آفتابنیوز : اینها معلولِ آبگرفتگیها هستند، معلولِ سیلها، راه بندانها، ترافیکها و خیلی از موضوعاتِ ریز و درشت دیگری که در زندگی مان به تناوب، با ما "دست به یقه" یا شاید هم ما با آنها "یقه به یقه" میشویم.
بهار که میشود باران، تابستان که میشود گرما، پاییز که میشود سرما و زمستان که میشود برف و یخبندان و راه بندان. میبینید که در همه اتفاقهایی که در جهانِ هستی میافتد "ما " بی تقصیریم، گردن ما از مو هم نازک تر، بی آزارِ بیآزاریم.
اما برای تشخیص سره از ناسره اندکی تامل لازم است، هم معلول مشخص است هم علت، وقتی باران ببارد، وقتی بارانی که میبارد رگباری ببارد تصور میکنم طبیعی باشد که در کوچهها و خیابانها و زیرگذرها آب جمع شود، طبیعی باشد که خودروها توی آب بمانند، طبیعی باشد که عبور و مرور مختل شود و آخر اینکه طبیعی باشد که مردم فیلم بگیرند و اعتراض خودشان را در قالب عکس ها و فیلم ها نشان بدهند.
خوشبختانه کشور ما چهارفصل است و از موضوعات و رخدادهایی طبیعی، پر است از اتفاقاتی که بیخبر میآیند و بی خبر هم نمیمانند! موضوعاتی که هم اتفاق افتادن شان به ما دخلی ندارد هم اتفاق نیفتادن شان.
البته این موضوع در همه جای دنیا وجود دارد، همه جای دنیا برف و باران میبارد، در همه جای دنیا زیاد هم میبارد و در همه جای دنیا هم آدمها و ماشینها در برف میمانند، اما باید قبول کنیم که خودمان هم چند درصدی معلولیم، معلولِ علتهایی که میافتند و هر روز و هر روز به چشممان می بینیم.
اما اتفاقاتِ خوب هم خواهد افتاد. به نظرم قدم اول پذیرفتن است، پذیرفتن کاستیها، پذیرفتن کمبودها و کوشش برای به قوت تبدیل کردن شان. تصور میکنم مجموعه مدیریت شهری کرج قدم اول را برداشته است، قدمی که "میپذیرد" در برخی از اتفاقات ما هم نقش داریم و باید در مسیرِ کمرنگ کردن مشکلات گام برداریم.
به گزارش ایسنا، سرپرست شهرداری کرج ضمن عذرخواهی و تشکر از صبوری و همراهی شهروندانی که به دلیل شدت بارشها و آبگرفتگی معابر دچار مشکل شدهاند، عدمِ اجرای طرح جامع هدایت آبهای سطحی و نبود زیرساختهای مناسب را مهمترین عامل بروز مشکلات دانست.
محمدرضا احمدی نژاد با اشاره به اینکه بارندگی روز گذشته در زمان اندک و به صورت رگبار اتفاق افتاد، همین امر را موجب انباشت آب در معابر و بخصوص زیرگذرها ذکر کرد.
وی با اعلام اینکه انجام نشدن اقدامات زیرساختی در حوزه هدایت آبهای سطحی عامل بروز مشکلاتی از این دست است، خاطرنشان کرد: طرح جامع هدایت آب های سطحی سال 95 به تصویب رسیده و این در حالی است که پیش از آن هیچ اقدامی در زمینه مذکور انجام نشده بود.
به گفته احمدی نژاد، پس از آن نیز اقدامات انجام شده اغلب به صورت موقت و مسکن بوده و نتوانسته است جوابگوی شدت بارندگیها و رفع مشکلات شهر و شهروندان باشد.
سرپرست شهرداری کرج، با تاکید بر اینکه در سال 97 رویکرد مدیریت شهری را نسبت به موضوع آبهای سطحی تغییر دادهایم، عنوان کرد: طبق پیش بینی و برنامهریزیهایی که برای بودجه سال 97 انجام گرفته، تلاش شده است رویکرد را از سیستم دفعی به سمت هدایت و نگه داشت آبهای سطحی تغییر دهیم.
