آفتابنیوز : 
در شرایط کنونی به نظر میرسد سوریه بیشتر از آنکه به حفظ اتحاد خود با ایران باشد به دنبال گشودن راهی جهت مذاکره با آمریکاست. چیزی که با پیروزی دمکراتها در کنگره آمریکا، دمشق نسبت به تحقق آن امیدوارتر شده است.
شاید به همین دلیل است که آنها نمیخواهند علیرغم اتحاد دیرینهاشان با ایران در شرایطی که به نظر میرسد دولت جرج بوش بیش از گذشته به کمک سوریه در منطقه نیازمند است، منافع خود را نادیده بگیرند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی با توجه به این مساله مینویسد: مقامات سوریه چند روز پس از دعوت ایران برای شرکت در نشست سه جانبه روسای جمهور عراق، ایران و سوریه همچنان در سکوت به سر میبرند.
این گزارش میافزاید ایران تنها متحد نزدیک سوریه است و رد درخواست ایران میتواند امری غیر معمول محسوب شود اما ممکن است دمشق نگران عصبانی شدن واشنگتن از پیوستن سوریه به جبهه ایران جهت حل مسائل عراق باشد.
این خبرگزاری به نقل از لیلا چمنخواه کارشناس سیاسی ایران میافزاید: سوریه در شرایطی است که میتواند از آمریکا امتیاز بگیرد، بنابراین بشاراسد قصد ندارد واشنگتن را آزرده سازد.
پس از پیروزی دمکراتها در انتخابات میان دورهای آمریکا، دولت بوش تحت فشارهای داخلی و خارجی برای تغییر سیاستهای خود در عراق با پیشنهاد مذاکره با ایران و سوریه روبرو شده است.
در راستای همین پیشنهاد نشست ایران، سوریه و عراق میتوانست آمریکا را نسبت به همکاری همسایگان عراق در حل مشکلات این کشور و البته گرفتاریهای آمریکا در عراق امیدوار کند. اما ظاهرا ایران قرار است به شیوه خود و نه آمریکاییها این کار را انجام دهد.
این گزارش میافزاید: در فضای موجود سوریه که خود را به آمریکا نزدیکتر میبیند اگرچه از سوی این کشور به دخالت نظامی در عراق محکوم شده اما در تلاش است تا با کسب امتیازات تجاری به اجماعی با آمریکا در خصوص مسائل منطقه دست یابد.
بعلاوه سوریه خواستار از سرگیری پروسه صلح اعراب ـ اسرائیل است تا از این طریق بتواند بلندیهای جولان را که از سال 1967 در اشغال اسرائیل بوده پس بگیرد.
از سوی دیگر طبیعی است که سوریه به دنبال افزایش نقش خود در خاورمیانه است. مسالهای که تاکنون با مخالفتهای آمریکا عملی نشده است پس شاید مقامات دمشق به این نتیجه رسیدهاند که برای گسترش حوزه نفوذ خود به گونهای دیگر با آمریکاییها معامله کنند.