آفتابنیوز : جلیل رحیمی جهانآبادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: من قبول ندارم که کشور خاصی در اقتصاد ما اخلال ایجاد میکند و قیمت دلار را بالا میبرد، این بیشتر شبیه افسانههای دونکیشوت در اروپاست که مدام دشمنی را تصور کنیم که اقتصاد ما را اداره میکند و قیمت پول را بالا و پایین میبرد. مشکل ما این است که در کشور متولی امور اقتصادی مشخص نیست و وزیر اقتصاد، رییس کل بانک مرکزی یا بخشهای دیگر هر کدام میگویند که تمام اختیار را در دست ندارند؛ بنابراین ما ضعف مدیریتی فاحشی را در عرصه اقتصادی تجربه میکنیم در عین حال که جنگ روانی تمام عیار را علیه دولت شاهد هستیم و دولت خودش در این زمینه مقصر است. مشاورین و اطرافیان ایشان حرفهای غیرمعمول و غیرمنطقی را در فضای رسانهای به مردم القا میکنند.
وی اضافه کرد: در شرایطی که اوضاع بهم ریخته و نابسامان است باید آرامش و امید را به جامعه تزریق کنیم اما وقتی تنش، ناامیدی،درگیری و اختلاف نظر را به جامعه تزریق میکنیم نتیجه این میشود که یک نفر میگوید 30 میلیارد دلار از کشور خارج شده و فرد دیگری چیز دیگری میگوید. اگر چنین چیزی رخ داده چرا دستگاههای مسئول امنیتی و اقتصادی آن را اعلام نمیکنند و اگر نشده چرا اعلام میشود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «شاخصهها، توانمندیها و ظرفیت اقتصادی ایران از هیچ کشور در حال توسعهای در منطقه کمتر نیست»، ادامه داد: کشور ترکیه در همسایگی ما نه نفت دارد و نه گاز ولی درآمد و ثبات اقتصادی قابل قبولی دارد و نشان میدهد که میشود اقتصاد یک کشور را مدیریت کرد اما در کشور ما مجموعه عوامل دست به دست هم دادند که یک شبه دلار از سه هزار و خردهای به بیش از شش هزار تومان افزایش یابد.
این عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد: بخشی از جنگ روانی علیه دولت مربوط به مخالفان است که سر شاخه نشستهاند و ته آن را میبرند و فکر میکنند اگر دولت را ناکارآمد، شکست خورده و ناتوان جلوه دهند، برجام را شکست خورده تعریف کنند و ایران را در حال جنگ با آمریکا و عربستان ترسیم کنند، این باعث میشود دولت آقای روحانی ناکارآمد باشد و شانس آنها برای دولت آینده بیشتر شود در حالیکه آنها ته قایقی را سوراخ میکند که اگر پایین برود چپ و راست با هم غرق میشود و تحلیل مردم این خواهد بود که نظام ناکارآمد است پس سرمایههایشان را از بانکها خارج میکنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر ملت به بانکهای دولتی هجوم بیاورد که پولهایشان را بیرون بکشند و بخواهند ارز بخرند آیا بانکها توان پرداخت دارند؟ در این صورت همان حادثهای که برای موسسات مالی رخ داده برای بانکهای دولتی هم رخ میدهد. اگر چنین اتفاقی بیفتد چپ یا راست هیچ کدام نمیتوانند این اوضاع را جمع کنند. متاسفانه ایراد ما این است که تفاوت منافع ملی، امنیت ملی و شناخت آن را با منافع جناحی تشخیص نمیدهیم و این امر هم به جناح اصولگرا و هم به جناح اصلاحطلب بر میگردد.
این نماینده مجلس اضافه کرد: اصلاحطلبها هم برخی آلارمهایی میدهند که نادرست است مثلا پیامهای مشاورین و اطرافیان آقای روحانی بیشتر شبیه طنز است تا نظر کارشناسی و باید به حال ایشان افسوس خورد که افرادی در اطراف ایشان این پیامها را به جامعه القا میکنند.
رحیمی جهان آبادی در ادامه با تاکید بر ضرورت ایجاد آرامش و ثبات در فضای سیاسی و روانی کشور، گفت: باید تا جایی که میتوانیم حمایت از دولت را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم فضای روانی جامعه را آرام کنیم. قطعا با بگیر و ببند، پلیس و یگان ویژه نمیشود جلوی مشکل ارز را گرفت اتفاقا اقتصاد تنها مقوله در جهان است که تابعی از قدرت سیاسی و امنیت نیست بلکه هر جای جهان قدرت اقتصادی و امنیتی را مهار کرده و دنبال خودش میکشد اما اگر فکر کنیم با بگیر و ببنند و بازداشت و صرافی تعطیل کردن میتوانیم تغییرات ارزی را کنترل کنیم نادرست است.
وی اضافه کرد: هر جا پول کشوری دچار افت شدید شود سیستم اقتصادی آن کشور دچار نوسان شدید خواهد شد. این نه توطئه است و نه چیز عجیب و غریب، اما عادت کردهایم هر حادثهای را به توطئهای نسبت بدهیم و هر جناح گناه را به گردن جناح دیگر بیندازد حاضر نیستیم بپذیریم در این شرایط همه چه چپ و راست و چه دولتهای قبلی و فعلی مقصرند.
رحیمی جهانآبادی همچنین اضافه کرد: ثبات اقتصادی در کشور بخشی به یکسری شاخصههای عملیاتی مشخص در اقتصاد مثل میزان تولید، درآمد سرانه ملی و امثال آن میرسد و بخشی مربوط به شرایط روانی و موقعیت سیاسی آن کشور در جهان است. واقعیت این است که ما در شاخصههای اقتصادی هیچ چیز کم نداریم و کشور ثروتمندی هستیم، نفت و گاز داریم و سرانه ملیمان بد نیست اما آنچه به ما آسیب میزند این است که در سیاست خارجی ما تنش همچنان ادامه دارد.
این عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس خاطرنشان کرد: اینکه به سرمایهدار و بازار القا شود که ممکن است برجام لغو شود، ممکن است ایران و عربستان وارد جنگ شوند، ممکن است آمریکا به سوریه حمله کند و ایران هم در این جنگ دخیل باشد پیام منفی به سرمایهدارهاست و کافی است آنها احساس خطر کنند تا سرمایهشان را از کشور خارج کنند. طبیعتا این سرمایه را به ریال خارج نمیکنند بلکه آن را به دلار، یورو یا ارزهای رایج تبدیل میکنند.
وی در پایان تاکید کرد: ما مدام منطقه و جهان را در حالت تنش و بحران ترسیم میکنیم و در فضای رسمی کشور یک گروه این را برای خود هنر میدانند که نشان بدهند دولت آقای روحانی ناکارآمد است و ارکان سیاسی و اقتصادیاش در حال سقوط است و حرفهای اینچنین بزنند که صحت ندارد که اینها پیام منفی به مردم، سرمایهگذاران، تاجران و جامعه میدهد و حاصلش همین وضعی است که شاهد بودیم.