آفتابنیوز : این برخورد برخلاف چیزی است که از دولت میشله باشلت انتظار میرفت. او که از مبارزین سیاسی علیه دیکتاتوری پینوشه بود خود در زمان تحصیل و دوران دانشجویی فشارهای زیادی را از سوی نیروهای حکومتی متحمل شده بود.
به گزارش
خبرگزاری آسوشیتدپرس، فیلپ هاربو معاون وزارت کشور شیلی تأیید کرد که 291 دانشآموز در شهرستانها و 237 نفر در سانتیاگو پایتخت دستگیر شده بودند که اغلب آنها پس از بررسیهای اولیه آزاد شدند.
«ماکس ملادو» یکی از رهبران این حرکت دانش آموزی گفت این تظاهرات هشداری به دولت بود. اعتصاب و تعطیلی کلاسها در چهارشنبه به شکل گستردهای حمایت شد ولی تظاهرات نسبت به تظاهرات قبلی که در ماه ژوئن انجام شده بود، سازماندهی کمتری داشت.
در ماه ژوئن 700 هزار دانشاموز شیلیایی به تظاهرات خیابانی پرداختند و پس از اینکه باشلت قول داد به خواستههای آنها عمل شود به اعتراض خود پایان دادند. از جمله امتیازاتی که داده شد حذف شهریه آزمون ورودی و فراهم ساختن تغذیه روزانه برای 200 هزار دانشآموز بود. همچنین هیأتی 72 نفره با حضور نمایندگانی از دانشآموزان تشکیل شد تا قوانین آموزشی شیلی را که از سال 1973 یعنی آغاز دیکتاتوری پینوشه بدون تغییر مانده بود، بازبینی کنند.
براساس این قانون مسئولیت آموزش و پرورش برعهده شوراهای شهری است که به اعتقاد منتقدین موجب شکاف طبقاتی شدید در کیفیت آموزش میشود. اما شرکتکنندگان در تظاهرات اخیر میگویند تشکیل این هیأت هیچ فایدهای نداشت. دانشآموزان از باشلت میخواهند که اصلاحات واقعی در نظام آموزشی را که قول داده بود هر چه زودتر انجام دهد آنها همچنین خواستار عذرخواهی پلیس به دلیل برخورد با تظاهرکنندگان و متفرق کردن آنها با ماشینهای آبپاش هستند.
در هنگام این تظاهرات باشلت برای یک سفر رسمی در آلمان به سر میبرد اما وزیر آموزش و پرورش این حرکت را غیرموجه دانست زیرا دولت هر کاری را که میتوانست برای انجام خواستههای دانشآموزان انجام داده است.