آفتابنیوز : یکم ـ صدا و سیما راست میگوید:
پیروز اصلی انتخابات 24 آذر، بیشک مردم بودند. همانها که در جمعهای دیگر با حضور در پای صندوقهای رأی، یک بار دیگر بر این نکته پای فشردند که به کشور و آینده خویش متعهدند و میخواهند با ابزارهای مدنی و در محیطی به دور از افراطگرایی، در روند رو به پیشرفت و توسعه کشور دخالت داشته باشند. میلیونها برگه رأی که با اثر انگشت شهروندان ایرانی در 24 آذر به صندوقها ریخته شد، تأکید چندبارهای بود بر این که ایرانیان – فارغ از گرایشهای سیاسی مختلف – بر این نکته اجماع دارند که راهحل اختلافات و منازعات تنها و تنها صندوق رأی است. بدین اعتبار، نهادینه شدن «رای برای همیشه» در کنشها و واکنشهای سیاسی مردم یکی از مهمترین پیامهای این انتخابات است.
«حضور پرشور و متراكم قشرهای عظیم مردم در پای صندوقهای رأی» نشان داد که شهروندان ایرانی فراتر از تمام تهدیدهای خارجی و دلنگرانیهای داخلی، از بلوغی برخوردارند که با تحلیلهای رویاپردازانه یا تاریکاندیش اپوزیسیون خارج از کشور فرسنگها فاصله دارد.
دوم ـ سخن گفتن از انتخابات، بدون اشاره به نقش بیبدیل رهبری مخصوصاً در زمینه انتخابات خبرگان و قدردانی از تلاشهای ایشان منصفانه نیست. تأکید رهبری بر لزوم عدم دخالت دولت در انتخابات در هفتههای منتهی به 24 آذر و نیز ابرام ایشان بر مقابله با تخریب شخصیتهای نظام، بیشک زمینهساز و یکی از پایههای اصلی حضور گسترده مردم در پای صندوقها و تعمیق اعتماد عمومی به صیانت از آرا بود. به این ترتیب، «عمود خیمه انقلاب اسلامی» یکبار دیگر در قامت چهرهای فراتر از منازعات جناحی و سیاسی و به عنوان پدری دلسوز برای همه ملت ظاهر شد و سبب گشت که حضور پرشور مردم در کنار کاهش نمایان حجم تخریبها، 24 آذر را به یکی از روزهای بیادماندنی انقلاب تبدیل کند.
از این پس نیز توجه و تمکین تمام جناحها و سیاسیون کشور به رهنمودهای رهبری نظام، شرط لازم برای تحقق گزارهای است که پایان رقابت را به آغاز خدمت پیوند میزند.
سوم ـ باید به تمام احزاب و جریانهای سیاسی کشور، مجریان انتخابات، یاران هیأت نظارت و متولیان گمنام امنیت «خسته نباشید» گفت. برگزاری همزمان 3 انتخابات در یک روز بیشک امر دشواری بود که بدون کوشش و همدلی گروهی بزرگ از خدمتگذاران اغلب گمنام و حضور گسترده مردم ممکن نمیشد.
این «خسته نباشید» اما باعث نمیشود که برخی نقاط ضعف و نواقص مجریان انتخابات در این دوره را به بوته فراموش سپرد. ضعف در اطلاع رسانی به شهروندان و رسانهها، بروز ناهماهنگیهای غیر قابل انتظار مخصوصاً در زمینه شمارش آرا، عدم همکاری با ناظران برخی ستادها و ناکارآمدیهایی از این دست باعث شد که انتخابات شورای شهر تهران مورد اعتراض «تمام» جناحهای سیاسی قرار گیرد. مخصوصاً آن که کوتاهی در اعلام تدریجی نتایج منجر به بروز وضعیت غیرشفافی شد که «شایعهسازی»، «اضطراب و نگرانی» و میدان یافتن «رجزخوانیهای رسانهای» از طبیعیترین نتایج آن بود...
به نظر میرسد که دلیل اصلی اعتراض تمام گروهها (از رایحه خوش خدمت گرفته تا اصولگرایان و ائتلاف اصلاحطلبان) به نحوه شمارش آرای انتخابات شورای شهر تهران را نه در «تخلف مجریان» یا «زیادهخواهی احزاب» که بایستی در برخی ناهماهنگیها و کاستیهای اجرایی جستجو کرد.
چهارم- پایان هر رویداد، آغاز یک رویداد تازه است. از این رو، پایان «رقابتهای انتخاباتی» با آغاز «خدمترسانی به مردم» پیوند میخورد و پایان «برگزاری انتخابات شوراها» به آغاز یک انتخابات دیگر یعنی انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 86. پرونده این انتخابات با تمام نقاط مثبت و خیرهکنندهاش و نیز با تمام نقاط ضعف و کاستیهای احتمالیاش بسته شد. این «پایان» نقطه «آغاز» دیگری است برای تمام احزاب، گروهها، شخصیتها و سازمانها و نهادهای درگیر در فرآیندهای انتخاباتی جمهوری اسلامی.