آفتابنیوز : کریم ارغندهپور در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب، هدف از مسائلی مانند دو برابر شدن وام ازدواج صندوق مهر امام رضا را تنها «مقطع کنونی پیش از انتخابات شوراها» ندانست و این موضوعات را «در ابعادی کلانتر» متوجه «تلاش دولت نهم جهت جلب آرای عمومی برای اداره کشور در موقعیتهای مشابه آینده، مانند انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی» ارزیابی کرد.
ارغندهپور با این حال، تلاش دولت برای جلب افکار عمومی را از «شاخصههای دموکراسی» دانست و تاکید کرد که این مسأله باعث میشود تا افراد و گروههای سیاسی دیگر بدانند که برای پیروزی در انتخابات باید به دنبال تامین نظرات مردم باشند.
وی در ادامه تصریح کرد: در هر صورت مسائلی مانند صندوق مهر امام رضا(ع) درصد ناچیزی از وعدههای انتخاباتی رئیس جمهور است اما نباید فراموش کرد که پس از پیروزی احمدینژاد، بخش اعظم تلاشهای دولت ناظر به اموری است که جزو وعدههای انتخاباتی وی نبود.
سردبیر روزنامه توقیف شده اقبال یکی از این مسائل را «موضوع سیاست خارجی کشور» دانست و افزود: مساله سیاست خارجی در زمان انتخابات گذشته ریاست جمهوری، هیچگاه با این شدت مورد نظر آقای احمدینژاد نبود و حتی جزو محورهای اصلی شعارهای وی هم نبودند.
ارغندهپور با یادآوری برخی شعارهای انتخابات احمدینژاد مانند «مبارزه با گرانیها» و «تلاش برای گسترش آزادیها» اظهار داشت: شاهد هستیم که امروزه فریاد اکثر مردم از گرانیها بلند است و دولت با اینکه تلاش خود را برای مبارزه با این مساله انجام میدهد به علت سیاستهای اشتباه نمیتواند قیمتها را مهار کند.
وی با تاکید مجدد بر این مساله که «وام صندوق مهر امام رضا جزو وعدههای انتخاباتی احمدینژاد بود» خاطر نشان ساخت: بر خلاف بسیاری از تحلیلگران معتقدیم که ایرادی ندارد دولت بهره این وعدهها را در زمان انتخابات آینده ببرد اما مساله اصلی کشور مشکلات سیاسی و اجتماعی، بیبرنامگی در اقتصاد و بیاعتمادی به مدیریت کشور است که هیچ کدام جزو وعدههای احمدینژاد نبود و میتوانند در آینده برای کشور مشکل ساز شوند.
ارغنده پور در پاسخ به این پرسش که «چه ارتباطی میان مسائلی مانند افزایش وام ازدواج صندوق مهر امام رضا(ع) توسط دولت و تشکیل ستادهای انتخاباتی حامی دولت توسط نزدیکان و مشاوران احمدینژاد میبیند؟» گفت: اگر فرهنگ تحزب در کشور ما وجود داشت و احزابی بودند که دولت و مجلس از آن منشعب میشدند و آن حزب مسئولیت اعمال دولت را برعهده میگرفت هیچگاه شاهد معضل عدم مسئولیت پذیری دولت نبودیم.
سردبیر روزنامه توقیف شده اقبال معتقد است که «مشکلی در راه فعالیتهای انتخاباتی رئیس جمهور وجود ندارد به شرط اینکه دولت و رئیس آن مسئولیت اقدامات خود را بپذیرد».
وی سپس تاکید کرد که مشکل اصلی در این رابطه این است که رئیس جمهور از سویی امکانات مالی کشور را مدیریت میکند، تصمیمگیریهای وی بر انتخابات تاثیر دارد و مسئول اجرای انتخابات است اما از سویی دیگر تحزب را نفی میکند و به علت نداشتن پایگاه مشخص حزبی، مسئولیتی هم در قبال مشکلاتی که در انتخابات به وجود میآید برعهده نمیگیرد.
ارغنده پور اظهار داشت: وقتی فرهنگ حزبی در دولت وجود نداشته باشد و رئیسجمهور هم در قبال مشکلات انتخابات پاسخگو نباشد، سرنوشت انتخابات در نهایت روشن نخواهد بود اما فرهنگ تحزب و حزبگرایی میتواند جلوی نابسامانیهای انتخاباتی را بگیرد.