آفتابنیوز : پایگاه خبری نیوزدی صف بندیهای کاخ سفید در مقابل ایران را همانند قبل میداند. معاون رئیس جمهور و وزیر دفاع خواستار اقدامات شدید هستند حال آنکه وزیر امور خارجه طرفدار دیپلماسی است.
دیک چنی، دونالد رامسفلد و همفکران آنها رویکردی خصمانه را در مقابل ایران اتخاذ کردهاند. در عین حال کاندولیزا رایس که به نظر میرسد نفوذ قابل توجهی در دولت بوش دارد خواستار ادامه دیپلماسی است.
واقعیت این است که آمریکا در یک تغییر استراتژی در کنار متحدان اروپاییاش با به تمدید مهلت ایران برای تعلیق غنیسازی موافقت کرده است. اظهارات بوش مبنی بر اینکه آمریکا با تولید انرژی هستهای صلحآمیز در ایران مخالف نیست نیز نشان دهنده تعدیل سیاستهای کاخ سفید در مقابل ایران است. رایس نیز گفته است اگر ایران تعلیق غنیسازی را انجام دهد حاضر است با مقامات تهران وارد گفتوگو شود.
از سوی دیگر اخبار رسیده حاکی از آن است که آمریکا قصد دارد با همسایگان عراق یعنی سوریه و ایران برای تثبیت موقعیت منطقهای این کشور وارد گفتوگو شود.
تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید وجود شکاف در میان رهبران آمریکا را رد میکند. وی در مصاحبهای گفته است: رایس یک مامور آزاد نیست و نظرات خود را با اعضا دیگر کاخ سفید هماهنگ میکند.
غالب شدن طرفداران دیپلماسی به معنای پایدار بودن آن نیست و در مقابل این رهیافت، دولت آمریکا اقداماتی را نیز در راستای تحت فشار فشار قراردادن ایران انجام داده است.
مجله تایم در گزارشی اعلام کرد آمریکا در صورت لزوم کشتیهای نظامی دیگری را برای مسدود کردن بندرهای ایران به خلیج فارس اعزام خواهد کرد. علاوه براین دونالد رامسفلد در پنتاگون بخشی را برای مشاوره دادن به وی در مورد ایران ایجاد کرده است.
رئیس جمهور آمریکا نیز همچنان در سخنرانیهای خود اعلام میکند که به ایران اجازه دستیابی به سلاح اتمی را نخواهد داد. وی در 31اگوست گفت: اکنون زمانی است که ایران باید انتخاب خود را انجام دهد. ما این کار را کردهایم و به همکاری با متحدانمان برای یافتن راهحلی دیپلماتیک ادامه میدهیم اما مقاومت ایران در مقابل خواست جامعه جهانی با عواقبی همراه خواهد بود.
در عین حال برخی کارشناسان بر این اعتقادند که با وجود نامطلوب بودن استفاده از گزینه نظامی در مقابل ایران آمریکا میان ایران مجهز به سلاح اتمی و حمله نظامی، دومی را انتخاب خواهد کرد.
در این میان اشتباهات اطلاعاتی آمریکا در مورد وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق باعث شده تا جمهوریخواهان کاخ سفید از جامعه اطلاعاتی این کشور بخواهند در مورد ایران با هوشیاری بیشتری عمل کنند.
در چنین شرایطی آمریکا از مذاکرات سولانا و لاریجانی حمایت میکند و همانند سایر متحدانش منتظر است تا اقدامات بعدی خود را براساس نتایج این مذاکرات پایهریزی کند.