آفتابنیوز : غلامرضا غفاری در نشست خبری که امروز در وزارت علوم برگزار شد، به تشریح حواشی اعتراضات اخیر دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پرداخت و افزود: در ماههای پایان سال 96 یعنی دی ماه سال گذشته مجموعهای از اعتراضات در کشور برگزار شد و مردم شهرهای مختلف کشور درگیر بحث اعتراض شدند. این اعتراضات به مسائل مختلف از جمله مسائل صنفی و اوضاع اقتصادی کشور بود.
وی در ادامه تصریح کرد: مجموعه اعتراضات دی ماه سال گذشته در خواستهایی بود که از سوی مردم در بیرون از دانشگاه مطرح شد و به صورت مشخص ارتباطی با مجموعههای دانشگاهی نداشت و ما در کمتر دانشگاهی شاهد بروز این اعتراضات بودیم. فقط در دانشگاه تهران به صورت محدود در طول یک روز این اعتراضات به وقوع پیوست و تمام تلاش وزارت علوم این بود که اعتراضات بیرون از دانشگاه با حوزه دانشگاهی پیوند برقرار نکند.
معاون فرهنگی وزارت علوم یادآور شد: با توجه به نوع اعتراضات دی ماه گذشته و مباحثی که مطرح شد، بخشهایی از دانشجویان نیز به این مطالبات ورود پیدا کردند که در نهایت منجر به بازداشت جمعی از آنها شد. البته آمار این دانشجویان به دلیل شناور بودن روند بازداشتها قطعی نیست.
دکتر غفاری ادامه داد: هفته گذشته ما شاهد صدور احکام اولیه برای پنج نفر از دانشجویان بازداشتی سال گذشته شدیم که خود این احکام موجب اعتراضات دانشجویان شد و به نوعی آنها این نگاه و باور را دارند که احکام اولیه این دانشجویان بسیار سنگین است و به اذن آن معترضان احکام اولیه دانشجویان بازداشتی کاملا به دور از انصاف بوده و میطلبد تجدید نظری نسبت به این احکام صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: دانشجویان معترض دانشگاه تهران خواستار این هستند که در احکام دانشجویان بازداشت شده تجدید نظری از سوی مسئولان قضایی صورت بگیرد و آنها در صدور حکم خود وضعیت و شرایط دانشجویان و دانشگاهها را لحاظ کنند که البته این دانشجویان در دانشکده علوم اجتماعی مطالبات خود را در فضایی آرام مطرح کردند و خواستار این هستند که حتما تجدید نظری در احکام اولیه صورت بگیرد.
معاون فرهنگی وزارت علوم همچنین به اقدامات این وزارتخانه در حمایت از مطالبات دانشجویان معترض دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: وزارت علوم به محض اینکه از صدور احکام اولیه دانشجویان مطلع شد، همانند گذشته پیگیریهای خود را در این زمینه شروع کرد و در حال حاضر نیز هماهنگی بین بخشهای حقوقی، دانشجویی و فرهنگی و همچنین ارتباط مداوم با دانشگاه تهران وجود دارد تا در احکام صادر شده دانشجویان تجدید نظر صورت بگیرد.
به گفته وی، با توجه به اینکه اغلب این احکام مربوط به دانشجویان دانشگاه تهران است، آنها در ساعت اولیه مطلع از این احکام جلسهای را تشکیل دادند و به این نتیجه رسیدند افرادی که حکم آنها صادر شده نسبت به این حکم تقاضای تجدید نظری داشته باشند و این تقاضا در قالب تنظیم لایحهای صورت بگیرد و بخش حقوقی دانشگاه و وزارتخانه نیز میتواند به دانشجویان در این زمینه کمک کند تا در نهایت تجدید نظر لازم در خصوص احکام اولیه اتفاق بیفتد.
معاون فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه احکام قوه قضائیه برای 6 دانشجو صادر شده که 2 نفر آنها آقا و 4 نفر خانم و اغلب آنها از دانشجویان دانشگاه تهران بودند، خاطر نشان کرد: صدور احکام اولیه به دانشجویان از جانب قوه قضاییه صورت گرفته و برای اینکه در این زمینه تجدید نظری اتفاق بیفتد باید لایحه تجدید نظر از سوی دانشجویان تنظیم و در زمان مقرر تحویل داده شود و انتظار ما نیز این است که مسئولان با نگاهی از نوع رافت اسلامی در مورد این احکام تجدید نظر کنند.
دکتر غفاری ادامه داد: وزارت علوم در پی تلاشهای خود برای تجدید نظر در خصوص احکام صادر شده دانشجویان با مجموعههای مرتبط نظیر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، رئیس قوه قضاییه، دادستانی تهران و غیره... ارتباط برقرار کرده و موضوع را پیگیری کرد، به طوری که اسامی دانشجویان بازداشتی در اختیار دادستانی تهران قرار گرفت تا در پروسه تجدید نظر به حل موضوع کمک کنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر آنچه که مهم است، این است که افرادی که در خصوص آنها حکمی صادر شده است باید سریعا لایحه تجدید نظر خود را تنظیم و به مراجع مربوط تحویل دهند و امیدواریم مسئولان قضایی نیز در پروسه تجدید نظر شرایط دانشجویان، دانشگاهها و موقعیت زمانی در نظر گرفته و با نگاه رأفت اسلامی که همواره مورد توجه مسئولان نظام بوده است، در این زمینه تصمیمگیری کنند.
دکتر غفاری افزود: تجمع دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران کاملا از روی دغدغه همکلاسیهایشان است و آنها دنبال تشنج و مسائل دیگر نیستند، ضمن اینکه این موضوع خوشبختانه با مدیریت دانشکده و به نوعی با تمهیدات و همراهی بخشهای مختلف اعم از تشکلهای دانشجویی، نهاد رهبری، اعضای هیات علمی و غیره... در فضای بسیار آرامی مطرح شد.
معاون فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: بنابر خواسته دانشجویان معترض دانشگاه تهران که خواستار این بودند مقام عالی وزارت در جمع آنها حضور داشته باشد، امروز در میان دانشجویان رفته و مطالبات آنها را مورد توجه قرار دادهاند، ضمن اینکه نمایندگان این دانشجویان صبح امروز در وزارت علوم حضور پیدا کردند و در جلسهای با حضور معاون دانشجویی این وزارتخانه و برخی مسئولان دیگر دغدغههای خود را مطرح کردند و اعلام نمودند دانشجویان بازداشت شده بیشتر دنبال پیگیری خواستههای خود در قالب مطالبات مدنی بودهاند و هرگز دنبال اینجاد تشنج و مشکل نبودهاند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه دانشجویان معترض دانشگاه تهران پذیرفتند که در موعد مقرر در امتحانات پایان ترم خود شرکت کنند، گفت: نگرانی دانشجویان این بود که اگر ترم پایان بپذیرد، مطالبات آنها از سوی مسئولان پیگیری نخواهد شد اما من این قول را میدهم که وزارت علوم همواره دنبال حل مسائل دانشجویان در فضای آرام و با کمترین هزینه است و آنها نیز تحریم امتحانات را وسیله پیگیری مطالبات خود قرار ندهند.
منبع: ایسنا