آفتابنیوز : آنگونه که «لوچیانا بوهن» تحلیلگر سایت خبری «آنلاینژورنال» مینویسد در نخستین روزهای سال 2003 در حالیکه هانس بلیکس رئیس تیم بازرسی تسلیحاتی سازمان ملل و محمد البرادعی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی با صدای بلند میگفتند که هیچ نشانهای از انجام فعالیتهای مشکوک و غیر متعارف شیمیایی و هستهای در عراق مشاهده نشده در صفحات تارنمای کاخ سفید این ادعاها به چشم می خورد: «عراق دارای 30 هزار کلاهک جنگی، 25 هزار لیتر آنتراکس ، 38 هزار لیتر توکسین و بیش از یک میلیون پوند گاز اعصاب و سارین بوده و چندین تن کیک زرد از نیجر خریداری کرده است».
«آنلاینژورنال» در ادامه آورده است: مجلس سنای آمریکا همین چند روز پیش قانون پیشنهادی توسط کنگره علیه ایران را به تصویب رساند. به موجب این قانون هر کشور یا شرکتی که اقدام به مشارکت در برنامه ای هستهای ایران نماید مشمول مجازاتهای اقتصادی ایالات متحده میشود. مصوبه سنا حتی ارسال تکنولوژی تسلیحات پیشرفته (ولو متعارف ) را به ایران شامل میشود. با تصویب این قانون دولت بوش برگ سبزی را که برای ادامه دیپلماسی تهاجمی خود علیه تهران نیاز داشت بدست آورد. تصویب این قانون با ادعاهای دستگاه دیپلماسی دولت بوش مغایرت آشکار دارد و روند مذاکرات تروئیکای اروپایی با تهران را به طور جدی تهدید میکند.
«بوهن» میافزاید: برخلاف هیاهوی تبلیغاتی محور واشنگتن- تل آویو، وضعیت توانایی هستهای ایران کاملا روشن است. این کشور تا غنی سازی اورانیوم با درجه خلوص کافی برای استفاده در تسلیحات اتمی چند سال و برای تولید آن به اندازهای که به ساخت بمب اتمی منجر شود حداقل یک دهه فاصله دارد. برای این منظور ایران باید حداقل 1800 دستگاه سانتریفوژ در اختیار داشته باشد در حالیکه امروز فقط 164 دستگاه در اختیار دارد. تنها مرکز غنی سازی اورانیوم ایران نیز در نطنز واقع شده و تحت مونیتورینگ 24 ساعته دوربینهای آژانس قرار دارد.
نویسنده این مقاله در پایان خاطر نشان میکند: کمیته اطلاعاتی سنا با وجود اینکه به خوبی از این موضوعات آگاه بود در گزارش خود ایران را یک «تهدید استراتژیک» اعلام نمود. گزارشی که آژانس بین المللی انرژی اتمی آن را «پراشتباه، شکل گرفته بر اساس حدسیات و گمراه کننده» خوانده است.