آفتابنیوز : سخنگوی اسبق وزارت خارجه بر این عقیده است که حضور روحانی در جلسه مجمع سازمان بین الملل با در نظر گرفتن شرایط کشور، منطقه و جهان میتواند بسیار پراهمیت و موثر باشد و بهتر است که روحانی در این جلسه حضور پیدا کند و مواضع و دیدگاههای خود را مطرح کند اما بهتر است در نشست شورای امنیت شرکت نکنند.
نشست مجمع عمومی سازمان ملل در هفته اول مهرماه در حالی همانند سالهای گذشته برگزار میشود که بحث بر سر حضور یا عدم حضور حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در این نشست کماکان ادامه دارد. نشست امسال اما یک تفاوت بزرگ با سالهای گذشته دارد و آنهم ریاست آمریکا به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت است که جلسهای را با محوریت ایران و به ریاست دونالد ترامپ نیز در دستور کار خود دارند.
حضور یا عدم حضور روحانی در این نشست در حالی که در شرایط ابهام قرار دارد که برخی از مخالفان معتقدند که حسن روحانی به جای سفر به آمریکا و حضور در این نشست بهتر است تا در کشور باقی بماند و مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور را حل و فصل کند، از سوی دیگر اما بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که این سفر میتواند مواضع و دیدگاههای ایران را در جهان به معرفی کند و از همین رو بهتر است تا روحانی حتما در این نشست شرکت کند.
حضور در سازمان ملل و استفاده از تریبون آن در شرایط کنونی بسیار پر اهمیت است
حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در گفتوگو با رویداد۲۴، با اشاره به سفر حسن روحانی به نیویورک و حضور در مجمع سازمان بین الملل، گفت: سازمان ملل و مجمع عمومی یک تریبون مهمی است که همه کشورها برای شرکت و سخنرانی در آن برنامه ریزی میکنند و ایران نیز از این مقوله مسثتنی نیست. مجمع عمومی سازمان تریبونی است که کشورها میتوانند مواضع، رویکردها، برنامهها و بحرانهای مختلف خود را اعلام کنند و از همین منظر تریبون بسیار مهمی است که باید از آن استفاده کرد و برای کشور ما نیز در شرایط کنونی از اهمیت بالایی برخوردار است.
حضور روحانی در مجمع عمومی میتواند بسیار مفید باشد
آصفی با بیان اینکه حضور ایران در این مجمع میتواند بسیار موثر باشد، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کنونی منطقه که بسیار سیال و بحرانی است که بخاطر سیاستهای ناثواب آمریکا و سعودیها در جنگ و خونریزی قرار دارد، ما میتوانیم دیدگاههای خودمان را مطرح کنیم. در شرایط فعلی ما در عرصههای مختلف بینالمللی موقعیتهای مناسب و خوبی را در اختیار داریم، درحالی که آمریکا در بدترین شرایط ممکن خود به سر میبرد و بسیار منزوی شده است و تحت شدیدترین انتقادها حتی از سوی همپیمانان خود قرار دارد. حضور ما این فرصت را میدهد که از این تریبون هم وضعیت منطقه و هم شرایط بینالمللی را و هم جنایتهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و هم برخی از کشورها انجام دادند را تببین کنیم و بتوانیم راهحلهای پیشنهادی خود را مطرح کنیم. به همین دلیل و با توجه به شرایط موجود حضور آقای روحانی در این نشست میتواند بسیار مفید باشد.
راهچاره مشکلات عدم حضور در نشست سازمان ملل نیست
این کارشناس مسائل سیاستخارجی در ادامه تصریح کرد: برخی از دوستان از روی دلسوزی برخی از نظرات را مطرح میکنند که قابل احترام است و من نیز به آنها احترام میگذارم. بالاخره در جمهوری اسلامی ایران که ازادی بیان وجود دارد، هر فردی میتواند نظرات خود را مطرح کند و طبیعتا باید سخنان منتقدین را گوش کرد، اما خب درست است که کشور در شرایط نامناسب اقتصادی به سر میبرد ولی راه چاره این نیست که اصلا در این سفر حضور نداشت، بلکه راه چاره این است که این سفر در حداقل زمان ممکن صورت بگیرد و ما تریبون را از دست ندهیم. لذا اگر این سفر، یک سفر هدفمندی باشد که هست، میتوان از تریبون سازمان ملل استفاده کرد و با برخی ملاقاتهای دوجانبه حداکثر بهرهبرداری در کوتاهترین زمان ممکن را از این سفر انجام داد.
به لحاظ منطق هیچگاه از ترامپ کم نمیآوریم
آصفی با بیان اینکه به لحاظ منطق از ترامپ و دوستانش کم نمیآوریم، خاطرنشان کرد: مشخص نیست که در جلسه شورای امنیت و سازمان ملل به ریاست آمریکا، ترامپ قرار است چه شویی به راه بیاندازد. نگرش من فقط نگرش مسائل سیاسی نیست و حتی اگر یک کارشناس ما در این نشست حضور پیدا کند، به لحاظ منطق حتما بر آقای ترامپ غلبه پیدا خواهد کرد، زیرا منطق جمهوری اسلامی منطق بسیار روشنی است ولی مشخص نیست که حضور یک مقام بلند پایه در جلسه شورای امنیت با شویی که ترامپ میخواهد به راه بیاندازد، چقدر به مصلحت باشد و شخصا در این باره تردیدهای بسیاری را دارم.
در نشست شورای امنیت به جای ظریف و روحانی کارشناسان حضور پیدا کنند
آصفی ادامه داد: حضور ایران در جلسه شورای امنیت منافع و زیانهایی را به همراه دارد اما در خصوص حضور مقامات بلند پایه ایران در این جلسه تردیدهای بسیاری دارم و معتقدم در سطوح پایین تر مانند نماینده ایران در سازمان ملل هم میتوان در این نشست حضور پیدا کرد. در ریاست جمهوری نیز آقای تخت روانچی و اقای واعظی که سالها در این زمینه تجربه دارند هم میتوانند مشورتهای خوبی به دولت و وزارت خارجه بدهند.
منبع: رویداد۲۴