آفتابنیوز : «اظهار نظر کم سابقه رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در مصاحبه با «فرانس۲۴» مبنی بر اظهار تمایل جمهوری اسلامی ایران برای نشستن بر سر میز مذاکره با عربستان، دریچه جدیدی را برای حل بحرانهای منطقه گشود. آقای کمال خرازی در پاسخ به سوال خبرنگار «فرانس۲۴» درباره روابط ایران و عربستان گفت: قطعا ما علاقهمند به نشستن بر سر میز مذاکره با عربستان سعودی و دیگران برای حصول وضعیت بهتری برای خاورمیانه هستیم؛ چرا که وضعیت بسیار شکننده است و قطعا مذاکره این دو کشور میتواند به بهبود شرایط منجر شود. بیان این تمایل از آنجایی اهمیت دو چندان مییابد که آقای کمال خرازی از جایگاه رئیس شورایی این اظهار نظر کم سابقه را بیان کرده که به اتکای حکم رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۸۵ مسئولیت «تهیه راهبردها و سیاستها و راهکارهایی را بر عهده دارد که جمهوری اسلامی را در سیاست خارجی به نتایج مطلوب برساند» و به تبع آن «هماهنگی بیشتر در همه فعالیتها در عرصه روابط خارجی» ایجاد نماید.
نگارنده ضمن به فال نیک گرفتن سخنان کمسابقه رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی برای مذاکره با عربستان که قطعا کلید حل بسیاری از مشکلات فعلی منطقه و پایانی بر سوءاستفادههای حداکثری رژیم صهیونیستی از آن خواهد بود، تاکید دارد که برای انجام این مهم، فردا هم دیر است! برای درک این تعجیل فقط کافی است نگاهی به فرصتسوزیهای گذشته و نتایج آن بیندازیم تا به خوبی دریابیم چرا باید بشتابیم.
اولین فرصت سوزی تاریخی در اسفند ماه سال ۸۷ - قبل از وقوع بحرانهای سوریه، عراق، یمن و... - در حالی رخ داد که رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام در سفر به عربستان به توافقی بیسابقه و چندجانبه در زمینههای مختلف سیاسی و مذهبی با پادشاه فقید عربستان رسید ولی احمدینژاد با انتشار خبر دروغی از سوی وزیر خارجهاش آن را به هم زد و به جای آن با بیان سخنان حاشیهای، بنزین بر آتش اختلافات منطقهای ریخت.
دومین فرصت سوزی نیز بعد از انتخابات سال ۹۲ و با دعوتهای پیاپی پادشاه فقید عربستان از آیتا... هاشمی برای سفر حج و انجام مذاکرات مجدد رخ داد که به رغم اعلام آمادگی مکرر رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام به خاطر مهیا نشدن شرایط لازم مقدور نشد و فرصت بی بازگشت دیگری هم از دست رفت.
امروز اما روز دیگری است. عملگرایی در مکتب هاشمی به ما میگوید. دیروز را فراموش کنید تا فردا را بسازید. پس اگر سخنان رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی برای تمایل به نشستن بر سر میز مذاکره با عربستان جدی باشد باید شرایط آن را هر چه سریعتر مهیا کرد؛ چرا که تجربه نشان داده در سیاست خارجی، خیلی زود، دیر میشود و ترامپ و سران رژیم صهیونیستی - همچون اسلاف خود - دست به هر اقدامی خواهند زد تا اتفاق تاریخی و سرنوشتساز مذاکره و مصالحه احتمالی ایران - عربستان به منصه ظهور نرسد. امید آن که این بار دیگر فرصتسوزی سومی در ۱۰سال اخیر برای تغییر معادلات منطقهای در سایه مذاکرات دو جانبه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی رخ ندهد و به جای طرحهای شومی نظیر پروژه اسلام ایرانی احمدینژاد و آتش زدن ساختمان سفارت عربستان شاهد برپایی میز مذاکره ایران - عربستان جهت زدودن ابرهای فتنه از آسمان منطقه و تحقق وحدت اسلامی باشیم که آخرین آرزوی آیتالله هاشمی بود.»
روزنامه ارمان