آفتابنیوز : طلایی در گفتوگویی با خبرنگار سیاسی آفتاب، این مشارکت را دارای پیام در داخل و خارج از کشور دانست و ادامه داد: «مردم نشان دادند که به دنبال مدیران کارآمد، عملگرا با رویکرد اجتماعی هستند و استنباط من این است رأی مردم نشان داد آنها از سیاست بازی و سیاستورزی در این عرصه ناراضی بوده و بیشتر تمایل به مدیرانی دارند که دارای دغدغه برای پیشرفت کشور هستند».
وی ادامه داد: «مردم برای نخستین بار در این انتخابات به لیستها رأی ندادند و جستجو کردند و از میان همه لیستها افراد شناخته شده و دارای سابقه کار در حوزههای آموزشی و فرهنگی و ورزشی را انتخاب کردند».
عضو شورای سوم شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا این میزان از رأی خود و عموما انتخابات را پیشبینی میکرده اظهار داشت: «من پیش از انتخابات هم به دوستان گفته بودم که باید منتظر حضور 2 میلیون نفری از سوی مردم باشیم. در مورد رأی بنده هم، من در طول 5 سال خدمتم در پلیس تهران، از آنچه در سطح جامعه میگذشت و از رفتار و نگاه و گفتار شهروندان استنباط میکردم حکایت از رضایت نسبی از عملکردها داشت. به نظر خودم مردم مرا به عنوان نماد پلیس اجتماعی و خدمتگزار انتخاب کردند و این حاصل تلاش همکاران من در مجموعه پلیس تهران بوده است».
طلایی در ادامه این گفتوگو به تشریح برنامهها و اولویتهای خود در شورای شهر سوم تهران پرداخت و در بیان رؤس این برنامهها گفت: «نخستن برنامه من هماهنگی و همکاری با دولت به منظور سرعت بخشیدن به روند خدمترسانی به مردم در همه عرصههاست. طبیعی است که دوستان شورا باید گردهم آیند و سیاستها را مشخص کند اما من در این شورا از این برنامه دفاع خواهم کرد. برنامه دوم، تقویت و واگذاری اختیارات به شورایاریها و تشکیل شورای مناطق است. یکی از خلاءهای شهر تهران این است که قانونهایی که برایش نوشته شده مانند قانون یک روستاست. در حالی که تهران در واقع 22 شهر دارد و باید به این سمت برویم که انتخابات شورای شهر چهارم را منطقهای کنیم و انتخابات شهردار یا باید از طریق شورایاریها و یا از طریقی دیگر با نظر مستقیم نمایندگان محلی انجام گیرد».
وی سومین اولویت خود را توجه به کارکنان تشکیلات مدیریت شهری دانست و اضافه کرد:«اگر ما به این بخش توجه ویژه نشان دهیم هدفمان که افزایش بهرهوری و خدت به شهروندان است به خوبی محقق میشود. چهارمین برنامه من برقراری ارتباط دو سویه با مردم با هدف اعتمادسازی و جلب مشارکت آنها برای دستیابی به آرمانهای تهران فردا، شهر زندگی و شهروند فعال است. برناه پنجم ارتباط مستمر و دوسویه با دستگاهها و نهادهای آموزشی، تربیتی، علمی و اجتماعی با هدف تقویت و توسعه جامعهپذیری و گسترش فرهنگ حقوق و تکالیف شهروندان است. به گمان من هر چقدر شهروندان بیشتر با حقوق خود آشنا باشند بیشتر به رعایت حقوق دیگران میپردازند».
