کد خبر: ۵۵۵۳۳۶
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۸

مریخ‌نورد "کنجکاوی" دوباره فعالیت خود را آغاز کرد

مریخ نورد "کنجکاوی" (Curiosity) ناسا که در ۳ اکتبر مهندسان مجبور شده بودند بخش" Side-A "کامپیوتر آن را تعویض کنند، دوباره فعالیت خود را آغاز کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
مریخ نورد کنجکاوی ناسا پس از تعویض «مغز» خود در ماه گذشته برای رفع ناهنجاری حافظه، اکنون دوباره فعالیت خود را آغاز کرده است.

این مریخ نورد در آخرین سفرش به یک دریاچه  "Lake Orcadie" رفت و تا رسیدن به آنجا  مسافتی حدود ۶۰ متر طی کرده بود.

۶۰ متر ممکن است مساف تی طولانی به شمار نیاید اما به گفته پژوهشگران این طولانی ترین مسافتی است که این مریخ نورد طی کرده است.

با تلاش و انجام عملیات علمی بیش از دو هفته‌ای مهندسان ، در حال حاضر این مریخ نورد دوباره ماموریت خود را شروع کرده است.

با وجود تعویض بخش کامپیوتری Side-A  این مریخ نورد، پژوهشگران آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا همچنین به تشخیص ناهنجاری در کامپیوتر Side-B نیز می‌پرازند. انجام این کار مهندسین را قادر به تشخیص مسئله و ناهنجاری اصلی بخش کامپیوتری مریخ نورد می‌سازد.

 مریخ نورد کنجکاوی ناسا،پیچیده‌ترین کاوشگری است که سازمان فضایی آمریکا، ناسا، به سیاره سرخ (مریخ) فرستاده است. این خودروی شش-چرخه که ۲٫۹ متر طول و ارتفاعی به اندازه قد یک انسان معمولی و ۹۰۰ کیلوگرم وزن دارد، می‌تواند بر روی سطح سیاره حرکت کند که حدود چند ده متر در روز است و از موانعی تا ارتفاع ۷۵ سانتیمتر بالا رود و دارای یک باتری پلوتونیوم است که به آن اجازه می‌دهد تا بیش از ده سال به حرکت ادامه دهد که این زمان برای بازدید از همه کف دهانه و حتی صعود به قله کوه شارپ در مریخ کافی است.

این وسیله که مجهز به انواع تجهیزات علمی است، می‌تواند از خاک نمونه برداری کند و سنگ‌ها را سوراخ کند. یک بازوی روباتیک، نمونه‌ها را برای آنالیز ترکیب شیمیایی به آزمایشگاه درون وسیله منتقل می‌کند.

مأموریت این کاوشگر یافتن اثر یا آثار حیات در مریخ به وسیله آنالیز شیمیایی مواد موجود در خاک و سنگ‌های مریخ است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، برنامه این کاوشگر برای حداقل دو سال فعالیت بر روی سطح مریخ طرح ریزی شده است و انتظار می‌رود که در این بازه زمانی ده‌ها نمونه خاکبرداری شده از سطح یا سنگ‌های گودال گیل را آنالیز کند و تا پایان ماموریت اولیه، کاوشگر احتمالا مقدار کمی به دامنه کوه شارپ صعود خواهد کرد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین