کد خبر: ۵۵۹۷۸
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۸۵ - ۱۵:۴۸
معصومه ابتکار انتقاد کرد:

بی‌توجهی دولت نهم به بحران آلودگی هوا

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، رئیس سابق سازمان محیط زیست گفت: معضل آلودگی هوای تهران تقریبا از سال 1355 مطرح بوده اما این موضوع از اوایل دهه 70 با مطالعاتی که شهرداری تهران و سازمان حفاظت محیط زیست و فرهنگستان علوم انجام دادند مجددا پیگیری و تکمیل شد، اما تا سال 77 اجرای آن بلاتکلیف ‌ماند. 

ابتکار افزود: در سال 77 این مطالعات به جمع‌بندی می‌رسد و این مطالعات با هم تلفیق می‌شود و از سال 78 به صورت یک برنامه جامع برای مقابله با آلودگی هوای تهران تدوین شد و در سال 79 دولت به تصویب رسید. 

به گفته وی، برنامه جامع برای مقابله با آلودگی هوای تهران با عنوان «برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران» به تصویب رسید و بودجه آن نیز پیش‌بینی شد و در هفت فاز اصلی و حدود 50 پروژه پیگیری شد و پیش‌بینی این بود که 10 تا 15 سال این برنامه به طول بینجامد تا به حد استانداردهای بهداشت جهانی برای تهران برسیم. 

ابتکار در ادامه به دستاوردهای این برنامه تا سال 84 پرداخت و مهمترین آنها را این‌گونه برشمرد:
ـ‌استاندارد کردن خودروهای تولید داخل (انژکتوری) که حدود 3،4 سال طول کشید و 80 درصد آلودگی هر خودرو آلاینده تهران کاهش پیدا کرد. 
ـ‌حذف سرب از بنزین کشور
ـراه‌اندازی خطوط تولید اتوبوس گاز‌سوز در کشور
ـ‌احداث و توسعه مراکز معاینه خودرو
ـ‌ساماندهی پارکینگ‌ها
ـ‌آموزش و تنویر افکار عمومی
ـ‌از رده خارج کردن خودروهای فرسوده. 

ابتکار افزود: موارد ذکر شده مجموعه فعالیت‌هایی بود که تا سال 84 انجام شد و منحنی‌ها نشان می‌داد که آلودگی هوا در تهران تثبیت شده بود. 

وی با بیان اینکه «‌از سال 84 به بعد کمیته اجرایی کاهش آلودگی هوا با جدیت پیگیری نشد»، اظهار داشت: علاوه بر پیگیر نشدن این مساله بسیار مهم، صاحبنظران و کارشناسانی که در این زمینه فعالیت داشتند به دلایل واهی از کار برکنار شدند و برنامه جامع کاهش آلودگی تهران تا مدت‌ها با وقفه همراه بود. 

به گفته وی، فعالیت‌ در زمینه کاهش آلودگی تهران سرعت سابق را ندارد و آن هم به این دلیل است که این موضوع برای مجموعه دستگاه‌های دولتی اولویت ندارد و فقط شهرداری در این زمینه جدی است. 

و با بیان اینکه «‌نمی‌توان صورت مساله را پاک کرد و هیچ مساله‌ای نمی‌تواند سلامت مردم را تحت الشعاع قرار دهد»، گفت: این موضوع بسیار مهم است و یک روز غفلت، آسیب‌های جدی به سلامت مردم می‌رساند. 

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که اعضای شورای شهر بتوانند مشکلات این مساله را به مسئولان گوشزد کنند و با تعامل با شهرداری و دولت به حل این مشکل کمک کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین