آفتابنیوز : دکتر هاشمی در نوزدهمین همایش آموزش علوم پزشکی اظهار کرد: باید قبول کنیم خروجیهای دانشگاههای ما در برخی از موارد آن قدر بیمهارتند که با جامعه نمیتوانند ارتباط راحتی برقرار کنند.
وی با اشاره به این که متاسفانه دچار بیسوادی مدرن شدهایم، گفت: تعداد دانشکدهها، اعضای هیات علمی و دانشجویان افزایش پیدا کرده است و باید گفت بیماری کمیگرایی در همه حوزه ها ما را دچار نقص کرده است. البته این موضوع در رشتههای غیر پزشکی بیشتر از پزشکی است.
وزیر بهداشت اظهار کرد: بیمارستانی را در غرب کشور افتتاح کردم که با وجود این که همه مهندسین و ناظرین آن دارای مدارک عالی دانشگاهی بودند در زمانی که مردم بیشترین نیاز را به آن داشتند بعد از زلزله غرب کشور فرو ریخت و این در حالی است که بیمارستان هایی با قدمت ۵۰ سال از جای خود تکان نخوردند و این نشان دهنده بی سوادی مدرن در کشور است.
هاشمی با تاکید بر لزوم اصلاح رتبه بندی دانشگاه ها گفت: نباید کمیت را در افزایش دانشجویان، دانشکده ها و اساتید رشته های علوم پزشکی مبنای رتبه بندی ها قرار دهیم؛ چرا که موجب کمیگرایی به جای کیفیگرایی در دانشگاه ها شده است.
وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت جلوگیری از تربیت بیش از حد دانشجوی PHD اظهار کرد: ممکن است برخی به این موضوع اعتراض کنند اما انصاف نیست هم دانشجوی بی کیفیت آموزش دهیم و هم شغلی برای آنان وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به لزوم کوتاه کردن برخی دورههای آموزشی علوم پزشکی افزود: خیلی از محفوظاتی که در مقطع آندر گرجوئیت هست، لزومی ندارد، ادامه پیدا کند و نباید طول دوره ها تا این حد طولانی شود.
هاشمی همچنین گفت: بیمارستانهای آموزشی که از جهت فضاهای آموزشی، اساتید و اعضای هیات علمی و تجهیزات مشکلی ندارند، باید به سمت خودگردانی حرکت کنند و تنها دانشجویانی که بضاعت مالی ندارند را استثنا قرار دهند اما در آینده نزدیک چارهای جز این نخواهند داشت.
وزیر بهداشت با اشاره به ظرفیت بودجه سال ۹۷ در استانها و امکان استفاده از این بودجه به منظور تقویت زیرساخت ها و تجهیزات آموزشی افزود: بودجه هزار میلیارد تومانی مشترک میان وزارت بهداشت و علوم است که دانشگاهها باید از این فرصت به منظور به روز رسانی تجهیزات خود استفاده کنند.
هاشمی ادامه: باید در ادامه طرح تحول سلامت حتما از اعتباراتی که در اختیار ما و بیمه ها قرار دارد به صورت هدفمند استفاده کنیم و اولویت ها را مشخص کرده و نهایت صرفه جویی را اعمال کنیم.
وی افزود: قطعا از معاونت های آموزشی دانشگاه ها انتظار همراهی همه جانبه می رود و کمک شود که در پایان سال کسری بودجه نداشته باشیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: دستور رئیس جمهور و برنامه ما در وزارت بهداشت، صرفه جویی در هزینه کرد اعتبارات است.
وی با بیان این که اگر کشور به دست افراد باسوادتری اداره می شد هزینه اش خیلی کمتر از آن چه بود که اکنون داشتیم، ادامه داد: ما نمی توانیم ادای کشورهای اروپایی و آمریکایی را در بیاوریم و این قدر فلوشیپ و فوق تخصص تربیت کنیم.
به گزارش ایسنا، هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: طولانی شدن دوره های تخصصی در پزشکی بسیار آسیب زننده است. با فلوشیپ ها و فوق تخصص ها تنها آسیب ها زیاد میشود. ما باید بتوانیم دوره هایی که نیاز داریم را به اندازه تربیت کنیم.
اقای وزیر محترم بهداشت
افزایش بی رویه حقوق وحق ویزیت پزشکان باعث شده که جوانان کشور که از بهر ه هوشی بالای برخورداربودنند به سمت رشته های پزشکی سوق داده شوندبا توجه به ظرفیت رشته های پزشکی همه پذیرفته نمیشوند در صورتی که در رشته های مهندسی شرکت می کردنند در دانشگاههای خوب رشته مهندسی پذیرفته می شدند ولی باید در رشته پایین تجربی حضور یابند واز رشته های مهندسی روز بروز از ورود اینگونه افراد خالی میشود در اینده نه چندان دوری مشکل فراوانی در مهندس خوب خواهیم داشت بهتر است باز نگری در حقوق وتعداد پذیرش رشته های پزشکی شود تا مشکل بیمارستان غرب که حضرتعالی به رشته های مهندسی گرفتید متاسفانه روند وزارت خانه خودتان عامل ان است