آفتابنیوز : این عضو با نفوذ حزب راستگرای مؤتلفه و از چهرههای شاخص جریان راست سنتی، پیش از این و در آستانه انتخابات مجلس هفتم و در غیاب اصلاحطلبان نیز کاندیدای حزب خود بود اما بعدها و در فرآیند انتخاب لیست «آبادگران» از شرکت در انتخابات فوق انصراف داد.
انصرافی که دلیلش در آن مقطع توسط سران حزب مؤتلفه و گروه های سیاسی دیگر سنتی راست، «حفظ وحدت اصولگرایان و لزوم میدان دادن به چهره های جوانتر» عنوان شد اما برخورد نه چندان دوستانه همین جوانترها با بزرگان و پدران معنوی خود که نقطه اوج آن را می توان بداخلاقی با «علی اکبر ناطق نوری» در شورای هماهنگی نیروهای انقلاب و «حبیب الله عسگراولادی» رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری دانست باعث آن شد تا خروج نام مرد شماره دو مؤتلفه از لیست آبادگران به همین آسانی هم تجزیه و تحلیل نشود.
هر چند که در همان لیست نام «فاطمه رهبر» و «علی عباسپور تهرانی» دیگر اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی هم به چشم میخورد اما هر دوی آنها به هیچ عنوان به اندازه بادامچیان در میان افکار عمومی و مطبوعات شناخته شده نبودند و «شناخته شده بودن» خط قرمز آن روزهای لیست آبادگران برای مجلس هفتم بود.
حال که این چهره با نفوذ حزب مؤتلفه عزم خود را برای حضور در مجلس هفتم جزم کرده است (حتی اگر این حضور تنها یک سال و اندی دوام داشته باشد)، باید دید که واکنش نمایندگان ائتلاف آبادگران در مجلس هفتم در قبال این موضوع چیست؟
آیا رهبران مؤتلفه اسلامی و دیگر تشکل های راست سنتی این بار می توانند امیدوار باشند که شاهد حضور یک عضو تاثیرگذار خود در ساختمان جدید مجلس شورای اسلامی باشند؟
تحلیل عضو آبادگران«پرویز سروری» نماینده تهران و عضو ائتلاف آبادگران، استقبال چندان گرمی از آن به عمل نمیآورد. وی هر چند معتقد است که کاندیداتوری در انتخابات گوناگون، حق افراد مختلف است اما تأکید میکند که «ثبتنام بادامچیان در انتخابات میان دورهای مجلس هفتم از حوزه تهران، موضوع خاصی نیست».
سروری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب، افزود: «افراد مختلف میتوانند در انتخابات مختلف کاندیدا شوند و خود را در معرض آرای مردم قرار دهند اما آن چیزی که در نهایت تعیین کننده است، نظر مردم درباره آنهاست. همه مردم حق نامزد انتخابات شدن را دارند اما این رأی مردم است که براساس سابقه ذهنی از نامزدها و نیز برنامههایی که ارائه میدهند، در نهایت تعیین کننده پیروزی یا عدم پیروزی افراد در انتخابات است».
عضو فراکسیون اصولگرایان در خصوص این موضوع که «آیا ممکن است وقایع مربوط به انتخابات مجلس هفتم، بادامچیان و آبادگران، اینبار در انتخابات میان دورهای مجلس تکرار شود؟» اظهار داشت: ماجراهای مقطع اول انتخابات مجلس هفتم کاملا با میان دورهای آن متفاوت است.
وی در توضیحی از علل قرار نگرفتن نام اشخاصی مانند بادامچیان در لیست انتخاباتی آبادگران در مجلس هفتم گفت: در آن روزها به علت تقابل سیاسی اصولگرایان و اصلاحطلبان، فرآیندی برای حضور افراد مختلف در لیست آبادگران تدوین شد.
نماینده تهران افزود که «نامزدهای مختلف اصولگرا باید با تکیه بر ویژگیهای خود آن فرآیندها را طی میکردند، این تنها مختص به آقای بادامچیان هم نبود که در لیست نهایی حضور نداشته باشد زیرا بنابر آن فرآیندها و آن ویژگیها، بسیاری از افراد سرشناس دیگر هم از لیست آبادگران حذف شدند».
سروری در حدسی از دلایل حضور قائم مقام حزب مؤتلفه در انتخابات میان دوره ای مجلس هفتم گفت: حتما فضای کنونی به گونهای است که آقای بادامچیان فکر کردهاند میتوانند آرای مردم را به خود جلب کنند، نمیشود به کسی هم گفت که کاندیدا نشود. عضو ائتلاف آبادگران در عین حال افزود: اگر اصولگرایان قصد شرکت واحد در انتخابات میان دورهای را داشته باشند، قاعدتا باید فرآیند دیگری برای وحدت میان آنها تدوین شود و آن وقت باید از کاندیداهایی حمایت کرد که در میان اصولگرایان، مورد توافق باشند.
دفاع عضو موتلفه
در کنار این استقبال نه چندان صمیمانه سروری از بادامچیان، یک عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی به دفاع از نامزدی قائم مقام حزب خود، میپردازد. «محمد خرسند» در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب،گفت: آقای بادامچیان میتوانند با آن متانت، محوریت و وزانت خود با حضور در مجلس هفتم، در مقاطع حساس بسیار مؤثر عمل کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا با توجه به وقایع رخ داده در جریان انتخابات مجلس هفتم، مسئولان حزب مؤتلفه کاندیداتوری بادامچیان را به صلاح می بینند؟» اظهار داشت: کاندیداتوری آقای بادامچیان هم در مقطع انتخابات مجلس هفتم به صلاح بود و هم اکنون که در آستانه انتخابات میان دورهای هستیم زیرا اعضای حزب مؤتلفه اسلامی طبق فرمایشات مقام معظم رهبری همواره بر مبنای وظیفه و برای ادای تکلیف عمل میکنند.
خرسند تصریح میکند که ثبت نام بادامچیان در انتخابات میان دورهای مجلس هفتم با «هماهنگی کامل» مسئولان این حزب صورت گرفته است. وی در پیشبینی از واکنش نمایندگان ائتلاف آبادگران مجلس هفتم به کاندیداتوری بادامچیان، میگوید: من تا کنون مخالفتی از جانب آنها ندیدهام و البته نباید هم فراموش کرد که حزب مؤتلفه اسلامی اختلاف مبنایی هم با این دوستان ندارد. وی افزود: ائتلاف آبادگران در مجلس از دوستان ما هستند و اهداف مشترکی با ما دارند حال ممکن است که اختلافاتی جزئی در مسائل جزیی هم وجود داشته باشد اما حزب مؤتلفه اسلامی و آقای بادامچیان،هدفی جز ادای تکلیف و وظیفه ندارند.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه تأکید کرد: هر چند آقای بادامچیان در مقطع انتخابات مجلس هفتم بنابر برخی مصلحتها از حضور در انتخابات کنار کشیدند اما حضور ایشان و چهرههایی مانند ایشان در شرایط کنونی مجلس کاملا مؤثر است.
تغییر آرایش جناح راست
با این حال نباید فراموش کرد که آرایش سیاسی نیروهای درون و برون از پارلمان در این روزها تفاوتهای فراوانی با مقطع انتخابات مجلس هفتم دارد. جدی ترین حامیان احمدی نژاد در جریان انتخابات که تمام بار حضور در مناظره های تلویزیونی با حامیان هاشمی رفسنجانی را بر عهده داشتند، به اصلی ترین و بزرگ ترین منتقدان او در مجلس هفتم بدل شده اند.
ترکیب 15 نفره شورای شهر تهران که در اردیبهشت و خردادماه 84 یکدست در خدمت شهردار آن روزهای تهران بود، این روزها به دو طیفی تقسیم شده است که اکثریت آن در اختیار حامیان «محمدباقر قالیباف» شهردار این روزهای تهران است. نیروهای سنتی راست هم به رغم فشارهایی که در چندسال گذشته، بر آنها وارد شده است با تکیه بر همان «استخوان بندی» که روزی «حمیدرضا ترقی» عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی به آن مباهات می کرد، سرپا ایستاده اند.
اما آیا تمام این مسائل به کمک بادامچیان که بدون شک نمایندگی تمام راست سنتی برای ورود به مجلس هفتم را بر عهده دارد می آید یا در باز هم بر پاشنه آبادگران خواهد چرخید؟