آفتابنیوز : 
بلر در جریان سخنرانی خود در امارات متحده عربی مدعی شده بود که رهبران میانهرو خاورمیانه باید علیه افراطیون متحد شوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارت نخست وزیر انگلیس اظهارات بلر را کینه توزانه و بغضآلود و دخالت آشکار و مخرب انگلیس در مسایل منطقه دانست و گفت: «استفاده ابزاری از مفاهیمی چون فرایندهای مردم سالاری در کارنامه انگلیس همواره وجود داشته است ولی عملکرد منفی و کارشکنی آن کشور در ارتباط با نتایج انتخابات فلسطین و روی کار آمدن حماس و دیگر تشکلات مردمی و سیاسی منطقه نمونه بارز عدم اعتقاد انگلیس به رویکردهای دموکراتیک در منطقه بوده است».
نخستوزیر انگلیس در آخرین روز از سفر خود به خاورمیانه با ادعای اینکه ایران یک تهدید استراتژیک است گفت: «ما باید تصدیق کنیم که دولت ایران و کسانی که فعلا مسئول سیاستهای آن هستند و نه ملت آن منطقه را تهدید میکنند و جواب ما به ایران باید افشا کردن کارهایی که آنها انجام میدهند و ایجاد اتحادی برای جلوگیری کردن از آن باشد تا دست آنها را از کل منطقه کوتاه کنیم».
حسینی، در ادامه اظهارات خود اظهارات بلر مبنی بر ایجاد ائتلاف را در راستای عملکرد تفرقه افکنانه انگلیس در منطقه دانست و گفت: «رویکردهای منفی و تفرقه افکنانه انگلیس و سیاستهای یک جانبه گرایی و جنگ طلبانه بوش و بلر عامل تشنج و تندروی در منطقه بوده است و موجبات تنفر افکار عمومی منطقه از سیاستهای آنان را فراهم آورده است».
سخنگوی وزارت امور خارجه علایق مشترک و پیوندهای دوستی و همزیستی مسالمتآمیز کشورهای منطقه را تفکیک ناپذیر دانست و افزود: «این گونه اظهارات نمیتواند خدشهای بر اخوت، مودت و حسن همجواری کشورهای منطقه وارد سازد».
درخواست بلر از کشورهای عرب میانه رو برای اتحاد علیه ایران در شرایطی صورت میگیرد که وی در روزهای اخیر گفت که فکر میکند در خصوص مذاکره غرب با ایران و سوریه برای کاهش تنشهای منطقهای و ریشه کنی خشونت در عراق و همچنین میزان قدرت و تمایل تهران برای بازگشت آرامش به بغداد اغراق شده است. بنابر اظهارات بلر با نقشی که ایران در حال حاضر آن را ایفا میکند خیلی سخت است که بتوان پذیرفت که ایران می تواند نقش مثبتی ایفا کند.
نخستوزیر انگلیس بعد از گفتوگو با حسنی مبارک رئیس جمهور مصر در قاهره با انتقاد از ایران مدعی شد: «تهران از نیروهایی حمایت میکند که در جستجوی راهی برای بیثبات کردن دولت لبنان، محمود عباس رئیس جمهور فلسطین و تحریک خشونتها در عراق است».
بلر در ادامه اظهارات خود با اشاره به اینکه ایران و سوریه یکی نیستند مدعی شد: «به نظر میآید که هدف ایران تخریب چشماندازهای صلح، ثبات و دموکراسی است و با نقشی که ایران در حال حاضر آن را ایفا میکند خیلی سخت است که بتوانیم بپذیریم ایران میتواند نقش مثبتی ایفا کند وی اگر آنها بخواهند سازنده باشند باید تغییر کنند». بلر همچنین با رد وجود شکاف در سیاستهای واشنگتن و لندن در قبال ایران گفت: «ماهیت قضاوتها در مورد ایران یکسان است و اکثرا دیدگاههای مشترکی وجود دارد».