آفتابنیوز : برای دیدن مناظر بکر، طبیعتی دست نخورده و رویایی در کنار تعدادی از آثار باستانی همچون امام زاده ای کهن و انبارهایی شگفت انگیز کافی است وسایل کوه نوردی خود را آماده کنید و در بین راه ایلام سری به روستای زید بزنید. پشت این روستا می توانید شش دره را ببینید و باور کنید تابلوهای نقاشی و عکس های بی نظیر طبیعت، خیالی نبوده اند و شاید بسیاری از آن ها از این دره های باشکوه نشأت گرفته باشند. بهترین فصل برای مشاهده زیبایی های دره ها، بی شک پاییز و زمستان است که هم از گرمای داغ تابستانی این منطقه در آن خبری نیست و هم آبشارهای طبیعی ایجاد شده زیبایی منطقه را دو چندان کرده است.
انبارهای پنهان
از مناظر و آبشارها که بگذرید تازه متوجه فرورفتگی های بسیاری در دیواره دره ها می شوید که همگی انبارهایی باستانی هستند جهت نگهداری گندم. تعداد آن ها بیش از 30 انبار است. این انبارهای باستانی با توجه به قدمت و موقعیت عجیبی که دارند ما را به فکر می اندازند که انسان های باستانی با چه وسایل و تجهیزاتی چنین انبارهایی را در دیواره کوه ایجاد کرده اند. نکته جالب تر وجود یک انبار نمک و دو سنگ آسیاب قدیمی است که نشان گر وجود یک چرخه تغذیه کامل و در عین حال امن در این منطقه است. هر چند هنوز کاوش دقیقی در روستا و دره های اطرافش صورت نگرفته است اما با توجه به وجود چند خانه با قدمت 700 تا 800 سال در انتهای روستای زید، به نظر می رسد این اماکن با انبارها در ارتباط بوده اند و طبق گفته اهالی، گندم در این انبارهای ساخته شده از چوب و سنگ تا سه سال سالم می مانند. این متن درباره تاریخچه روستای زید و دیدنی های روستای زید است.
تاریخچه
روستا که به دلیل وجود تنگه زید به دره شهرت فراوانی یافته است در بین راه ایلام به دره شهر قرار دارد. این روستا در 25 کیلومتری شهر بدره قرار دارد. دلیل نام گذاری روستا به دلیل وجود امام زاده ای است تاریخی به نام «زید بن علی». این امام زاده طبق شجره نامه و اسناد موجود از نوادگان حضرت موسی کاظم (ع) می باشد. این روستا طبق آخرین سرشماری 100 خانوار دارد که جمعیتی بالغ بر 800 نفر را تشکیل داده اند. هر چند روستا هنوز به طور کامل جدول کشی و آسفالت نشده است اما وجود دره های دیدنی، امام زاده قدیمی و انبارهای شگفت انگیز باستانی دلایلی هستند برای سفر به این روستای زیبا و دیدن اهالی مهمان نوازش.