آفتابنیوز : تفاوت بین یک سرمایه گذار و یک ویرانگر، یک سازنده و یک بمبگذار، بین کسانی که به حقوق انسان احترام می گذارند و برای بهبود استانداردهای زندگی می کوشند و کسانی که با خونسردی آدم میکشند و شعله های نفرت و انتقام را شعله ور میکنند . اینها همه تفاوتهایی است که بین محمد یونس مالک و مدیرعامل بانک گرامین بنگلادش و اسامه بن لادن رهبر شبکه تروریستی القاعده وجود دارد.
پروفسور یونس با اعطای وام به مردم فقیر بنگلادش، اعم از مسلمان و هندو، گامهایی بلند برای همزیستی بیشتر بین فرهنگها و مذاهب در بنگلادش برداشته است. حال آنکه بن لادن همه کسانی را که مثل او فکر نمیکنند به مرگ تهدید میکند و برایش تفاوتی ندارد که چه کسی در بمبگذاری انتحاری بعدی کشته شود ، یک زن خانهدار، کودک خردسالی که از مدرسه برمیگردد یا پیرمردی که توان فرار از صحنه جنایت را ندارد.
محمد یونس پایه گذار نخستین بانک اسلامی بود که اقدام به اعطای اعتبار خرد (میکرو کردیت) به افراد فقیر کرد تا پنجرهای نو در زندگی به رویشان گشوده شود. گرامین این شانس را به هزاران مرد و زن بینوای بنگلادشی داد تا با راه انداختن مشاغل شخصی و خانوادگی از چرخههای معیوب فقر و سرقت، فقر و گدایی، فقر و فحشا و فقر و مرگ رهایی یافته و توان زندگی با تکیه بر خود را پیدا کنند .
بنیانگذار گرامین مردی مذهبی، مهربان و خندهرو است که در تمام عمر خود کوشیده تا هر آنچه فکر و ثروت دارد را بهکار گیرد تا فقر و ناامیدی بین هموطنانش را از هر مذهب و نژاد بزداید. افرادی که اسلام را با محمد یونس بشناسند آن را دین صلح و ثبات و پیشرفت خواهند یافت.
در مقابل اسلامی که بنلادن عرضه می کند دائما در حال خروش و تهدید است. رهبر القاعده تمام فکر و ثروت خویش را به کار گرفته تا جوانان بیشتری را برای کشتن و کشته شدن جذب کرده و آموزش دهد. کاری که او و پیروانش انجام میدهند به افزایش تعداد بچههای بیسرپرست و زنان بیشوهر مسلمان میانجامد . او بذر نفرتی را کاشته که تا سالها بر کوره انتقام و جنگ میدمد.
مطمئنا اسلامی که محمد (ص) عرضه داشت اسلام اسامه بن لادن نبود، پیام واقعی او همان چیزی بود که محمد یونس بدان عمل می کند؛ قرض الحسنه، وقف اموال، ایجاد شغل و کمک به همنوع بدون نفرت و خشونت .