کد خبر: ۵۵۰۹۸۲
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲
یک فوق تخصص خون و آنکولوژی:

ورزش توانایی‌های پیچیده مغز را در انجام کارهای گوناگون بهبود می‌بخشد

یک فوق تخصص خون و آنکولوژی گفت:ورزش توانایی‌های پیچیده مغز را در انجام کارهای گوناگون بهبود می‌بخشد.
آفتاب‌‌نیوز :
‌دکتر مهیار منصوری با اشاره به اثرات ورزش بر زندگی افراد افزود: ورزش در پیشگیری از افسردگی و بالا بردن روحیهٔ عمومی فرد مؤثر است.

وی اضافه کرد: در میانهٔ انجام فعالیت بدنی، تولید یک مادهٔ شیمیایی از بدن به نام «سروتونین» بیشتر می‌شود.

این فوق تخصص با بیان اینکه کاهش سرتونین در بدن با افسردگی مرتبط است و داروهای ضد افسردگی نیز در راستای  افزایش این ماده در بدن عمل می‌کنند، افزود: بنابراین در میان افرادی که به‌طور مرتب ورزش می‌کنند، احتمال ابتلا به افسردگی کاهش می‌یابد.

منصوری بیان کرد: با ورزش کردن، تولید «اندورفین» و «اپی نفرین» و «سیتوکین‌ها» نیز افزایش می‌یابد و این مواد به‌طور طبیعی باعث بالا بردن سطح هوشیاری و روحیهٔ عمومی فرد شده و احساس انرژی و شادابی بیشتری برای انجام کارهای روزمرهٔ زندگی به شخص ورزشکار اعطا می‌کنند.

وی گفت: ورزش کردن روزانه به افزایش متابولیسم بدن و سطح کارایی فرد ورزشکار اضافه می‌کند و معمولاً افراد ورزشکار فعالتر و شادابتر بوده و روحیه مثبت بالا و هوشیارتری نسبت به بقیه افراد دارند.

این فوق تخصص آنکولوژی و خون اظهار کرد: مسلماً یک شخص ورزشکار با تنبلی و کسالت بیگانه است و علاوه‌ بر داشتن اندامی متناسب از روحیهٔ بالا و شادابی نیز برخوردار است و این موفقیت‌ ارتباطات وی را در زندگی روزمره، چه  در خانواده و چه  در اجتماع یا محیط کار تضمین می‌کند.

منصوری با بیان اینکه کارفرمایان در بکارگیری افراد، این معیارهای مهم را در نظر خواهند گرفت؛ بنابراین یک شخص سالم و تندرست، از موقعیت و پیشرفت شغلی بهتری نسبت به افراد چاق و کم‌تحرک برخوردار خواهد بود، افزود: یک فرد سالم و ورزشکار، ناخودآگاه از سیگار دوری می‌کند، چون درمی‌یابد با ورزش به اکسیژن بیشتری نیاز دارد، ولی سیگار یا مواد مخدر به وضوح انرژی وی را کم و او را ضعیف تر می‌کند؛ بنابراین خود به خود برای پیشرفت در امور ورزشی خویش و برای انجام تمرینات، از این مواد دوری می‌جوید.

وی گفت: در یک محیط ورزشی سالم کمتر می‌توان از این‌گونه افراد و آلودگی‌ها اثری یافت و احتمال ابتلای چنین افرادی به آلودگی‌های اجتماعی بسیار پایین است و به دلیل روحیهٔ ورزشی از بسیاری ناهنجاری‌های دیگر اجتماعی، که با خلق و خوی ورزشکاری همخوانی ندارد، پرهیز می‌کنند.

او با اشاره به اینکه تعریف ورزش تنها در افزایش فعالیت جسمانی خلاصه نمی‌شود،  یادآور شد: بسیاری از ورزش‌های امروزی نظیر پینگ پنگ، اسکیت، اسکی، بسکتبال، هنرهای رزمی، شنا و… حرفه‌ای هستند و نیاز به یادگیری و حتی مربی مجرب دارند و کار فکری زیادی را نیز می‌طلبند؛ بنابراین ورزش‌های امروزی تنها یک فعالیت جسمی ساده نیستند، بلکه توانایی‌های پیچیدهٔ مغز را در کارهای گوناگون از جمله هماهنگی، چالاکی، درست عمل کردن و درست تصمیم گرفتن بهبود می‌بخشد؛ به‌طور کلی می‌توان گفت ورزش در کلیهٔ اجزای جسم و ذهن بدن و در کلیهٔ مراحل زندگی انسان تأثیر غیرقابل انکار و به سزایی دارد. افراد ورزشکار ذهن فعال‌تر و خلاقانه‌ای دارند و دیرتر نسبت به بقیه دچار خستگی ذهنی می‌شوند.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین