز : به گزارش لارا لوگان ، خبرنگار سی بی اس ،مغازه ها و بازارهای شهرک صدر تا ساعات پایانی شب همچنان باز هستند و مردم ، علیرغم آنکه هر لحظه احتمال انفجاری دیگر وجود دارد ، با خونسردی در حال آمد و شد هستند. ظاهرا دلیل این خونسردی به دلیل اعتمادی است که آنها به محافظین امنیتی محله بزرگ، بی نظم و کثیفشان دارند .
این نیروهای محافظ نه سربازان ارتش آمریکا و گارد ملی عراق بلکه اعضای گروه "ارتش المهدی" یعنی شبه نظامیان وابسته به مقتدی صدر هستند . این افراد که سلاحهایشان را در زیر لباس پنهان کردهاند، تنها نیروی پذیرفته شده برای برقراری نظم در کوچه و خیابانهای "صدرسیتی" هستند . برخی از آنان دو رویارویی نظامی تمام عیار با ارتش آمریکا را تجربه کرده اند .
مردم اینجا تفنگداران ارتش المهدی را ، به این دلیل که از آنان در برابر تیمهای آدمکش حرفه ای شورشیان سنی حفاظت می کنند ، بسیار دوست دارند . یک جنگجوی جوان عضو این گروه می گوید : « ما آن کاری را در اینجا انجام می دهیم که دولت قادر به انجام آن نیست . ما مسئولیت برقرای امنیت و اجرای عدالت را پذیرفته ایم . ما تا آنجا که بتوانیم به مردم خدمات اجتماعی می دهیم» . از این جنبه به نظر می رسد که عملکرد این گروه شباهت بسیار زیادی به فعالیتهای حزب الله در مناطق شیعه نشین لبنان داشته باشد .
دفتر بنیاد صدر ، که در واقع نهاد حکومت محلی مقتدا صدر به حساب می آید ، غذا و دارو بین مردم نیازمند توزیع می کنند . سه زن فقیر از اهالی منطقه که همسرانشان را در جریان کشتارهای مذهبی اخیر از دست داده اند در صف دریافت آذوقه ایستاده اند و می گویند که جای دیگری برای رفتن ندارند :"مقتدا(صدر) بسیار مرد خوبی است ، ما فقط به او امیدوار هستیم ".
مشکل بزرگ برای آمریکا اینست که مقتدا صدر روز به روز قدرت بیشتری می گیرد . برخی از اعضای پارلمان از اعضای گروه او هستند و حداقل جهار وزیر با او روابط نزدیکی با او دارند . این روابط نزدیک به خصوص در مورد وزیر بهداشت خشم آمریکایی ها را برانگیخته است . آنان این ادعا را مطرح می کنند که مبالغ هنگفتی از بودجه وزارت بهداشت عراق در اختیار گروه مقتدا صدر قرار می گیرد . تقریبا در تمام بیمارستانهای مناطق شیعه نشین بغداد اعضای ارتش المهدی بصورت پیدا و پنهان رفت و امد دارند . ظاهرا بسیاری از پزشکان و پرستاران شیقته تلاش سخت اعضای جیش المهدی در کمک به مردم فقیر شده و با آنان همکاری می کنند .
اما این داستان تا کجا ادامه پیدا می کند ؟ ارتش آمریکا و دولت عراق می گویند برای کنترل کشتارهای مذهبی تمام شبه نظامیان باید خلع سلاح شوند و این شاید نقطه آغاز یک رویارویی دیگر باشد ، هرچند در مورد اعضای المهدی به نظر نمی رسد خلع سلاح تاثیری در محبوبیت روزافزون شان داشته باشد .