آفتابنیوز : وي با تأكيد بر اين كه در هيچ امري نبايد از زمان عقب ماند، بر شناخت علمي نسبت به مسائل تأكيد و خاطرنشان كرد: با نگاه اعتقادي به مسأله زن، هيچ نوع تبعيض و بي عدالتي در دين اسلام به رسميت شناخته نشده و تفاوت هاي ميان زنان و مردان از جنبه هاي فيزيولوژيكي است و نه از سر تبعيض. اين تفاوت ها سبب مكمل بودن زنان و مردان براي يكديگر شده است.
اين نامزد انتخابات رياست جمهوري آتي با بيان اين كه از منظر سياسي و مديريتي نيز توجيهي براي تبعيض ميان زنان و مردان وجود ندارد، از اين كه تاكنون آثار ظلم و تبعيض نسبت به زنان در جامعه ايران مشهود بوده است اظهار تأسف كرد و گفت: اين ظلم ريشه تاريخي دارد و ناشي از برداشت هاي غلط از دين و ناآگاهي از شرايط زمانه است.
معين شرايط موجود زنان در عرصه جهاني را اسف بار خواندو ياد آور شد كه در جهان 70 درصد از 3/1 ميليارد افرادي كه زير خط فقر زندگي مي كنند، زنان هستند و در ايران نيز كه از جمله كشورهاي در حال توسعه است، زنان در مشاغل پايين و نازل ترين حقوق حتي در شرايط برابر شغلي به سر مي برند. كمتر از 20 درصد افراد شاغل را زنان تشكيل ميدهند و حضور در عرصه مديريت كمتر از 10 درصد است.
وي با تأكيد بر واقع نگري در عين آرمان خواهي در تمامي امور تصريح كرد: هرچه شرايط سخت تر باشد يك انسان با ايمان و شهروند مسئول بايد مصمم تر براي نيل به شرايط مطلوب آماده شود. وزير سابق علوم سپس به تحولات مثبت ايجاد شده در امور و مسائل زنان پس از انقلاب اشاره كرد و ادامه داد: حدود 75 درصد از جامعه زنان امروز با سوادند كه نسبت به پيش از انقلاب، افزايش چشمگيري داشته است و در زمينه تحصيلات دانشگاهي و آموزش عالي و ورود به دانشگاه ها زنان از مردان پيشي گرفتند و حدود 20 درصد از هيأت هاي علمي دانشگاه ها را تشكيل مي دهند. اگرچه ظرفيت هايي بيش از اين در زنان وجود دارد.
وي اين امور را هنر انقلاب اسلامي خواند چرا كه منجر به افزايش حضور زنان در جامعه شده است. اگرچه ديدگاه هاي تنگ نظر نيز وجود داشته كه به ظاهر با دلايل كارشناسي همراه بوده است. معين با تأكيد بر اين كه استعدادها و توانمندي ها بايد معيار حضور زنان در تمامي عرصه هاي اجتماعي و مديريتي همانند ورود آنان به دانشگاه ها قرار گيرد، هر نوع مانع تراشي در اين زمينه را به منزله تبعيض دانست.
وي از اين كه ايران از نظر ميزان حضور زنان در مسئوليت هاي سياسي و مديريتي حتي از كشورهاي همسايه و قابل مقايسه با ايران عقب مانده است، اظهار تاسف كرد.
معين جنبش زنان را بخش مهمي از حركت اصلاحي جامعه توصيف كرد و اين واقعيت را كه جامعه زنان به همه حقوق خود واقف نيستند مشكلي فرهنگي و تاريخي خواند.
به گفته وي شايسته است نه تنها نخبگان بلكه عموم زنان در عرصه هاي اجتماعي به ايفاي نقش بپردازند و مسئوليت آگاهي بخشي و به عرصه كشيدن آنان نيز بر عهده نخبگان است. معين با بيان اين كه از افراط و تفريط در طرح مطالبات و حقوق زنان بايد پرهيز شود اين مهم را براي پيگيري مسائل زنان تا رسيدن به نقطه مطلوب ضروري خواند و افزود: كمك فكري و حضور اجتماعي فعالان سياسي و اجتماعي براي دستيابي به حقوق اساسي و عدالت جنسيتي الزامي است.
در اين ديدار فاطمه راكعي رئيس كميسيون زنان جبهه مشاركت با اشاره به تدوين منشور زنان و گردآوري مطالبات زنان در نتيجه نشست هاي بسيار با حضور زنان از اقشار و اصناف مختلف، ياد آور شد كه زنان ايران از صد سال پيش تاكنون به دنبال تحقق مطالبات خود بوده اند كه پس از انقلاب با تأكيد امام (ره) و حرمت نهادن ايشان به مقام و جايگاه زنان، بيش از پيش پيگيري شده است.
وي همچنين به برخي از مقررات، قوانين و آيين نامهها تبعيض آميز عليه زنان اشاره كرد و ادامه داد: پس از انقلاب به ويژه پس از دوم خرداد 76 زنان با فعاليت پيگير در نهادهاي سياسي و حتي مجلس ششم تلاش هايي را براي رفع تبعيض عليه زنان به انجام رساندند.
راكعي فهرستي از مطالبات اجتماعي، فرهنگي، سياسي و مطالبات اقتصادي زنان ايران را به معين ارائه كرد و با بيان اين كه منشور زنان و قوانين مصوب و غيرمصوب مجلس ششم را به زودي به معين تقديم خواهند كرد ادامه داد زنان عضو كميسيون زنان جبهه مشاركت از فعالان عرصه سياسي و اجتماعي هستند.
راكعي با تأكيد بر اين كه زنان از توانايي و انگيزه فعاليت سياسي برخوردارند و طرح مسائلي همچون رجل سياسي نمي تواند مانع از ادامه فعاليت آنها شود، متذكر شد كه زنان قادرند حتي در جايگاه رياست جمهوري قرار گيرند ولي اين امكان از آنها منع شد.
در اين ديدار همچنين خانم ها فريده ماشيني، فخرالسادات محتشمي پور، نرگس كريمي، شهيندخت مولاوردي، ناهيد جلالي و الهه مجردي مطالبي را در زمينه وضعيت زنان در ايران و مطالبات و انتظارات اين قشر از دولت آينده عنوان كردند.