آفتابنیوز : «تای بری» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا درباره تحریم های جدید وزارت خزانه داری آمریکا علیه چندین شرکت اقتصادی و بانکی ایران، افزود: استیون منوچین وزیر خزانه داری که دستور این تحریم ها را صادر کرده است می خواهد به زودی به نشستی در عربستان برود که میزبان آن یک قاتل بزرگ است.
به گزارش آفتابنیوز؛ وی با اشاره به برگزاری تجمع های اعتراضی از سوی گروه صلح کدپینک در واشنگتن افزود: ما امروز در برابر خانه استیون منوچین وزیر خزانه داری تجمعی برگزار خواهیم کرد تا به سفر وی به عربستان برای شرکت در کنفرانس 'داووس صحرا' اعتراض کنیم. ما خواستار این هستیم که وی فورا برنامه این سفر را لغو کند.
** وزیر خرانه داری آمریکا، دوست ولیعهد قاتل
این فعال صلح آمریکایی تصریح کرد: اینکه وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه تازه خود از حقوق بشر به عنوان توجیه تحریم ها استفاده می کند، منافقانه است. این قدر از این موضوع حقوق بشر دم زده اند که تکرار آن توسط مقام های آمریکا ملامت آور شده است.
بری اضافه کرد: زمانی که شما با نقض حقوق بشر در چنین وسعتی در عربستان و جنایت های جنگی آن در یمن روبرو هستید و مقام های ترامپ در حال انداختن طناب نجات برای محمد بن سلمان هستند، آخرین حرفی که حق گفتن درباره آن را دارید، حقوق بشر خواهد بود.
وی ادامه داد: همین امشب، مایک پمپئو در مهمانی رسمی شام فرد قاتلی همچون محمد بن سلمان شرکت کرد. 'استیون منوچین' هنوز به دنبال حضور در نشست اقتصادی در عربستان سعودی به میزبانی بن سلمان است.
کارشناس مسایل بین المللی افزود: دولت آمریکا خود در ربودن، زندانی کردن و شکنجه افراد دست داشته است. آنها هیچ مساله ای در انجام این کار از سوی عربستان نمی بینند.
بری تاکید کرد: کمترین کاری که ایالات متحده در این مرحله باید انجام دهد این است که به مشارکت خود در جنگ یمن و کمک های نظامی و لجستیک به عربستان پایان دهد. عربستان یک رژیم یاغی دارد که مقام نخست جهانی حمایت از تروریسم را دارد. زمان آن رسیده است که آمریکا به این روابط ویژه با ریاض پایان دهد.
وی ادامه داد: این دروغ است که می گویند در صورت توقف فروش سلاح، عربستان به روسیه و چین روی می آورد. این کار ساده ای نیست و سال ها زمان خواهد برد که عربستان زیرساخت های نظامی خود را تغییر داده و به سوی فناوری غیرآمریکایی برود.
** تلاش ضد ایرانی منافقین و اف اف دی
تای بری به نقش 'بنیاد دفاع از دموکراسی' در تهیه نقشه راه تحریم های ضد ایرانی اشاره کرد و گفت: این به اصطلاح اندیشکده که در واقع تنها کاری که نمی کند اندیشیدن است، با لابی اسراییلی و سازمان ترویستی مجاهدین خلق ارتباط دارد. این گروه ترویستی این روزها در واشنگتن حضور فعالی دارد و با همکاری با این اندیشکده ها، تلاش می کند که فشار به ایران را افزایش دهد.
وی ادامه داد: برای این گروه در واشنگتن دفتر باز کرده اند و پول کلانی در اختیار آنها قرار می گیرد. این گروهکی البته بسیار کوچک و بسته است. جوهر اندیشه این گروه خطرناک نفرت پراکنی است. واقعا عجیب است که چگونه یک سازمان با گرایش های مارکسیستی این روزها برای همکاری با دست راست ترین جریان ها، خود را به آب و آتش می زند.
این فعال صلح، رژیم صهیونیستی را مهمترین عامل تمرکز دولت ترامپ بر تحریم های ایران دانست و افزود: جامعه جهانی عادت کرده که چشم خود را بر جنایت های اسراییل ببندد، جنایت هایی که هر لحظه علیه مردم غزه انجام می دهد. جنایت هایی که ایالات متحده در همه آنها شریک است. جامعه جهانی نمی تواند با سکوت خود اجازه دهد که اسراییل و ایالات متحده قوانین بین المللی را به مسخره گرفته و هر جنایتی که می خواهند انجام دهند.
