آفتابنیوز : صداوسیما درباره ممنوع التصویری ناصر چشم آذر گفته است که تنها مجری است و این تصمیم مربوط به صداوسیما نیست.
روزنامه "شهروند" در مطلبی به قلم رضا جمالی به ممنوع التصویری چهره ها در صدا و سیما پرداخت و نوشت:
روزی که ناصر چشمآذر چشم از جهان فرو بست شاید با خود برخی از اسرار زندگیاش را (حتی اگر برای عموم مردم اهمیتی نداشته باشد) برده باشد اما هنوز کسانی هستند که درباره موضوعاتی که برایش رخ داده، اطلاع داشته باشند و در این میان، شاهد احمدلو بازیگر و کارگردان سینمای ایران که برادر همسر زندهیاد ناصر چشمآذر هم است، رفیق روزهای سخت و شاد او بوده است. او در مراسم تدفین «ناصرخان» موضوعی را مطرح کرد که هم باعث ناراحتی بود و هم بخشی کمتر شنیدهشده از زندگی ناصر چشمآذر بوده است؛ یکی از بزرگان موسیقی که ظاهرا در صداوسیمای جمهوری اسلامی ممنوعالتصویر بوده است.
شاهد این را گفت که یک هفته قبل از مرگ ناصر، او به یک برنامه تلویزیونی دعوت شده بود و بسیار خوشحال بود که دوباره این فرصت را دارد که میتواند با مخاطبان خود دیدار داشته باشد؛ او مثل همیشه خوشتیپ منزل را به سمت تلویزیون ترک کرد و ما هم منتظر بودیم که تا تصویر او را ببینیم اما بعد از ۴۰ دقیقه برگشت و وقتی از او پرسیدیم چه شد، گفت که «هنگام ورود گفتند که ممنوعالورود هستم». به هر حال امیدوارم پرواز ناصر عزیزم آینهای باشد برای سیاستمداران و مدیرانی که قدرش را ندانستند.
بحث از ممنوعالتصویری در صداوسیما و حواشی آن دوطرف دارد. یک طرف افرادی هستند که ممنوعالتصویر میشوند و یک طرف افرادی که ممنوعالتصویر میکنند. حالا این میانه طرف ممنوعالتصویر معمولا مشخص است اما بهطور عمومی خیلی مشخص نیست چه کسی ممنوعالتصویر کرده است. اینها و برخی دیگر از سوالات را محمدحسین رنجبران، مدیرکل روابطعمومی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران پاسخ داده است.
واکنش صداوسیما
محمدحسین رنجبران، مدیرکل روابطعمومی صداوسیما در آغاز به این سوال که آیا موضوع ممنوعالتصویری یا ممنوعالورودی ناصر چشمآذر درست بوده، گفته است: من خیلی بعید میدانم این موضوع درست باشد، ضمن اینکه این را یادتان باشد اساسا صداوسیما مرجع این موضوعات نیست.
به گفته رنجبران اساسا اصطلاح، ممنوعالتصویری درست نیست و چیزی با این عنوان در صداوسیما وجود ندارد. توضیح بیشتر این مسئول در روابطعمومی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران این است که مرجع صدور ممنوعیت برای برخی چهرهها، نهادهایی خارج از صداوسیما هستند.
او بر این موضوع اصرار داشت که: اگر برای چهرهای چنین موضوعی مطرح شود، در اصل به واسطه دستور و حکمی است که از سوی نهادهای قضائی یا امنیتی مانند وزارت اطلاعات به صداوسیما رسیده است و ما فقط اجراکننده این احکام یا دستورات هستیم آن هم نه سر خود بلکه مرجع بحث ما هم شورایعالی امنیت ملی است.
رنجبران در پاسخ به این سوال که آیا لیستی در صداوسیما وجود دارد که ممنوعالتصویریها در آن وجود داشته باشد و چطور این لیست بهروز میشود هم، توضیح داده است: این موضوع موردی است و در اصل به ما گفته میشود که مثلا فلان فرد حق آنتن ندارد و مادامی که این حکم نقض نشود و کماکان درباره فردی خاص دستوری جدید نرسد، پابرجا خواهد بود.