رئیس پلیس سابق تهران ارتباط مستمر و دوسویه با رسانههای جمعی و استفاده از تمامی ظرفیت رسانهها را به عنوان ششمین اولویت خود نام برد و با بیان اینکه «من در مسئولیت گذشتهام بارها گفته بودم که رسانهها رکن امنیت هستند و خبرنگاران در درون رسانه در واقع عضوی از مجموعه پلیس است» در پاسخ به این سوال که شورای دوم ارتباط محدودی را با رسانهها برقرار کرده بود، مشی شما در شورای سوم در تعامل با رسانهها چگونه است؟ تصریح کرد: «قطعا با رسانهها تعاملی شفاف و گسترده خواهم داشت و حتما بیشتر فضای ارتباط میان شورا و رسانهها را کارآمدی میکنم».
طلایی در بیان هفتمین برنامه خود افزود: «ارتباط مستمر با نهادهای دینی و مذهبی به ویژه مساجد، ائمه جماعات، هیأتهای مذهبی و ذاکرین اهل بیت از برنامههای من است. ما باید میان خوراکهای معنوی و مادی مردم نوعی توازن و تعادل ایجاد کنیم. برنامه هشتم ارتباط با حوزههای فرهنگی – هنری و استفاده از ظرفیت فرهیختگان و هنرمندان است. ارتباط با حوزههای ورزشی و قهرمانان ورزش محورت نهمین اولویت من است. من به جد معتقدم باید به سمتی برویم که قهرمانان ملی در ورزش از محلات سر برآورند. یعنی نخست قهرمان محله شوند، بعد قهرمان شهر و پله پله تا قهرمان ملی. باید به نهادهای محلی توجه کرد».
برنامهریزی برای حضور با نشاط جوانان و نوجوانان در اداره شهر تهران دهمین اولویت عضو شورای سوم شهر تهران است که این هدف را از راههای تشکیل نهادهای گوناگون فرهنگی – هنری، تشکیل اتاق فکر جوانان، واگذاری پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی و... قابل تحقق دانست.
وی تقویت و توسعه محلات و محله محوری با هدف توسعه محلهای و ایجاد تعلق به محیط اجتماعی، توجه خاص به شهرستان ری به عنوان قبله تهران و پیگیری مجدانه مطالبات این منطقه بزرگ تهران و ایجاد رضایتمندی در میان شهروندان این منطقه را از دیگر برنامههای خود در شورای شهر تهران ذکر کرد.
عضو شورای سوم شهر تهران در ادامه در خصوص انتخاب شهردار تهران و احتمال ابقای قالیباف با توجه به برگزیده شدن تعداد قابل توجهی از همفکران وی در سومین شورای شهر تهران نیز گفت: «من بیشتر به معیارهای انتخاب شهردار تأکید دارم تا خود شخص. نام بردن از افراد منشأ حرف و حدیثهای حاشیهای میشود. شهردار تهران باید واجد مدیریت کارآمد، تثبیت شده، شجاع و با جسارت باشد و این ویژگیها را باید با معیارهای ارزشی و جهادی بودن به طور توأمان داشته باشد».
طلایی رسانهها را دعوت به رفتار مدبرانه در این خصوص کرد تا حاشیهها نتوانند به اصل موضوع غالب شوند. وی با تأکید بر اینکه مشی و روش من فاصلهگیری از سیاسیکاری است اظهار داشت: «اگر روزی احساس کنم به سیاست بازی و روزمرگی و روشهای متضاد با منافع مردم دچار شدهام از این کار فاصله میگیرم. مردم به شدت نیاز به ثبات و آرامش دارند و این کار از طریق کارآمدی صورت میپذیرد».
رئیس پلیس سابق شهر تهران در پایان، ماهیت شورای شهر را ماهیت اجتماعی خواند و با بیان اینکه دیگران، بسیار کار کردهاند، اما ما عقبماندگیهای بسیاری داریم از رسانهها خواست در این باره مساعدت کنند تا شورا از بحثهای سیاسی و حاشیهای فاصله بگیرد و پیشنهاد کرد: «دوستان رسانهای سعی کنند وقتی از یک مسئول سوال میکنند، اول از او درباره کارهای اجتماعی بپرسند. نباید سیاست بر همه شئون ما سایه بیاندازد».