هدف تحریم جلوگیری از زلزله سیاسی در روابط آمریکا وریاض است
همچنین یک تحلیلگر مسایل ایران و آمریکا هدف تحریمهای روز گذشته (سه شنبه) علیه تهران را جلوگیری از زلزله سیاسی در روابط واشنگتن-ریاض دانست و گفت: امروز پمپئو به جای سفر به منطقه برای ادامه تبلیغ ایران هراسی به دنبال کنترل خطر بحران در روابط کشورش با سعودی ها است.
کاوه افراسیابی در پاسخ به این که چرا آمریکا پیش از رسیدن به 13 آبان تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال کرده است، این مطلب را مطرح کرد. وی گفت: به نظر می رسد از نظر زمانی باید این اقدام را در راستای جلوگیری از انحراف سیاست ایران هراسی آمریکا تعبیر کرد و تا حدی هم ممکن است به دعوای درونی دستگاه ترامپ ارتباط داشته باشد.
این تحلیلگر مسایل آمریکا ادامه داد: در کاخ سفید کشمکشی بین جیمز متیس وزیر دفاع با جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ و مایک پمپئو وزیر خارجه وجود دارد که خواهان تشدید فشار بر ایران هستند. این نوع رفتارها یعنی آجر بندی دیوار بلندتر تحریم ها و افزایش فشارها که منجر به افزایش تنش بین روابط ایران و آمریکا می شود. همچنین این حرکت در راستای ادامه اعمال خصمانه آمریکا در پیشبرد فشار حداکثری است و پیش درآمدی برای تحریم های نفتی که چند هفته دیگر قرار است، اعمال شود.
افراسیابی تصریح کرد: واقعه جمال خاشقچی زمین لرزه بزرگی است که می تواند به نگرش مجدد در سیاست کلی ترامپ در قبال خاورمیانه و همچنین ایران منجر شود اما تندروهای درون این دولت به سرکردگی پمپئو و بولتون تلاش دارند که از چنین اتفاقی جلوگیری کنند.
وی موفقیت این تلاش را وابسته به عمق و گسترش بحران خاشقچی دانست و گفت: به اینکه تغییری در رهبری سعودی ها هم خواهد انجامید یا نه و به تصمیم های خود ترامپ که اخیرا زبان انتقاد از سعودی ها را گشوده است، بستگی دارد.
تحلیلگر مسایل آمریکا با بیان اینکه شکاف جدیدی بین کاخ سفید و کنگره هم در این باره ایجاد شده است، افزود: تفسیرهایی در آمریکا از جمله در واشنگتن پست که اذعان دارند دیپلماسی واشنگتن در قبال ایران ناموفق بوده و آمریکا را به انزوا کشانده، رو به افزایش است و این تعبیرات صحیح می تواند دیر یا زود به درون کاخ سفید هم رخنه کند و مواضع تند و سخت بولتون و پمپئو را به زیر بکشاند. شاخص این مساله هم فرد جایگزین نیکی هیلی در سازمان ملل متحد خواهد بود، اگر یکی از دستیاران بولتون همچون سفیر فعلی آمریکا در آلمان انتخاب شود، نشان می دهد که تندروها همچنان یکه تازی می کنند در حالی که اگر فردی معتدل تر جایگزین شود، باید به فال نیک گرفت.
روز سه شنبه دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) اعلام کرد که تعدادی از نهادهای ایرانی را هدف تحریم قرار داده است.
وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای از وضع تحریم های جدید علیه شرکت های اقتصادی و بانکی ایران به بهانه واهی خبر داد.
این نخستین بار نیست که هیات حاکمه آمریکا در ادامه دشمنی و خصومت ها علیه ملت ایران، اقدام به توسعه تحریم های یکجانبه می کند.
تحلیلگران این تکاپوی کاخ سفید را در نتیجه شکست طرح های ضدایرانی در طول یکسال گذشته می دانند که به انزوای جهانی آمریکا منجر شده است.
هم اکنون اتحادیه اروپا در حال بررسی اجرای طرح همکاری مستقیم بانک های مرکزی کشورهای اروپایی با ایران است که تضمینی بر تداوم فعالیت های بانکی و تجاری خواهد بود.
این اتحادیه همچنین طرحی برای جایگزینی ساز و کار تسویه وجوه و شبکه سوئیفت در دست بررسی دارد که برای ارسال و دریافت اطلاعات تراکنشهای مالی به کار می رود.
اروپا با اجرای قانون مسدودسازی تحریمها (Blocking Statute) همزمان گامی در حمایت از شرکت های کوچک و متوسط برداشته است و این شرکت ها به موجب این قانون، مشمول تحریم های آمریکا قرار نخواهند گرفت.