وی اذعان کرد: امیدواریم بتوانیم با توجه به منابع پیش بینی شده در بودجه، بخشی از آبهای سطحی را نگهداری کرده و در حوزه آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار دهیم. این طرح با مشارکت معاونت فنی و عمرانی و سازمان سیما و منظر شهرداری کرج در حال آمادهسازی و اجراست. البته در کنار اجرای این طرح، انجام اقدامات موضعی و مقطعی را به منظور رفع مشکلات و کاهش آبگرفتگیها بخصوص در معابر مستعد این امر، در دستور کار قرار میدهیم تا در سال جاری و در موارد بارندگی کمتر شاهد آبگرفتگی حوزههای مختلف شهری باشیم.
وی، در عین حال از تلاش گسترده نیروهای خدمات شهری، آتش نشانی و مدیریت پسماند برای تخلیه معابری که دچار آبگرفتگی شدید شده بودند قدردانی و اظهار کرد: شدت بارشها به گونهای بود که برخی معابر و زیرگذرها به سرعت پر شدند. تخلیه این مسیرها اقدامی دشوار بود اما با همکاری مجموعههای ذکر شده، آبها به سرعت تخلیه شده و مسیرها بازگشایی شدند.
نصب و فعال کردن کلکتورهای سطح شهر ضروری است
حسن مدیرروستا، معاون خدمات شهری شهرداری کرج با بیان اینکه معاونت خدمات شهری با بهرهگیری از تمامی توان نیروی انسانی و ماشین آلات خود روز گذشته در آمادهباش کامل بود، اضافه کرد: حجم بالای بارش و پر شدن ظرفیت چاههای جذبی، باعث شد معابر به سرعت دچار آبگرفتگی شوند.
مدیرروستا با تاکید بر ضرورت نصب و فعال کردن کلکتورهای سطح شهر، مشکل آبهای سطحی را با وجود چاههای جذبی غیرقابل رفع کامل عنوان کرد و ادامه داد: این چاهها از ظرفیت محدودی برخوردارند و در زمان بارندگیهای شدید توان جذب کامل آب را نداشته و بارندگیها به آبگرفتگی تبدیل خواهد شد. این امر مشکلات بسیاری را برای شهرداری و شهروندان ایجاد میکند.
وی، بخصوص از عدم راه اندازی کلکتور خیابان شهید بهشتی انتقاد کرد و افزود: فعال شدن این کلکتور بخش زیادی از مشکلات آبگرفتگی در معابر آن منطقه از شهر را مرتفع خواهد کرد .
به گفته وی، در روز گذشته همه عوامل و کارگران زحمتکش خدمات شهری در ستاد و مناطق در کنار نیروها و عوامل سازمانهای آتش نشانی و مدیریت پسماند به سرعت برای اجرای عملیات جمعآوری و تخلیه آب بخصوص در زیرگذرها ورود کرده و با تلاش بسیار کوشیدند شرایط را برای هموطنان هموار کنند.
این مسول به تشریح عمدهترین رخدادها پیرو آبگرفتگی روز گذشته پرداخت و اضافه کرد: در منطقه 2 یک دستگاه اتوبوس به دلیل عدم رعایت ارتفاعِ مناسب در زیرگذر گرفتار شد و پس از آن ورود یک دستگاه خودروی پژو موجب گیر کردن آن در معبر گردید.
معاون خدمات شهری شهرداری کرج، ادامه داد: گرفتار آمدن یک دستگاه پیکان و یک دستگاه نیسان در زیرگذر مترو واقع در انتهای خیابان شهید ایرانی در منطقه 5، یک دستگاه سمند در ابتدای خیابان پنجم مطهری واقع در منطقه 7 و دو دستگاه پژو در زیرگذر سپاه واقع در منطقه 8 گزارشاتی بود که به ما رسید و نیروها و عوامل مربوطه به سرعت نسبت به اجرای عملیات و رفع معضل اقدام کردند.