به گزارش روزنامه پاکستانی «فجر» خانم تاسنیم آسلام سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در پاسخ به این سوال که آیا تحریم ایران هیچ تاثیری بر روابط دو جانبه دو کشور خواهد داشت گفت: «قطعنامه شورای امنیت تاثیری بر روابط اقتصادی ایران ـ پاکستان ندارد زیرا ما معاملهای با ایران در بخش هستهای نداریم».
اسلام همچنین احتمال اینکه تحریم ایران به پروژه خط لوله گاز ایران ـ پاکستان ـ هند تاثیری داشته باشد را منتفی دانست».
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در ادامه اظهاراتش با امتناع از اظهارنظر درباره درخواست کاندولیزا رایس وزیر خارجه از کشورهای جهان برای تشدید تحریمها علیه ایران گفت: «موضع پاکستان این است که همه کشورها باید به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشند و در همین حال به حقوق آنها احترام گذاشته شود».
اشاره سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در خصوص بیتاثیر بودن تصویب قطعنامه بر قرار داد خط لوله گاز بعد از آن صورت میگیرد که ژنرال پرویز مشرف، رئیس جمهور پاکستان تاکید کرد که خط انتقال گاز ایران به پاکستان به هر قیمتی ساخته میشود. در همین خصوص مشرف با تاکید بر اینکه کشورش هیچ فشاری را در برابر ساخت خط انتقال گاز ایران به شبه قاره تحمل نخواهد کرد گفت: «پاكستان به طور جدی نیاز به انرژی برای ادامه رشد و توسعه سریع اقتصادی دارد و برای این منظور با دیگر كشورها مذاكره میكند».
تاکید پاکستان بر ضروت حل مسالمت آمیز پرونده هستهای ایران در شرایطی صورت میگیرد که هند رقیب دیرینه پاکستان نیز روز گذشته با دفاع ازحق ایران برای استفاده مسالمتآمیز از انرژی هستهای در موضعی محافظهکارانه کوشید از خشمگین شدن کشورهای بلوک غرب نیز جلوگیری کند. وزارت خارجه هند با اعلام اینکه در حال بررسی محتوای قطعنامه شورای امنیت در خصوص فعالیتهای هستهای ایران است تاکید کرد «هند بر این عقیده است كه مساله هستهای ایران باید از طریق مسالمتآمیز و گفتوگو حل شود و آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید در رسیدگی به آن نقش محوری داشته باشد».
در همین باره نوتج سارنا سخنگوی وزارت خارجه هند با دفاع از حقوق هستهای ایران گفت: «ایران حق پیگیری برنامه هستهای خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای را دارد، زیرا این کشور الزامات و تعهدات ویژهای را در رابطه با پیگیری اهداف صرفا صلحجویانه در فعالیتهای هستهای بر عهده گرفته است».
سخنگوی وزارت خارجه هند در ادامه اظهارات خود افزود: «ما مصوبه شورای امنیت سازمان ملل را مشاهده كردیم و درحال بررسی محتوای قطعنامه شورای امنیت در خصوص فعالیتهای هستهای ایران هستیم».
وی تاکید کرد: «ما همچنان احساس میكنیم كه باید همه تلاشهای ممكن را بكار بریم تا از طریق مسالمت آمیز و در چارچوب گفت وگو، مساله ایران را بررسی كنیم و آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید نقش محوری را برای حل و فصل مسایل معوقه ایفا كند».